به گزارش روز سهشنبه ایرنا از شبکه جیو نیوز پاکستان، پس از حکم نهایی کمیسیون انتخابات اکنون حزب عمران خان از داشتن ۷۷ کرسی دیگر در مجالس ملی و ایالتی بازماند.
روابط عمومی کمیسیون انتخابات پاکستان روز گذشته حکم این نهاد مستقل را منتشر کرد و گفت: نمایندگان پیروز حزب عمران خان که به دلیل ممانعت از استفاده از نشان انتخاباتی در قالب نامزدهای مستقل در انتخابات شرکت کرده و پس از پیروزی به حزب شورای اتحاد سُنی ملحق شدند، مجاز به دریافت کرسیهای سهمیهای پارلمان نیستند.
در این حکم آمده است: کسب کرسیهای ویژه پارلمان توسط احزاب مشروط به پیروزی آنان در کسب کرسی مجلس از طریق انتخابات و با رای مستقیم مردم است، از اینرو حزب جنبش عدالت یا حزب شورای اتحاد سُنی هیچ کرسی را تحت عنوان حزب یا نامزدهای ماتحت آن کسب نکرده است و تمامی نامزدهای پیروز آنان در قالب نامزد مستقل توانستند در انتخابات پیروز شوند.
دردسر جدید پیش روی حزب عمران خان درحالی است که نمایندگان آن در مجلس پاکستان همچنان مدعی تقلب رقبای سیاسی خود در انتخابات اخیر هستند و حتی در روز تعیین نخست وزیر نیز نمایندگان مخالف این روند را غیرقانونی تلقی کردند.
عدم دستیابی حزب عمران خان به ۷۷ کرسی اختصاصی در مجلس ملی و پارلمانهای ایالتی درحالی است که تا روزهای آینده قرار است چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پاکستان و همزمان انتخابات میان دورهای مجلس سنای این کشور برگزار شود که رای نمایندگان مجالس ملی و ایالتی برای انتخاب رییس جمهور و نمایندگان جدید مجلس سنا بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
حزب عمران خان در واکنش به حکم کمیسیون انتخابات پاکستان آن را مغایر با اصول دموکراتیک و متعصبانه دانست و اعلام کرد که این حکم را در دیوان عالی پاکستان به چالش میکشد.
محمد شهباز شریف که روز یکشنبه با رای اکثریت نمایندگان مجلس پاکستان به عنوان بیست و چهارمین نخست وزیر این کشور انتخاب شد، طی اولین سخنرانی خود جناح مخالف را به تعامل و مشارکت سازنده برای حل بحرانهای داخلی کشور دعوت کرد.
وی خطاب به نمایندگان معترض به نتایج انتخابات اخیر پاکستان گفت که دادگاهها و نهادهای رسیدگی به تخلفات در کشور فعال هستند و احزاب معترض می توانند آزادانه مسائل خود را مطرح و پیگیری نمایند.
به گزارش خبرگزاری رسمی پاکستان، پس از ارائه کرسیهای مختص بانوان و اقلیتها در مجلس ملی توسط کمیسیون انتخابات به هر یک از احزابی که به پارلمان راه یافتهاند اکنون بیشترین کرسیها به حزب مسلم لیگ نواز با ۱۰۴ کرسی تعلق دارد. پس از آن نامزدهای وابسته به حزب عمران خان نخست وزیر سابق این کشور ۹۹ کرسی (بدون کرسیهای سهمیهای)، حزب مردم ۶۸ کرسی و جنبش متحده قومی نیز ۲۲ کرسی را کسب کردهاند. حزب مجلس وحدت مسلمین وابسته به شیعیان پاکستان نیز توانست کرسی مجلس ملی از منطقه «پاراچنار» را بدست آورد.
نوزدهم بهمن امسال دوازدهمین دوره انتخابات عمومی پاکستان برگزار شد.
نظر شما