به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «مراسم شب برات»، در شب نیمه شعبان در تمام مناطق مسلمان نشین هند برگزار میشود. بیش از ۲۰۰ میلیون هندی با روشن کردن شمع در خانهها و معابر، چراغانی کردن کوچهها و خیابانها، آتشبازی، دادن هدیه به کودکان، پخش شیرینی، اطعام فقرا، تلاوت قرآن در مساجد، برگزاری مراسم دعا و راز و نیاز، رفتن به قبرستان ها و طلب آمرزش برای اموات و درگذشتگان، مراسم «شب برات» را جشن می گیرند.
بین مسلمانان شیعه و سنی هند، این مراسم معانی مختلفی دارد. برخی، بر این باورند که در این شب، گناهان آمرزیده میشوند. برخی دیگر، اعتقاد دارند که نتیجه اعمال این شب، تأثیر مهمی در زندگی دنیوی و اخروی مومنان خواهد داشت. گروهی هم، بر آن هستند که در این شب باید مؤمنان به تقویت ارتباط خود با خدا پرداخته و به برائت از چیزهای نادرست و غیرشرعی بپردازند.
این سنت در افغانستان، پاکستان، بنگلادش، مناطق کردنشین ایران، سوریه و ترکیه، کشورهای آسیای میانه و مصر نیز رواج دارد اما در هند، افغانستان و پاکستان با شور بیشتری برگزار می شود.
بسیاری بر این باورند که شب برات شبی مقدس است که در آن غفران الهی بیشتر می شود و دعای خالصانه می تواند گناهان را پاک کند.
تارنمای خبری روزنامه هندوستان تایمز در گزارشی تصویری نوشت: مسلمانان سراسر کشور روز یکشنبه شب برات را جشن گرفتند که به «شب مغفرت» نیز معروف است. این جشن مهم در شب چهاردهم و پانزدهم شعبان، هشتمین ماه در تقویم اسلامی، برگزار میشود.
مسلمانان روز یکشنبه به مناسبت شب برات در پرایاگرج بر سر مزار بستگان خود دعا می کنند
یک پسر مسلمان شیعه کشمیری روز یکشنبه در حومه سرینگر، بر مزار یکی از بستگان خود به مناسبت «شب برات» شمع روشن می کند.
مسلمانان برای رستگاری روح درگذشتگان به قبرستان اجدادی سر می زنند و همچنین معتقدند که تمام گناهان با دعای خداوند در شب «شب برات» بخشیده می شود.
«شب برات» بسته به تنوع فرهنگی و سنت های محلی، سنت های منحصر به فردی دارد.
مسلمانان در طول روز شیرینی های لذیذی مانند حلوا، زردا و سایر خوراکی های لذیذ را تهیه می کنند تا بین همسایگان، اقوام، اعضای خانواده و افراد کم بضاعت توزیع کنند.
بسیاری در شب برات با زیارت قبور عزیزانشان برای آرامش روحشان دعا می کنند، برخی نیز روزه گرفتن در این روز را انتخاب می کنند.
نظر شما