جواد سالار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعدادی از داوطلبان مازندرانی که ثبت نام خود را در تهران انجام دادند به حوزه های انتخابیه مازندران انتقال یافتند و همچنین برخی داوطلبان که در استان مازندران ثبت نام خود را انجام داده اند حوزه خود را به استان تهران منتقل کردند.
وی ادامه داد: در میان داوطلبانی که تغییر حوزه انتخابیه داده اند هفت نفر از حوزه انتخابیه تهران به حوزه های انتخابیه مازندران تغییر حوزه دادند.
سرپرست اداره کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری مازندران گفت: همچنین در میان داوطلبانی که تغییر حوزه دادند برخی نیز حوزه های انتخابیه خود را در استان مازندران جابه جا کردند و قرار است در حوزه انتخابیه به غیر از حوزه ای که ثبت نام انجام داده اند شرکت کنند.
داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی میتوانستند از ۱۹ تا امروز ۲۵ بهمن درخواست تغییر حوزه انتخابیه خود را ارائه کنند.
طبق قانون تغییر حوزه انتخابیه داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی مصوب ۱۳۸۲، داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در دور اول انتخابات و فقط برای یک بار میتوانند حوزه انتخابیه خود را تغییر دهند.
طبق قانون داوطلبان نمایندگی مجلس تا ۱۵ روز مانده به روز برگزاری انتخابات میتوانند از فرصت قانونی که برایشان در تغییر حوزه انتخابیه در نظر گرفته شده استفاده کنند.
براساس این قانون، فرد داوطلب میتواند از طریق وزارت کشور یا حوزه انتخابیهای که در آنجا ثبت نام کرده حوزه انتخابیه خود را تغییر دهد. بر این اساس وزارت کشور یا فرماندار و رئیس هیأت اجرایی حوزه انتخابیه موظف است درخواست داوطلب را به همراه مستندی از مدارک ثبت نام کننده حداکثر طی یک روز به حوزه انتخابیه جدید و مورد درخواست ارسال کند.
هیأت اجرایی مرکزی حوزه جدید موظف است حداکثر۲ روز بعد از دریافت درخواست، نسبت به رسیدگی صلاحیت داوطلب بر اساس تبصره ۲ و سه ماده واحده این قانون اقدام و مراتب را طی صورت جلسه ای به هیأت نظارت استان اعلام کند.
طبق ماده ۴ این قانون، هیأت نظارت استان موظف است حداکثر ظرف دو روز بعد از دریافت صورت جلسه رسیدگی به صلاحیت داوطلب از هیأت اجرایی، با کسب نظر از هیأت مرکزی نظارت، نظر خود را در خصوص تأیید یا رد صلاحیت داوطلب طی صورت جلسه ای به هیأت اجرایی اعلام کند. هیأت مرکزی نظارت هم نظر خود را همزمان به شورای نگهبان اعلام می کند.
نکته قابل توجه اینکه این جابجایی و تغییر حوزه انتخابیه باید به تأیید شورای نگهبان برسد. این فرآیند زمان طولانی نخواهد داشت و نهایتاً باید تا ۱۵ روز قبل از روز أخذ رأی، این تغییر صورت گرفته باشد؛ فرآیند تغییر حوزه مجموعاً پنج روز زمان میبرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ در سراسر کشور و در استان مازندران با سه هزار و ۲۱۰ شعبه اخذ آغاز می شود.
حوزه های انتخابیه ۹ گانه مازندران شامل "ساری و میاندورود"، "قائمشهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، سیمرغ و جویبار"، "نکا، گلوگاه و بهشهر"، "تنکابن، رامسر و عباسآباد"، "نور و محمودآباد"، "نوشهر، چالوس و کلاردشت"، "بابل"، "آمل" و "بابلسر و فریدونکنار"است که بیشترین شعب اخذ رای مربوط به بابل، ساری و آمل است.
از این تعداد شعب اخذ رای ۲ هزار و ۵۶۹ شعبه ثابت و ۶۴۱ شعبه سیار در ۱۱ اسفند روز برگزاری انتخابات مستقر هستند، همچنین از مجموع شعب اخذ رای در مازندران یک هزار و ۴۶۸ شعبه شهری و یک هزار و ۷۴۲ شعبه در روستاهای استان برپا می شوند.
بنا به اعلام ستاد انتخابات مازندران از حوزههای انتخابیه ۹ گانه این استان در مجموع ۷۴۸ نفر برای تصاحب یکی از ۱۲ کرسی مازندران در مجلس دوازدهم نامنویسی کردند که پس از بررسی پروندهها و صلاحیت نامزدها در سه مرحله توسط هیئت اجرایی در استان، هیئت نظارت بر انتخابات کشور و شورای نگهبان و همچنین افرادی که انصراف دادند، در نهایت تا این لحظه با آمار جدید ارایه شده از سوی شورای نگهبان ۴۵۳ نفر در گردونه رقابت انتخاباتی باقی ماندند.
تبلیغات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری از روز چهارشنبه ۲۵ بهمن در سراسر کشور آغاز شد و قرار است تبلیغات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از سوم اسفند آغاز بشود.
نظر شما