به گزارش ایرنا، امروز و در نخستین روز از آغاز تبلیغات نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی تقریبا تمامی نامزدهای انتخاباتی استان مرکزی ستادهای خود را افتتاح کردند و اکنون گوشه و کنار شهرهای استان مملو از هواداران نامزدها است که در حال توزیع اقلام تبلیغاتی و یا الصاق پوستر به در و دیوار هستند.
ایجاد انگیزه حضور مردم در پای صندوقهای رای میتواند علاوه بر تثبیت مشروعیت نظام، آغازی دیگر از صحنه کارزار کشور برای مقابله با دسیسهها و فروپاشی توطئهها باشد و یکی از اقداماتی که میتواند این انگیزه و نشاط را در جامعه ایجاد کند همین تبلیغات نامزدها است اما نامزدها و هواداران آنها باید در این مقوله قانون تبلیغات را نصب العین قرار دهند تا هم نامزدهای انتخاباتی به خوبی معرفی شوند و هم قانون و اخلاق به خوبی رعایت شود.
همه نامزدها و کاندیداهای انتخابات مجلس شورأی اسلامی وظیفه دارند محتوای تبلیغات و روشهای مختلف تبلیغات خود را اعم از فضای حقیقی و مجازی، در چارچوب قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی در انتخابات مجلس شورأی اسلامی مصوب ۱۳۹۸/۱۱/۶ تهیه کنند. در غیر این صورت مراجع اداری، انتظامی و قضایی موظف به برخورد با تبلیغات غیرمجاز هستند.
نامزدهای انتخاباتی باید ابتدا مفهوم تبلیغات را برای خود روشن کنند و بدانند که هدف از تبلیغات آگاهی دادن به مردم برای انتخاب درست، معرفی نامزدها، شناساندن اهداف داوطلب برای حضور در مجلس، بیان شایستگی ها و ایجاد رقابت سالم بین نامزدهای انتخاباتی استقوانین تبلیغات انتخابات مجلس نصب هرگونه تبلیغات اعم از بروشور، تراکت، بنر، پوستر و غیره روی المانها و مبلمان شهری ممنوع اعلام کرده است. این المانها یا مبلمان شهری عبارتند از علائم راهنمایی و رانندگی، صندوق پست، باجه تلفن، تابلوی بیمارستانها، مدارس، موسسات و سازمانهای عمومی و دولتی و نامزدهای انتخاباتی استان باید توجه داشته باشند دیوارها، المانهای شهری و مبلمان شهری را محل جولان پوسترهای خود قرار ندهند و از مکانهای که شهرداریهای شهرهای مختلف سرزمین آفتاب برای این کار اختصاص داده است استفاده کنند.
نامزدهای انتخاباتی باید ابتدا مفهوم تبلیغات را برای خود روشن کنند و بدانند که هدف از تبلیغات آگاهی دادن به مردم برای انتخاب درست، معرفی نامزدها، شناساندن اهداف داوطلب برای حضور در مجلس، بیان شایستگی ها و ایجاد رقابت سالم بین نامزدهای انتخاباتی است.
از طرفی محتوای تبلیغات نامزدها و کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی باید در مورد خود آن نامزد، برنامههای آتی و سیاستهای کاری خود باشد. بنابراین هیچکدام از نامزدها و کاندیداها یا طرفداران و حامیان آنها حق تبلیغ علیه دیگر نامزدها و کاندیداها را ندارند و در صورت هتک حرمت و حیثیت نامزدهای دیگر طبق مقررات و قوانین تبلیغات انتخابات مجلس مجازات خواهند شد.
لزوم رعایت اخلاق از سوی نامزدها و پرهیز از تخریب یکدیگر
نرخ مشارکت مردم در انتخابات از مولفههای اساسی سرمایه اجتماعی است که به طور مستقیم با اخلاق مداری و رفتارهای عقلایی در عرصه سیاسی و مدیریت جامعه در ارتباط است و انتخاب آگاهانه و نشاط سیاسی در فصل رقابتهای انتخاباتی موضوعی است که ریشه هایش را باید در قانون مداری و حسن اخلاق جستجو کرد.
کوبیدن بر طبل تخریب و اتهام برای کسب قدرت در نظام جمهوری اسلامی که خدمتگزاری صادقانه در آن ارزش پایه است پذیرفته نیست و به منظور اعتماد سازی و ایجاد نشاط انتخاباتی باید از وعدههای نان و شعارهای عوام فریب فاصله رفت و به جای دیوار ساختن و یا تخریب شخصیت رقبا، مسیرهای پیوست اجتماعی را تقویت کرد و با ارائه برنامههای عملی مردم را همراه کرد و سرمایه اجتماعی را افزایش داد
اکنون که روز اول مهلت تبلیغات انتخابات است، نخبگان و بزرگان سیاسی در این عرصه رسالت جدی برعهده دارند و باید با درک حساسیتها، پاشنه آشیل انتخابات که بداخلاقی است را بیشتر مدنظر قرار دهند و به گونهای در هدایتگری ماراتن تبلیغی نقشآفرینی کنند تا عقلانیت، پرسشگری، انصاف و کرامت در جامعه تقویت شود و رفتارهای سیاه و سفید و افراط و تفریط که محور بازدارندگی توسعه است روز به روز در تبلیغات انتخاباتی رنگ ببازد.
کوبیدن بر طبل تخریب و اتهام برای کسب قدرت در نظام جمهوری اسلامی که خدمتگزاری صادقانه در آن ارزش پایه است پذیرفته نیست و به منظور اعتماد سازی و ایجاد نشاط انتخاباتی باید از وعدههای نان و شعارهای عوام فریب فاصله رفت و به جای دیوار ساختن و یا تخریب شخصیت رقبا، مسیرهای پیوست اجتماعی را تقویت کرد و با ارائه برنامههای عملی مردم را همراه کرد و سرمایه اجتماعی را افزایش داد.
هر کسی که میخواهد مسئولیتی در نظام اسلامی بر عهده بگیرد باید برنامه ارائه دهد. داشتن یک مجلس کارآمد به عوامل و شرأیط مختلف بر میگردد که بسیاری از آنها ارتباطی به شخص نماینده ندارد. اما چیزی که به خود نمایندگان بر میگردد، آگاهی و دانش کافی از وظائف و اختیارات قانونی خویش و البته صداقت، جسارت و سلامت در انجام آنها و همچنین آشنایی کافی با تحولات روز داخلی و بینالمللی و آغوش گشاده برای مشاوره است که تا حدودی نقش مجلس و نماینده را در جامعه پررنگ میکند.
نظام جمهوری اسلامی ایران با گذشت بیش از چهل و پنج سال از عمر خویش با وجود همه تحریمها و فشارهای بینالمللی توانسته با حمایت مردم در مقابل همه دسیسهها و تفرقه افکنیها سرافراز و سربلند باشد و باید دانست که هر رفتاری از سوی کاندیداها دستمایهای برای دشمنان انقلاب است که بخواهند با بزرگ نمایی و اشکال تراشی آن را به یک عامل تخریبی برای انقلاب اسلامی ایران تبدیل کنند در چنین شرایطی لازم است نامزدهای انتخاباتی با تدبیر و دور اندیشی در صحنه تبلیغات انتخاباتی بهانه به دست دشمنان ندهند و بر اساس ضوابط و مقررات قانونی و موازین اخلاقی به ارائه برنامههای انتخاباتی خود به مردم اقدام کنند و بدانند که از گام نخست باید تقید خود به رعایت قانون را بهصورت عملی به منصه ظهور رسانده و قدرت مدیریت خود در امور را نشان دهند.
در مجموع دوران موج سواری احساسی برای جلب آرا یا رسیدن به هدف در جامعه به پایان رسیده و لایههای مختلف مردم به این آگاهی مهم دست یافتهاند که عرصه انتخابات، پیش از هر چیز بر حسن اخلاق و راهبردهای هدفمند استوار است.
نامزدهای انتخاباتی با هر انگیزه که پای به میدان رقابت ها گذاشته باشند باید به این نکته متعهد شوند که ردپای رفتارهای تبلیغاتی، اهداف و برنامههایی که مطرح میکنند مبتنی بر ظرفیتها و واقعیتها باشد، چرا که رفتارهای پوچ و ولخرجیهای کوتاه مدت با رسیدن به سرمنزل مقصود و دستیابی به موفقیت در عمل منافات دارد و هوشمندی افکار عمومی به خوبی این موضوعات را تشخیص میدهد.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفند جاری برگزار میشود.
نظر شما