برگزاری «یکصدا ایران» در ۲۲۰ محله کشور/ استعدادهای هنری شناسایی می‌شوند

تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برنامه «یکصدا ایران» رویدادی تعاملی آموزشی برای جریان‌سازی فرهنگی، هنری و اجتماعی در مناطق و محله‌های محروم و حاشیه‌نشین کشور است.

محمدحسین اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره برگزاری رویداد «یکصدا ایران» توضیح داد: یکی از مهمترین وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به طور خاص دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری، شناسایی استعدادهای هنری و برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری برای تربیت و پرورش استعدادهای بالقوه است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری افزود: در دوره جدید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دایره استعدادیابی هنری را به همه مناطق ایران گسترش دادیم و فقط به شهرها و مناطق برخوردار توجه نکردیم؛ زیرا یکی از سیاست‌های مهم ما در دوره جدید، توسعه عدالت فرهنگی و آموزشی و توجه ویژه به محرومیت‌زدایی در مناطق کم‌برخوردار و محروم از امکانات هنری و آموزشی است.، به همین منظور برنامه‌های گذشته ما از جمله طرح بزرگ «آموزش هنر برای همه» برنامه‌ریزی و اجرایی شد و رویداد «یکصدا ایران» در واقع دومین برنامه و رویداد بزرگی است که در راستای همین اهداف و سیاست، در حال برگزاری است.

توجه ویژه به استعدادیابی هنری در مناطق کم برخوردار، محروم و کمتر توسعه یافته و محلات حاشیه‌نشین شهرها از جمله اهداف ما در این حوزه است. در تلاشیم تا از طریق این رویداد بتوانیم به اهدافی که در این راستا مدنظر قرار داریم، دست یابیم

وی با بیان این‌که «یکصدا ایران» در واقع یک رویداد تعاملی آموزشی با استفاده از ابزارهای هنری و اجراهای محیطی و میدانی است، افزود: توجه ویژه به استعدادیابی هنری در مناطق کم‌برخوردار و محلات حاشیه‌نشین شهرها از جمله اهداف ما در این حوزه است. در تلاشیم تا از طریق این رویداد بتوانیم به اهدافی که در این راستا مدنظر قرار داریم، دست یابیم.

اسماعیلی با بیان این که از دیگر اهداف ما در این رویداد ارتقاء سواد هنری است، عنوان کرد: ارتقاء سطح فرهنگی در محلات حاشیه‌نشین، توانمندسازی فرهنگی در این محلات، توسعه عدالت فرهنگی- آموزشی، جلب مشارکت مردمی برای ترویج فعالیت‌های فرهنگی و هنری و همچنین کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله اهداف ما در برگزاری این رویداد است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری همچنین به موضوعات و محورهای این رویداد نیز اشاره کرد و افزود: امیدآفرینی، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تقویت هویت ایرانی و اسلامی، ایجاد شور اجتماعی، توسعه مشارکت‌های مردمی، تحکیم بنیان خانواده، همبستگی و انسجام اجتماعی از جمله مهم‌ترین محورها و موضوعات این رویداد به شمار می‌آیند.

وی گفت: این رویداد به همت دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری معاونت هنری و با همکاری سازمان اجتماعی وزارت کشور و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها، شورای تحول استان و استانداری‌ها در ۲۲۰ محله و منطقه محروم و حاشیه‌نشین کشور در ۳۱ استان برگزار می‌شود که از اسفندماه در برخی از استان‌ها آغاز شده و حدودا تا پایان اردیبهشت ماه پیش رو ادامه پیدا خواهد کرد.

مشارکت اهالی محله و مساجد در «یکصدا ایران»

اسماعیلی بیان کرد: یکصدا ایران یک برنامه کاملا مردمی است که با مشارکت اهالی محله، بسیج محله، امام جماعت محله، کانون فرهنگی و هنری مساجد، هنرمندان و فعالان اجتماعی که در مناطق هدف هستند برگزار می‌شود، تا بتوانیم بانک اطلاعاتی از استعدادهای هنری در این محله‌ها بدست آوریم و در برنامه‌ریزی‌های آتی از این بانک اطلاعاتی برای تربیت و پرورش آنها برنامه‌ریزی داشته باشیم.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری همچنین در ادامه به تشکیل سامانه جامع استعدادیابی اشاره کرد و افزود: در همین راستا سامانه‌ «یکصدا ایران» طراحی شده که در آن یکسری فرم‌های ویژه در نظر گرفته شده است تا از طریق تسهیل‌گرانی که در محله‌های اجرای رویداد حضور دارند، با استفاده از ابزارها و برنامه‌های هنری که اجرا می‌کنند، استعدادها را شناسایی کرده و پس از تکمیل فرم‌های ارائه شده، اطلاعات را وارد سامانه کنند. این اتفاق در نهایت یک بانک اطلاعاتی بزرگ در اختیار ما می‌گذارد که با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها، برنامه‌ریزی‌های لازم انجام و این استعدادها از طریق آموزش‌هایی که برایشان در نظر گرفته شده است، در آینده به شکوفایی خواهند رسید.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: امکان یک ظرفیت‌سنجی هنری در محلات هدف، ایجاد شور و نشاط و شکل‌گیری یک جریان فرهنگی اجتماعی در کل کشور به ویژه در این مناطق از طریق برنامه‌های آموزشی، تعاملی و هنری از جمله نتایجی است که با برگزاری این رویداد مدنظر ما قرار گرفته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha