به گزارش ایرنا، در آستانه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی نیاز است سطح مشارکت اقشار مختلف و دیدگاه آنها را مورد بررسی قرار داد که ضمن تحلیل میزان مشارکت، تغییر نگرش گروههای مختلف و تاثیرگذاری تبلیغات منفی مشخص شود.
یکی از مهمترین اقشار جامعه مربوط به جامعه کارگری است که شاید بتوان گفت بیشترین مطالبه و انتقاد را نسبت به مسائلی همچون گرانی داشتهاند.
مشارکت در انتخابات پیگیری مطالبات است
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان مرکزی با انتقاد از عدم توجه کافی قانونگذاران به معیشت، تورم و مصوباتی از قبیل افزایش سن و سابقه بازنشستگی تاکید کرد: همه این مسائل باعث نمیشود که به موضوعی مانند انتخابات بیتوجه بود و در مقابل باید در انتخاب افراد برای جایگاهی مانند مجلس شورای اسلامی بیشتر دقت شود که زمینه رفع این مسائل و مشکلات فراهم و اجتماع به سطح بالاتری از توسعه یافتگی دست یابد.
«علی زند» در خصوص انتظار صنف کارگران از نمایندگان آینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نیاز است مجلس شورای اسلامی و به تبع آن نمایندگان با ایجاد امنیت شغلی حق حاکمیت اراده در عقد قرارداد کار، دائمی شدن قراردادها در کارهای با ماهیت مستمر، راه استثمار نیروی کار را مسدود نمایند.
انتظار جامعه کارمندان و کارگران از مجلس شورای اسلامی تدوین و طراحی قوانین مناسب با رویکرد تامین زیرساختها با هدف تعیین دستمزد عادلانه است که تامین کننده معیشت واقعی و درخور شان و منزلت و افزایش قدرت خرید جامعه به ویژه کارگران باشد.
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار افزود: همچنین نیاز است تدابیر منطقی و علمی برای مهار تورم و جلوگیری از کوچک شدن سفره مردم در نظر گرفته شود.
زند با اشاره به اصل ۴۳ قانون اساسی عنوان کرد: روند ناصواب واگذاریها در اصل مترقی ۴۴، خصوصی سازی سهامداران فاقد اهلیت که نتیجهای جز رهاسازی و خصوصی سوزی سرمایههای ملی و انسانی ندارد باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی سازمان تامین اجتماعی را متعلق به کارگران دانست و گفت: باید در عمل استقلال سازمان تامین اجتماعی به رسمیت شناخته شود و مصوبه افزایش سن و سابقه بازنشستگی لغو شود.
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار تاکید کرد: نیاز است شرکتهای پیمانکاری منحل شوند تا سواستفاده از انسانها و استثمار کارگران برچیده شود و نمایندگان آینده مجلس شورای اسلامی باید به این مهم توجه کنند.
زند واردات بی رویه و قاچاق کالا را تهدید جدی برای رونق تولید عنوان کرد و افزود: امنیت شغلی کارگران و اشتغال مولد باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
وی گفت: جامعه کار استان مرکزی قطعا در انتخابات شرکت میکند و انتظارهای خود را به نمایندگان آینده بازگو میکنند و قطعا این پیگیریها به نتیجه خواهد رسید.
مشارکت به معنای انتخاب فرد شایسته است
دبیر اجرایی خانه کارگر اراک نیز پیگیری مطالبات کارگران را منوط به انتخاب فردی شایسته دانست و گفت: قطعا فردی شایسته از طریق شرکت در انتخابات برگزیده میشود و به همین دلیل مشارکت در این امر اهمیت ویژه دارد.
«علی قیاسی» بیان کرد: کارگران مطالبات متعددی دارند که اغلب این مطالبات به حمایت از این قشر معطوف است و نیاز به ایجاد زمینه قانونی دارد.
زمینه قانونی زمانی مهیا میشود که نمایندگان در مجلس شورای اسلامی بررسیهای دقیقی در خصوص وضعیت کارگران در دستور کار قرار دهند.
دبیر اجرایی خانه کارگر اراک افزود: قطعا اگر کارگران در مجلس شورای اسلامی دخالتی نداشته باشند نمیتوانند درخواستهای خود را پیگیری کنند و راه نفوذ به مجلس از طریق انتخاب نماینده محقق میشود.
کارگران به دنبال نماینده خود در مجلس شورای اسلامی
قیاسی تاکید کرد: برای این منظور کارگران باید نامزد انتخاباتی که همسو با درخواستهای آنها باشد شناسایی و با رای دادنه به کاندید مورد نظر مطالبات خود را پیگیری کنند که این مشارکت در انتخابات را میطلبد.
یکی از کارگران شرکت هپکو اراک نیز گفت: کارگران به ویژه در محیطهای صنعتی مشکلات متعددی دارند، سطح درآمد اقشار مختلف در جامعه بسیار متفاوت و در برخی از مشاغل اختلاف بسیار زیادی دارد که این موارد مورد انتقاد کارگران است.
«مهدی زمانی» بیان کرد: امروز مردم آگاهتر از گذشته هستند و مسائلی مانند بیتاثیر بودن حضور پای صندوقهای رای کمرنگتر از قبل شده است و همه آگاه هستند که رای ندادنشان به معنای نماینده نداشتن در مجلس شورای اسلامی است.
وی ادامه داد: مسائل کارگری نیز از راه قانونی قابل حل است و کارگران در این دوره از انتخابات انسجام بیشتری برای انتخاب فرد شایسته و در واقع فردی که نماینده آنها در مجلس شورای اسلامی باشد، از خود نشان دادهاند که بتوان از این طریق درخواستهایی که داریم را پیگیری کنیم.
امتناع از انتخابات ایجاد فرصت برای سایرین
کارگر کارخانه ماشینسازی اراک نیز با اعلام مشارکت در انتخابات و همراهی گروهی با این قضیه، گفت: در نشستهای کارگری کارخانه بحثهایی در خصوص شرکت داشتن یا نداشتن در انتخابات شکل گرفت که اغلب کارگران معتقد به شرکت در انتخابات بودند.
اصغر ذولفقاری بیان کرد: انتخاب نماینده را با عنوان صنف کارگران انجام میدهیم که بعد از انتخابات از نمایندهای که انتخاب شده است درخواستهای خود را پیگیری نماییم و قطعا در صورت کمکاری از مراجع قانونی مطالبه خواهیم داشت.
این تفکری است که در این دوره از انتخابات شکل گرفته است و جامعه کارگری امروز به این سطح از درک اجتماعی رسیده که برای حمایتهای قانونی نیاز به انتخاب درست دارد و عقب کشیدن به معنای ایجاد فرصت برای سایرین است.
تغغیر نگرش جامعه
به گزارش ایرنا، به نظر میرسد انتخابات از حال کلیشهای خود که در برخی از گروهها در دورههای قبل وجود داشت فاصله گرفته است و امروز شاهد سطح وسیعتری از دیدگاه انتخاباتی در بین قشر کارگر جامعه هستیم.
در این دوره از انتخابات شکلگیری تفکر گروهی را شاهد هستیم که این موضوع به انتخابی مناسبتر ختم خواهد شد و زمینه مشارکت هدفمندتر در آینده را رقم میزند.
به نظر میرسد القای تفکر بیتاثیری حضور برای رای دادن که اغلب از سمت دیگر کشورها برای کاهش مشارکت شکل میگرفت در این دوره کمرنگتر شده است و گروههای صنفی حضور خود را موثر در تعیین سرنوشت خود میدانند.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری یازدهم اسفند ماه برگزار میشود.
استان مرکزی با یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت هفت کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی و ۲ کرسی در مجلس خبرگان رهبری دارد.
نظر شما