استاندار چهارمحال و بختیاری: توسعه کشاورزی باعث کاهش مهاجرت می‌شود

شهرکرد- ایرنا- استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: توسعه کشاورزی و دامپروری از مهم‌ترین اولویت‌های دولت سیزدهم در این استان به‌شمار می‌رود و با توجه به شرایط استان تلاش در این زمینه باعث کاهش مهاجرت از استان می شود.

به‌گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط‌عمومی استانداری چهارمحال و بختیاری، غلامعلی حیدری در نشست بررسی و رفع مشکلات دامداری‌های این استان افزود: می‌توان از طریق اجرای طرح‌های کشاورزی و دامپروری نسبت به اشتغال‌زایی، کاهش نرخ بیکاری و رشد تولید در استان اقدام کرد.

وی ادامه داد: توسعه کشاورزی و دامپروری در استان باعث جلوگیری از مهاجرت‌های بی‌رویه، کاهش آسیب‌های اجتماعی، ترمیم محیط‌ زیست، تشکیل زنجیره ارزش و مهاجرت معکوس می‌شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه از مجموع ۴۳ شهر استان تنها در ۹ شهر مجتمع دامپروری وجود دارد، تصریح کرد: به‌ منظور رعایت بهداشت و سلامت عمومی باید تمامی شهرها به مجتمع‌های دامداری تجهیز شوند.

حیدری افزود: در دولت سیزدهم با اختصاص اعتبارات ویژه اقدامات مطلوبی برای تامین پایدار آب در بخش‌های مختلف انجام شد که تکمیل و بهره‌برداری از بزرگ‌ترین طرح تأمین آب آشامیدنی پایدار، سدهای مختلف و سند جامع آب در چهارمحال و بختیاری با نگاه ویژه دولت عملیاتی شده است.

حیدری تاکید کرد: رییس‌جمهور در سفر نخست به چهارمحال و بختیاری برای تسریع در روند توسعه و پیشرفت استان دستور اجرای طرح‌های کشاورزی و دامپروری دانش‌بنیان را صادر کرد.

وی افزود: تجهیز زمین‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری به سامانه‌های آبیاری نوین و توسعه گلخانه‌ها منجر به صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی، افزایش بهره‌وری، اشتغال‌زایی، کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی خواهد شد.

استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر تشکیل کارگروه توسعه دامداری‌ها و گلخانه‌ها در استان با دبیری سازمان جهاد کشاورزی، بیان داشت: با توجه به ظرفیت‌های داخلی باید زمینه رشد تولید با هدف جلوگیری از واردات کالاهای مختلف مانند گوشت قرمز فراهم شود.

حیدری اضافه کرد: هُلدینگ‌هایی مانند شرکت سرمایه‌گذاری تأمین‌اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق روستاییان و عشایر، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و جمعیت هلال‌احمر برای سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری اعلام آمادگی کرده‌اند که باید سازوکار و زیرساخت‌های لازم در این زمینه فراهم شود.

وی ادامه داد: علاوه بر هُلدینگ‌ها باید زمینه جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی فراهم و با سرمایه‌گذاری‌های جدید بخشی از ناترازی‌ها جبران و ارزآوری محقق شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: تمامی دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های خدمات‌رسان استان به‌ویژه منابع‌طبیعی و آبخیزداری، حفاظت محیط زیست، دامپزشکی، آب، برق، گاز و دستگاه‌های اجرایی برای برون‌رفت استان از بن‌بست تلاش بیشتری داشته باشند.

وی افزود: ستاد ویژه‌ای در دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری با هدف تسهیل‌گری در روند سرمایه‌گذاری بخش‌های مختلف تشکیل و گزارش آن به‌طور ماهانه ارائه شود.

حیدری تصریح کرد: براساس ابلاغ وزارت نیرو مجوز آب دامداری‌ها و گلخانه‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن صادر و از ظرفیت ستاد توسعه استان‌های زاگرس‌نشین بهره‌گیری و زمینه سرمایه‌گذاری هُلدینگ‌ها و تسریع در روند صدور مجوزهای سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری فراهم شود.

به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است، از مجموع اراضی این استان ۲۵۰ هزار هکتار معادل ۱۵ درصد سطح زیرکشت اراضی کشاورزی استان است و هم اکنون ۷۷ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه یک میلیون و ۹۵۹ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha