به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، کاخ کرملین چهارشنبه شب با صدور بیانیهای اعلام کرد: به ابتکار طرف ارمنستانی، گفت وگوی تلفنی بین پوتین و پاشینیان انجام شد و آخرین تحولات اوضاع در قرهباغ مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این بیانیه آمده است: در این گفت وگوی تلفنی، رئیس جمهور روسیه از توافق برای توقف درگیریها در قرهباغ استقبال کرد.
این بیانیه میافزاید: پوتین همچنین به پاشینیان گفت که مذاکرات بین جمهوری آذربایجان و قرهباغ روز پنجشنبه با میانجیگری نیروهای حافظ صلح روسیه انجام خواهد شد.
بنا بر این بیانیه، پوتین در این گفت وگو تاکید کرد که نیروهای حافظ صلح روسیه به انجام وظایف خود و ارائه کمک به غیرنظامیان و پناهندگان در قرهباغ ادامه خواهند داد.
در پایان این بیانیه اظهار امیدواری شده است که در آینده، شرایط در این منطقه در جهت کاهش تنش و ایجاد ثبات پیش برود.
به گزارش ایرنا، دور تازه تنشهای نظامی در قرهباغ ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) آغاز شد. باکو اعلام کرد که در این منطقه یک عملیات «ضدتروریستی» را آغاز کرده و خواهان خروج نیروهای نظامی ارمنستان از قرهباغ است. ارمنستان اعلام کرد که هیچ نیروی در قرهباغ ندارد و اقدام باکو را «تهاجم گسترده» خواند.
درگیری بر سر قرهباغ سابقه طولانی و تاریخی دارد، ولی درگیرهای معاصر در قرهباغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق میان جمهوریهای تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از دو طرف متوقف شد.
بحران قرهباغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیهای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند، با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود ۶ سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز از منازل خود آواره شدند.
پس از جنگ دوم قرهباغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا ۶ هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه حاضر شده و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.
نظر شما