جمهوری آذربایجان: ادعاهای پاشینیان علیه باکو به روند صلح در منطقه ضربه می‌زند

تهران- ایرنا- وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای با اشاره به سخنان نیکول پاشینیان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، اعلام کرد که ادعاهای بی‌اساس نخست‌وزیر ارمنستان علیه باکو با هدف وارد کردن ضربه دیگری به روند صلح از طریق ایجاد تنش عمدی در منطقه مطرح شده است.

به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از تارنمای ترند نیوز، این بیانیه می‌افزاید: ادعاهایی مبنی بر اینکه جمهوری آذربایجان برای حمله به ارمنستان آماده می‌شود یا باکو به موازین حقوقی بین‌المللی پایبند نیست، در تلاش برای تحریف واقعیت و فریب جامعه بین‌المللی است.

در بیانیه وزارت خارجه جمهوری آذربایجان آمده است: همه به خوبی می‌دانند که رهبری ارمنستان هیچ علاقه‌ای به پیشبرد دستور کار صلح باکو - ایروان ندارد به‌طوری که ادعاهای جاری علیه تمامیت ارضی آذربایجان در قانون اساسی، قوانین قانونی، نامه‌ها و بیانیه‌های رسمی و اسناد ارمنستان که در سطح سازمان‌ها و دادگاه‌های بین‌المللی توزیع شده است، گواه آن است.

این بیانیه می‌افزاید: ما از ارمنستان می‌خواهیم که به لفاظی‌های تهاجمی خود علیه کشورمان با استفاده از بسترهای مختلف بین‌المللی پایان دهد، اظهاراتی را که چشم‌انداز صلح را تضعیف می‌کند کنار بگذارد و از فرصت‌های به وجود آمده برای تبدیل منطقه قفقاز جنوبی به فضای صلح و همکاری استفاده کند.

به گزارش ایرنا، نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان روز پنجشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ فرانسه گفت که صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان در حال حاضر غیرقابل تصور است و مدعی شد که طرف آذربایجانی برای حمله به ارمنستان آماده می‌شود.

همچنین امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه چهارشنبه در دیدار با نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان در پاریس، تاکید کرد که جمهوری آذربایجان باید مرزهای ارمنستان را به رسمیت بشناسد.

درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد ولی درگیرهای معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از دو طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود ۶ سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز از منازل خود آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا ۶ هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.

جمهوری آذربایجان در جریان درگیری‌های نظامی ۴۴ روزه سال گذشته توانست سرزمین‌های خود در قره باغ که نزدیک به ۳۰ سال تحت اشغال قرار گرفته بود را آزاد کند.

این درگیری‌های نظامی با امضای ۲۰ آبان ماه سال گذشته بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست وزیر ارمنستان به پایان رسید و دولت باکو در پی این پیروزی اجرای برنامه گسترده بازسازی را در مناطق آزاد شده، آغاز کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha