سالی که نِکو بُگذشت

تهران- ایرنا- فضای هنرهای تجسمی کشور در سالی که گذشت شاهد رویدادهای مهمی بود و توانست اهالی هنر و مخاطبان پر شور آن را در حد بضاعت خود سر ذوق بیاورد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، هنرهای تجسمی در سال ۱۴۰۲ روزهای پر رویدادی را تجربه کرد؛ بسیاری از برنامه‌های هنری که کرونا و نا آرامی اخیر آنها را به حاشیه رانده بود دوباره متن وارد شدند.

انتصاب مدیران، احیای نهادهای تعطیل شده و نمایش آثار هنری در کنار برگزاری جشنواره ها و مسابقات متعدد بخشی از مهمترین رویدادهای سال گذشته است که در این گزارش به آن اشاره می شود.

سالی که نِکو بُگذشت

به خاطر یک‌مشت دلار

نمایشگاه کارتون و کاریکاتور «به خاطر یک‌مشت دلار» در روزهای آغازین سال ۱۴۰۲ چراغ نمایشگاه های هنری کشور را در مجموعه فرهنگی و هنری برج آزادی روشن کرد.

نمایشگاه «به خاطر یک‌مشت دلار» با حضور ۳۰ اثر در قالب کارتون و کاریکاتور با آثاری از هنرمندانی همچون سیدمسعود شجاعی طباطبایی، سجاد جعفری، سیدمحمدجواد طاهری، عباس گودرزی، فرشاد خسروی، مازیار بیژنی، محمدحسین ساسانی و محمدعلی رجبی برگزار شد.

این نمایشگاه روایتی هنرمندانه از تفرقه‌افکنی‌ها و تجزیه‌طلبی‌های دشمنان ایران اسلامی در قالب کارتون و کاریکاتور است که آبان ماه سال گذشته نیز به همت انجمن هنرهای تجسمی بنیاد فرهنگی روایت فتح در مجتمع فرهنگی و هنری اسوه برپا شده بود.

تجلیل از چهره‌ هنر انقلاب در حوزه تجسمی

جایزه چهره هنر انقلاب هر ساله به هنرمندان رشته‌های سینما، تئاتر، موسیقی، عکس، معماری و پژوهش سال هنر انقلاب اسلامی اهدا می‌شود.

سیدعباس میرهاشمی به عنوان هنرمند سال انقلاب اسلامی در بخش عکس با حضور علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری تجلیل و تقدیر شد.

نمایشگاه «۱۰ نقش یادگار، ‌۱۰ هنرمند ماندگار»

نمایشگاه «۱۰ نقش یادگار، ‌۱۰ هنرمند ماندگار» همزمان با ۲۱ فروردین، سالروز شهادت سیدمرتضی آوینی و آغاز هفته هنر انقلاب اسلامی در نگارخانه فرشچیان موسسه فرهنگی هنری صبا- وابسته به فرهنگستان هنر افتتاح شد.

در میان این آثار شاخص و تاثیرگذار دهه ۶۰ می‌توان به تشییع قلوب اثر زنده‌یاد حبیب‌الله صادقی، مقاومت اثر مصطفی گودرزی، کویر اثر کاظم چلیپا، از تبار زینب اثر ناصر پلنگی، عیادت اثر ایرج اسکندری، بمباران اثر حسین خسروجردی، بهشت زهرا(س) اثر عبدالحمید قدیریان اشاره کرد.

نهمین دوره ۱۰ روز با عکاسان ایران

نهمین دوره «۱۰ روز با عکاسان ایران» با حضور چهل مجموعه از چهل هنرمند برای نمایش در این دوره انتخاب شد. این مجموعه ها از میان آثار هنرمندان جوان و تازه نفسی انتخاب شدند که در مرحله اول از سوی نامینیتورها (معرف‌ها) شامل مهران مهاجر، مهرداد نجم آبادی، اسماعیل عباسی، رومین محتشم، غزاله هدایت، زانیار بلوری، نیوشا توکلیان، مهدی وثوق‌نیا، مهدی مقیم نژاد و بهنام صدیقی معرفی شده و سپس توسط همه آنان مورد بررسی دقیق و داوری و انتخاب نهایی قرا گرفته اند.

مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی منصوب شد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی محمد خراسانی زاده را به عنوان مدیرکل جدید هنرهای تجسمی منصوب کرد.

پانزدهمین همایش هنرمندان پیشکسوت

دومین سفر گروهی هنرمندان پیشکسوت به بهانه پانزدهمین سری از همایش‌های هنرمندان پیشکسوت در خرداد ۱۴۰۲ به کار خود پایان داد. این رویداد با حضور محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس هیات امنای موسسه هنرمندان پیشکسوت، مهدی افضلی مدیر عامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر و عضو هیات مدیره موسسه، سید عباس عظیمی مدیرعامل و عضو هیات مدیره موسسه و جمع کثیری از هنرمندان پیشکسوت و خانواده های آنان در شمال کشور برگزار شد.

خانه خلاق و نوآوری «هنر و فرهنگ»

خانه خلاق و نوآوری «هنر و فرهنگ» در مؤسسه فرهنگی، هنری و پژوهشی صبا آغاز به کار کرد. خانه‌های خلاق و نوآوری گونه‌ای از نهادهای مدیریت دانش و تجربه و فناوری هستند که وظیفه شناسایی و تشویق و حمایت از ایده‌ها، نوآفرین‌ها (استارت‌آپ‌ها)، شرکت‌های خلاق و افراد یا فرایندهای خلاق و نوآور را برعهده دارند تا از طریق خود خانه و شتاب‌دهنده‌های مستقر در آن، با مجاورت و در کنار هم قرار گرفتن آموزش و هدایت، بتوانند به کسب و کار و تولید محصول و در نتیجه خلق ارزش و ثروت دست یابند.

افتتاح نمایشگاه بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان

آیین افتتاح نمایشگاه آثار هنرجویان بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران با حضور محمد خراسانی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جعفر واحدی رئیس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، مصطفی نصیری معاون امور هنری، سینمایی و سمعی و بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و جمعی از هنرمندان جوان و دوستداران هنر در نگارخانه رسول مهر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.

در این نمایشگاه هنری، منتخبی از آثار شماری از هنرجویان رشته‌های ارتباط تصویری (پوستر)، تصویرسازی، خوشنویسی، سفال و سرامیک، عکاسی، کاریکاتور (کارتون)، مجسمه‌سازی، طراحی، نقاشی، نگارگری و هنرهای جدید به نمایش درآمد.

صدور هنرکارت برای هنرمندان زیر ۱۸ سال

مدیرعامل هنرکارت از صدور هنر کارت برای هنرمندان زیر ۱۸ سال برای نخستین بار در این دوره صندوق اعتباری هنر در دولت سیزدهم خبر داد.

شورای مجسمه و یادمان احیا شد

شورای مجسمه و یادمان دوباره به فعالیت خود ادامه خواهد داد. هدف این شورا نظارت دقیق‌تری بر عرصه مجسمه‌ها، سیاست‌های کلی در طراحی، نصب و جانمایی آنها است.

انتصاب مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی فرزاد هوشیار را به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران منصوب کرد؛ هر چند هوشیار چندماه بیشتر در این صندلی ننشست و علی فروزانفر به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران منصوب شد.

انتصاب دبیر شورای هنر

محمد خراسانی‌زاده، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران با صدور حکمی، سید مصطفی زراوندیان را به عنوان «دبیر شورای هنری» اداره کل هنرهای تجسمی منصوب کرد.

سید مصطفی زراوندیان تا پایان مرداد سال جاری به عنوان معاون هنری اداره کل هنرهای تجسمی مسئولیت داشت و از آغاز شهریور، به عنوان دبیر شورای هنری در این اداره کل مشغول به فعالیت شده بود.

برگزاری شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر

شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر فراخوان خود را با رویکرد هنر نوآور، خلاق، وحدت‌بخش و امیدآفرین منتشر کرد.

جشنواره شانزدهم با رویکرد هنر نوآور، خلاق، وحدت‌بخش و امیدآفرین، در دو بخش رقابتی و غیرقابتی و ذیل ۱۰ رشته هنری، شامل طراحی و نقاشی، طراحی گرافیک (پوستر)، تصویرسازی، عکاسی، خوشنویسی (نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ، ثلث، نقاشیخط)، نگارگری (نقاشی ایرانی، گل و مرغ، تذهیب، تشعیر)، کارتون و کاریکاتور (موضوعی و چهره)، مجسمه‌سازی، سرامیک و آبگینه هنری و رسانه‌های هنری جدید، برگزار شد.

هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران

هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران به همت اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت انجمن خوشنویسان ایران، موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، پاییز امسال در استان قزوین برگزار شد.

نشان سرو ایرانی به برگزیدگان رسید

نشان سرو ایرانی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به برگزیدگان اعطا شد.

در این رویداد از محمود یساولی مدیر انتشاران یساولی به عنوان ناشر برگزیده تقدیر شد. در ادامه و در بخش استادان و مدیران شایسته تقدیر هنرستان‌های هنرهای زیبا از فاطمه رئوفی منش مدیر هنرستان هنرهای زیبا دختران اصفهان، محمد قربانعلی مدیرهنرستان هنرهای زیبا پسران بروجرد،مریم افتاده هنرآموز رشته هنرهای تجسمی هنرستان هنرهای زیبا دختران بیرجند و حمید بهجت هنرآموز رشته سینما هنرستان هنرهای زیبا پسران ارومیه شایسته تقدیر شناخته شدند و مدال جایزه ملی آموزش هنر را دریافت کردند.

همچنین سجاد فروغی مدیر هنرستان هنرهای زیبا پسران کرج، سعید محسنی هنرآموز رشته نمایش هنرستان هنرهای زیبا پسران اصفهان، الهه فلاحیان مهرجردی هنرآموز رشته پویانمایی هنرستان هنرهای زیبا دختران میبد و امیرحسین جزءرمضانی هنرآموز رشته موسیقی هنرستان موسیقی پسران تهران برگزیده و نشان سرو ایرانی را دریافت کردند.

افزایش ۲ برابری آثار شانزدهمین جشنواره تجسمی فجر

شانزدهمین جشنواره تجسمی فجر سال 1402 با استقبال هنرآموزان جوان مواجه شد، تعداد آثار این دوره از نمایشگاه تجسمی فجر نسبت به سال قبل بیش از ۲ برابر افزایش یافته است و هنرمندان برجسته در بخش‌های رقابتی این رویداد هنری شرکت کردند. نمایشگاه بخش‌های رقابتی (طوبای زرین) و بازار هنر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از مهمترین بخش های این رویداد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha