روسیه: هر ابتکاری درباره افغانستان بدون حمایت طالبان، محکوم به شکست است

تهران- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به شکست نشست دوحه به میزبانی سازمان ملل متحد تاکید کرد: هرگونه ابتکار درباره افغانستان، بدون حمایت طالبان و کشورهای منطقه «محکوم به شکست است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری صدای افغان (آوا)، ماریا زاخارووا گفت: نشست نمایندگان ویژه کشورها که به میزبانی آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره افغانستان در دوحه برگزار شده بود، با «شکست» روبه‌رو شد.

وی اضافه کرد: در این نشست بر خلاف برنامه‌های اعلام‌شده قبلی از جمله تعیین نماینده ویژه و ایجاد گروه تماس کوچک برای افغانستان، هیچ تصمیمی گرفته نشده است.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، چنین موضوعاتی «بدون توضیح مناسب» در دستور کار قرار گرفته است.

زاخارووا تاکید کرد: هرگونه ابتکار درباره افغانستان بدون حمایت طالبان و کشورهای منطقه «محکوم به شکست است.»

وی افزود: طالبان به دلیل شرایط تحقیرآمیز ناشی از این واقعیت که فقط به رویدادهای جزئی مربوط به فرستادگان فراری جامعه مدنی افغانستان اجازه شرکت در جلسات داده شد، از شرکت در این نشست امتناع کردند.

به گفته زاخارووا، نماینده روسیه نیز «به نشانه هم‌بستگی» با طالبان از دیدار با فعالان جامعه مدنی افغانستان در نشست دوحه خودداری کرد.

در نشست دوحه که در روزهای یک‌شنبه و دوشنبه هفته جاری با میزبانی دبیرکل سازمان ملل متحد برگزار شد، پنج تن از فعالان جامعه مدنی به نمایندگی از افغانستان حضور داشتند.

طالبان هم به این نشست دعوت شده بودند، اما به‌دلیل نپذیرفتن شرایط‌شان، از حضور در آن خودداری کردند.

تعامل منسجم با کابل بر اساس «ارزیابی مستقل افغانستان» از اهداف نشست دوحه بود.

انتظار می‌رفت مطابق قطعنامه‌ شورای امنیت، یک نماینده‌ ویژه از سوی سازمان ملل متحد در امور افغانستان تعیین شود، اما در پایان نشست گوترش اعلام کرد که برای تعیین چنین نماینده‌ای مشورت خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، نشست ۲ روزه سازمان ملل متحد در مورد افغانستان در دوحه با حضور کشورهای عضو و نمایندگان ویژه کشورها در امور افغانستان برگزار شد.

طالبان در سال ۲۰۲۱ در پی خروج نظامیان آمریکایی و سربازان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از افغانستان به قدرت بازگشت. با این حال تاکنون هیچ کدام از کشورهای جهان طالبان را به عنوان حکومت مشروع افغانستان به رسمیت نشناخته‌اند.

سازمان ملل متحد نیز تاکید کرده که به رسمیت شناختن حکومت طالبان در حالی که زنان از حق کار و تحصیل محروم هستند، غیرممکن است.

به گفته گوترش گفت‌وگو با مقام‌های طالبان در مورد نتایج نشست دوحه می‌توانست مفید باشد اما شرایط این گروه برای شرکت در اجلاس «غیرقابل قبول» بود.

طالبان شرط‌ سازمان ملل متحد و جامعه جهانی مبنی برای رفع محدودیت‌ها علیه دختران و زنان را با این استدلال که این مساله موضوعی داخلی محسوب می‌شود، رد کرده است.

مقامات طالبان همچنین با تعیین نماینده ویژه در امور افغانستان از سوی سازمان ملل مخالفت می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha