فرماندار: مشهد نیازمند برنامه عملیاتی برای مقابله با کمبود آب است

مشهد-ایرنا- فرماندار مشهد گفت: تدوین برنامه عملیاتی در تامین آب مشهد برای روزها و ماههای گرم سال در این کلانشهر ضروری است.

به گزارش ایرنا، محسن داوری روز یکشنبه در قرارگاه عملیاتی آب در محل فرمانداری مشهد افزود: با توجه به کمی بارش‌ها و کمبود در تأمین آب شرب مشهد، آب و فاضلاب مشهد و آب منطقه‌ای ملزم هستند در جلسه آینده این قرارگاه به ارائه گزارش پیشرفت برنامه‌های خود و راه کارهای قابل بررسی در مورد تأمین «۶ هزار لیتر در ثانیه» کسری آب شرب مشهد بپردازند تا اقدامات لازم برای تأمین آب قبل از تشدید هرگونه بحرانی آغاز شود.

وی با بیان اینکه تجربه نشان داده وضعیت مطلوبی در تأمین آب نخواهیم داشت، بیان کرد: هنوز به شرایط مطلوب نرسیده ایم که بگوییم در تأمین آب مشهد در ماه‌های پیش رو حتی اگر بارندگی هم نشود، برنامه ریزی لازم انجام شده است و این یکی از مصوبات مورد بررسی در جلسه بعد قرارگاه خواهد بود.

فرماندار مشهد ضمن تاکید بر صرفه جویی و جلوگیری از هدر رفت در هر شکلی خواستار ارائه گزارش دستگاه‌های اجرایی درباره برخورد با چاه‌های غیرمجاز و مشترکان پرمصرف حقیقی و حقوقی شد.

داوری بیان داشت: لازم است مراکزی که مجوز موقت دریافت آب دارند مانند باغ ویلاهای غیر مجاز به دلیل اینکه ضرورتی برای تأمین آب این محل‌ها با توجه به کاربری آنها و کمبود شدید منابع تأمین آب مشهد وجود ندارد، آب این محل‌ها قطع شود.

کاهش بارشها در مشهد

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ضمن ارائه گزارشی از بارندگی‌های چند روز گذشته عنوان کرد: طبق آخرین گزارش ثبت شده تا ساعت ۹ صبح روز گذشته، میزان بارندگی در شهر مشهد ۵۵ میلیمتر بوده که نسبت به بارش ۴۳ میلیمتری سال گذشته افزایش داشته اما نسبت به میانگین بارش ۹۷ میلیمتری در دراز مدت شاهد کاهش حجم بارندگی هستیم.

حسین اسماعیلیان ادامه داد: با کمال تاسف در این مدت هیچ سیلابی وارد سدهای مشهد نشده تا بر حجم ذخایر این سدها اضافه شود.

وی افزود: حجم سد دوستی به چهار و نیم درصد رسیده و سه سد دیگر شهر مشهد به صورت میانگین ۱۰ درصد ذخیره آب دارند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: عقب ماندگی حدود دو ماه و نیمه در اجرای پروژه‌های تأمین آب به دلیل کمبود اعتبارات داریم به صورتی که از شهریور سال گذشته تاکنون ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار منظور شده و باید گفت در این زمینه چالش جدی وجود دارد و اگر تزریق نقدینگی به موقع صورت بگیرد، این عقب ماندگی جبران خواهد شد.

اسماعیلیان ضمن اشاره به بودجه تخصیص داده شده، گفت: از حدود ۱۹ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده برای تأمین مالی پروژه‌های تأمین آب مشهد توسط سازمان برنامه و بودجه استان، تنها ۳۰ میلیارد ریال تخصیص پیدا کرده که نیازمند اقدامات لازم در این خصوص است.

ارائه گزارش در مورد حفاری چاه‌های عمیق در روستاهای شهرستان مشهد برای جایگزین کردن آب آنها با آب مسیر خط اتصال سد دوستی از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود که مشخص شد از ۳۴ پروژه در دست اقدام، ۱۵ پروژه در بخش رضویه و ۱۸ پروژه در بخش مرکزی در حال اجرا است که از این تعداد ۳ پروژه در بخش رضویه و هشت پروژه در بخش مرکزی به اتمام رسیده و کمبود منابع، تملک زمین و اخذ مجوز حفاری از چالش‌ها و موانع اتمام سایر پروژه‌ها است.

همچنین مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان یکی دیگر از مواردی بود که برای تعیین تکلیف شرایط ناظران در پروژه‌های ساخت و ساز مورد بحث قرار گرفت تا با تعیین تکلیف این موضوع از هرگونه هدر رفت آب شرب در ساختمان‌ها و منازل مسکونی پیشگیری شود.

استفاده از ظرفیت مدارس و معلمان در انجام کارهای تبلیغی برای بهینه سازی مصرف آب از دیگر مصوبات مورد بحث بود که با توجه به هماهنگی‌های صورت گرفته با مدیران نواحی آموزش و پرورش قرار است دیوار نویسی و برگزاری جلسات توجیهی برای معلمان در دست اقدام باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha