۸ اسفند ۱۴۰۲، ۱۶:۱۶
کد خبر: 85400178
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

نگاهی به موزه و گنجینه اسناد دانشگاهی شیراز

۸ اسفند ۱۴۰۲، ۱۶:۱۶
کد خبر: 85400178
نگاهی به موزه و گنجینه اسناد دانشگاهی شیراز

شیراز - ایرنا - «موزه و گنجینه اسناد» کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شیراز روز گذشته در سفر وزیر کشور به شیراز افتتاح و در آن بروی علاقمندان فرهنگ و تاریخ ایران و فارس گشوده شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دانشگاه شیراز به عنوان دانشگاه مادر و جامع شیراز جایگاه برجسته علمی و فرهنگی در پایتخت فرهنگ و هنر ایران دارد، بگونه‌ای که رهبر معظم انقلاب آن را "دارالعلمی در دارالعلم" خوانده‌اند.

این مرکز دانشگاهی میزبان کتابخانه‌ای است که بر اساس گفته رئیس این دانشگاه، براساس گزارش ایرانداک، بزرگ‌ترین مخزن کتاب دانشگاه‌های کشور است.

دکتر محمد مؤذنی درباره کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شیراز گفت: این کتابخانه دانشگاهی۱۶۰ هزار عنوان کتاب فارسی، ۹۵ هزار عنوان کتاب لاتین، بیش‌از ۳۰هزار سند تاریخی و ارزشمند، ۶ هزار و ۵۰۰ عنوان کتاب مرجع، ۱۲هزار عنوان کتاب تخصصی کودک و نوجوان، سه هزار و ۲۰۰ روزنامه از زمان قاجار تاکنون، ۲۶هزار عنوان نسخ خطی و چاپ سربی و ۲۷هزار پایان‌نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری را در خود جای داده است.

کتابخانه مرکزی دانشگاه شیراز با حدود ۱۱ هزار متر مربع زیربنا، اکنون علاوه بر انچه که داشت، از موزه اسناد ارزشمندی نیز میزبانی می‌کند که گنجینه‌ای از تاریخ و هنر ایران است.

موزه و گنجینه اسناد دانشگاه شیراز چطور شکل‌گرفت؟

به رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شیراز درباره روند ایجاد «مجموعه موزه و گنجینه اسناد» کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شیراز گفت: وجود دومجموعه ارزشمند کتاب‌های سنگی و سربی و جمع‌آوری حدود سی‌هزار سند از تاریخ فرهنگ و تمدن ایران که به دهه‌ ۴۰ بازمی‌گردد، ما را بر آن داشت تا به فکر ایجاد موزه‌ای در دل کتابخانه‌ مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شیراز باشیم.

به گفته فرزانه عفیفیان شکل‌گیری این موزه در دانشگاه شیراز از خرداد ماه ۱۴۰۱ برنامه‌ریزی و با استفاده از همفکری صاحب‌نظران میراث فرهنگی و کتابخانه‌ اسناد ملی و موزه‌های خصوصی اجرایی شد.

او توضیح داد: در این مدت، همزمان برای آفت‌زدایی، اسیدزدایی نسخ خطی و اسناد و دیجیتال‌سازی، دسته‌بندی و ورود اطلاعات اسناد اقدام شد و پاییز ۱۴۰۲، کار ساخت و تجهیز موزه و گنجینه اسناد به سرانجام رسید.

نگاهی به موزه و گنجینه اسناد دانشگاهی شیراز

گذری در موزه و گنجینه اسناد دانشگاه شیراز

کتابخانه مرکزی دانشگاه شیراز با داشتن مجموعه‌های ارزشمند ایران‌شناسی، کتب فارسی، عربی و انگلیسی، مجموعه کودک، کتب نفیس پژوهشی و هنری، نسخ کمیاب ارزشمند خطی و چاپ‌های سنگی و سربی ازکتابخانه‌های مطرح کشور به شمار می‌رود.

اکنون «مجموعه موزه و گنجینه اسناد» کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شیراز نیز پذیرای علاقمندان و فرهنگوران فارسی خواهد بود.

به گفته رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شیراز در این موزه که دیروز بهرهبرداری شد، آثاری چون نقاشی تأمل برانگیز نقاش و شاعر نو سرای فارسی، سهراب سپهری، نقاشی چشم‌نواز هنرمند معاصر ناصر اویسی و تابلو عکس‌هایی از منتخب مساجد ایران و جهان و قسمت کوچکی از عکس‌ها و نگاتیوهای منحصربه‌فرد از آثار تاریخی ایران و جهان در موضوعات همچون فلزکاری، سرامیک، فرش و قالی، پارچه، نقش برجسته، نقاشی مینیاتوری، مکان‌های تاریخی، مقبره‌ها و معماری از هزاره اول پیش از میلاد، ایلامیان، هخامنشیان، ساسانیان، اشکانیان، سومریان، آشوریان، صفویه، زندیه و قاجار تا به امروز جمع‌آوری شده و به نمایش گذاشته شده است.

نگاهی به موزه و گنجینه اسناد دانشگاهی شیراز

آنطور که فرزانه عفیفیان گفت در این موزه مجموعه نفیسی از نسخ خطی، چاپ سنگی و چاپ سربی و تابلوهای برگزیده اسناد جذاب، مشتمل بر دست‌نوشته‌ها، وصیت‌نامه، خوشنویسی آیات قرآنی، نامه و تلگراف در قرن گذشته را می‌توان دید.

او ادامه داد: گزیده‌ای جذاب از عکس‌های استان فارس، نقشه قدیمی شهر شیراز و تصاویر دانشگاه شیراز، نسخ نفیس خطی و چاپ سنگی شاعران نامی ایران؛ گزیده‌ای ممتاز از قرآن با کتابت خاص و نسخ نفیس کتب آسمانی تورات، انجیل و اوستا، مجموعه‌ای پربار از کتاب‌های ارزنده در باب کتیبه‌های ایران باستان و ایران‌شناسی، منتخبی از روزنامه و مجلات ارزشمند از دوره‌های قاجاریه، پهلوی اول و دوم و سیر دیدنی نقشه‌ مرزهای ایران از هخامنشیان تا قاجاریه از دیگر جاذبه‌های این موزه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha