رسانه‌ها باید تباهی ناشی از اعتیاد را به تصویر بکشند

تهران - ایرنا - دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر مهمترین راه در مبارزه با اعتیاد را پیشگیری دانست و تاکید کرد: امروز رسانه‌ها در این موضوع نقش محوری دارند و لازم است تباهی ناشی از اعتیاد را برای نوجوانان و جوانان به تصویر بکشند.

به گزارش ایرنا، اسکندر مومنی روز چهارشنبه در بازدید از غرفه خبرگزاری جمهوری اسلامی در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امروز با توجه به گستردگی ابزار تبلیغات و تنوع در مواد مخدر، نوجوانان بیش از هر قشر دیگری در معرض خطر هستند.

وی، نقش رسانه را در پیشگیری از اعتیاد بیش از هر زمان دیگر حیاتی عنوان کرد و افزود: اطلاع‌رسانی ضرورت انکارناپذیر است که باید خانواده‌ها و نوجوانان و جوانان را نسبت به پایان راه اعتیاد هوشیار و مطلع کرد.

رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر، تباهی و نابودی در همه ابعاد را تنها دستاورد و نتیجه اعتیاد دانست و افزود: این تباهی باید به شکل دست نخورده و واقعی به خانواده‌ها نمایش داده شود که این مهم فقط از طریق رسانه امکان‌پذیر است.

مومنی در پاسخ به سوالی درباره ساماندهی مراکز ماده ۱۵( مراکز خود معرف) پس از حادثه آتش سوزی گیلان گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر یک نهاد سیاستگذار، برنامه ریز و ناظر عالی است و دستگاه‌های همکار بازوهای اجرایی آن هستند.

وی ادامه داد: در حوزه نگهداری و درمان معتادان متجاهر (مراکز ماده ۱۶) و  غیرمتجاهر (مراکز ماده ۱۵) خود معرف، دستگاه‌هایی مانند شهرداری، سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت مسئولیت و متولی هستند و ستاد تنها نقش ناظر عالی و تصمیم گیرنده را دارد. درباره تغییر مدیریت این مراکز نیز باید گفت که ستاد وظایف خود را برابر قانون انجام داده و خواهد داد. 

رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: هرگونه تغییر در نحوه اداره مراکز ترک اعتیاد نیازمند سیاستگذاری در کمیته مربوطه در ستاد است و این کمیته با همکاری و همفکری دیگر شرکای خود قوانین و قواعد را اصلاح و بررسی می‌کند که تا به امروز هنوز تغییر در نگهداری مراکز ماده ۱۵ انجام نشده و فقط موضوع نظارت، سختگیرانه‌تر شده است. 

مومنی در پاسخ به اعلام آمادگی نیروی انتظامی برای مدیریت مراکز ترک اعتیاد و جمع آوری معتادان، افزود: نیروی انتظامی مانند برخی دیگر از نهادها مانند بسیج از شرکای ستاد مبارزه با مواد مخدر محسوب می‌شود که در حوزه پیشگیری و مقابله اقدامات مناسبی را رقم زده است اما در حوزه نگهداری نیز نیروی انتظامی خارج از مسئولیت ذاتی و تکلیف خود وارد میدان شده تا در این مسیر کمک کند. 

به گفته او، اراده قوی در مجموعه انتظامی برای مقابله و پیشگیری و درمان معتادان وجود دارد که در کنار اقدامات مقابله‌ای در حوزه قاچاق مواد مخدر نیز می‌تواند نتیجه‌های عمیق و مثبتی را به همراه داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha