نماینده عمان در دیوان بین‌المللی دادگستری: اسرائیل، ترکیب جمعیتی فلسطین را تغییر می دهد

تهران – ایرنا– نماینده عمان در دیوان بین المللی دادگستری با اشاره به اینکه فلسطینی ها از ۷۵ سال پیش تاکنون زیر سلطه و سرکوب اشغالگران زندگی می کنند تأکید کرد: اسرائیل ترکیب جمعیتی سرزمین های اشغالی را تغییر می دهد و لازم است دیوان، درباره نقض حق تعیین سرنوشت فلسطینی ها حکم صادر کند.

به گزارش ایرنا به نقل از روسیا الیوم، «عبدالله بن سالم الحارثی» در این باره گفت: جهان امروزه شاهد یکی از زشت ترین جنایات در نوار غزه است و رژیم اسرائیل ترکیب جمعیتی سرزمین های اشغالی را تغییر می دهد.

الحارثی با تأکید بر اینکه لازم است دادگاه درباره نقض حق تعیین سرنوشت فلسطینی ها توسط رژیم صهیونیستی، حکم صادر کند تصریح کرد: یک توافق بین المللی درباره حق تعیین سرنوشت برای فلسطینی ها وجود دارد و رژیم اسرائیل باید به کلیه اقداماتی که برای مانع تراشی بر سر حق تعیین سرنوشت فلسطینی ها انجام می دهد پایان دهد.

نماینده عمان افزود: اخراج اجباری ملت تحت اشغال و جایگزین کردن شهرک نشینان به جای آنها براساس معاهده ژنو ممنوع است و هدف از شهرک سازی، غارت سرزمین های فلسطینی ها و بیرون راندن آنها، افزایش دوره اشغال فلسطین است.

عبدالله بن سالم الحارثی در پایان خاطرنشان کرد: هیچ گونه توجیه قانونی برای ادامه اشغال سرزمین فلسطین و انکار حق فلسطینی ها درباره تعیین سرنوشتشان، وجود ندارد.

جلسات علنی دیوان بین‌المللی دادگستری درباره پیامدهای حقوقی ناشی از سیاست‌ها و اقدامات اشغالگرانه رژیم اسرائیل در سرزمین‌ فلسطین از جمله در بخش شرقی قدس اشغالی روز دوشنبه در لاهه آغاز شده است و این جلسات در چارچوب درخواست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای دریافت نظرات دادگاه بین المللی لاهه در مورد تاثیرات فعالیت های اشغالگرانه رژیم اسرائیل از بیش از ۷۵ سال پیش تاکنون برگزار می شود.

در طول این جلسات، که قرار است به مدت شش روز (تا ۷ اسفند) ادامه داشته باشد افزون بر اتحادیه آفریقا و سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه کشورهای عربی، به درخواست های رسیده به دیوان بین المللی دادگستری از ۵۲ کشور جهان که در تاریخ دادگاه بی سابقه است، رسیدگی شود.

اقدامات رژیم صهیونیستی با هدف تغییر ترکیب جمعیتی و وضعیت شهر اشغالی قدس و همچنین تصویب قوانین و اقدامات تبعیض آمیز رژیم اسرائیل در این خصوص، از جمله مواردی است که مورد رسیدگی قرار می گیرد.

قاضی دیوان بین‌المللی دادگستری امروز در آغاز اولین جلسه گفت: مشورت خواهی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد پیامدهای سیاست‌های اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی را بررسی خواهیم کرد.

موضوعات ارائه شده به دیوان بین‌المللی دادگستری که در این جلسات مورد رسیدگی قرار می گیرد با پرونده‌ای که آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در خصوص عدم پایبندی این رژیم به کنوانسیون منع نسل‌کشی در جریان جنگ علیه غزه که منجر به شهادت بیش از ۲۸ هزار فلسطینی و آوارگی اکثریت جمعیت غزه شده است، متفاوت است.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha