۱۶ اسفند ۱۴۰۲، ۱۲:۳۵
کد خبرنگار: 882
کد خبر: 85410021
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

ارزیابی مقام روس: شکست مطلق اطلاعاتی اسرائیل در ۷ اکتبر

مسکو- ایرنا- رئیس سرویس اطلاعات خارجی فدراسیون روسیه در مصاحبه‌ای تلویزیونی، نفوذ گروه‌های مقاومت فلسطینی به سرزمین‌های اشغالی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) را "شکست مطلق" اطلاعاتی اسرائیل خواند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، سرگئی ناریشکین در این مصاحبه زنده افزود:‌ این رخداد بیانگر شکست سرویس‌ اطلاعاتی اسرائیل بود که (قبل از ۷ اکتبر) یکی از قوی ترین‌های دنیا محسوب می‌شد اما این، یک شکست مطلق بود.
وی از اینکه با وجود این شکست، مسئولان سرویس اطلاعاتی اسرائیل همچنان باید حقوق دریافت کنند، ابراز تعجب کرد.  
وی گفت: تنزل جایگاه سرویس اطلاعاتی اسرائیل همزمان با فرایندهای پیچیده‌ای که در جهان در حال وقوع است،‌ رخ داد؛ جهان در حال خروش و به نوعی آشفتگی است.
رئیس سرویس اطلاعاتی روسیه ادامه داد: شرایط کار سرویس‌های اطلاعاتی نسبت به ۱۰، ۱۵ یا ۲۰ سال قبل به شکل قابل توجهی تغییر کرده است و در این میان، سرویس اطلاعاتی اسرائیل به سمت بدترشدن حرکت کرده است.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است و رزمندگان مقاومت فلسطین، با وجود کمبود امکانات و محاصره بودن نوار غزه در حال رویارویی با اشغالگران صهیونیست هستند.

 اروپا، جهان را به آستانه جنگ هسته‌ای می‌برد
رئیس سرویس اطلاعات خارجی فدراسیون روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه تلویزیونی گفت: اظهارات امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه درباره اعزام سربازان ناتو به اوکراین نشان دهنده بی مسئولیتی رهبران اروپایی است، آنها جهان را به آستانه جنگ هسته ای می برند.
ناریشکین به سخنان مجری تلویزیون که پرسید: با چنین اظهاراتی، رهبران اتحادیه اروپا جهان را تا آستانه جنگ هسته ای پیش می برند، پاسخ مثبت داد.
وی در پاسخ به این سؤال گفت: بله.
وی خاطرنشان کرد: این وضعیت بیانگر سطح بالای بی‌مسئولیتی سیاسی رهبران فعلی کشورهای اروپایی، و به طور مشخص در این مورد، رئیس جمهوری فرانسه است.
رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه گفت: نخبگان کنونی اروپا و آتلانتیک شمالی در سطح بسیار پایینی قرار دارند و کمتر و کمتر پیش می‌آید که نشان دهند حداقلی از عقل سلیم را دارند. اما در این میان،‌اظهارات مکرون بسیار خطرناک است.

پیش از این، مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه ۲۶ فوریه ۲۰۲۴ پس از میزبانی نشستی با حضور نمایندگان حدود ۲۰ کشور غربی در پاریس گفته بود: در این نشست، موضوع اعزام احتمالی نیروی زمینی کشورهای غربی به اوکراین مطرح شد. به گفته وی، شرکت کنندگان در این موضوع به اجماع نرسیدند، اما نمی توان چنین سناریویی را در آینده منتفی دانست.
پس از پایان کنفرانس، نمایندگان اکثر کشورهای شرکت کننده در این نشست اعلام کردند که قصد اعزام نیرو به اوکراین را ندارند و حتی بیشتر از آن با مشارکت آنها در خصومت ها علیه روسیه مخالف هستند.
در همین حال، وزیر امور خارجه فرانسه ۲۷ فوریه ۲۰۲۴ تصریح کرد که ممکن است برای ارائه انواع خاصی از کمک، از جمله برای پاکسازی مین و آموزش واحدهای اوکراینی، حضور پرسنل نظامی غربی در خاک اوکراین لازم باشد.
روسیه و ایالات متحده بزرگترین زرادخانه تسلیحات هسته ای جهان را دارند. پیش از این رئیس‌جمهوری آمریکا گفته است که درگیری بین روسیه و ناتو می تواند آغازگر جنگ جهانی سوم باشد. 
به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی را که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد. این عملیات نظامی تاکنون ادامه دارد و کشورهای غربی ضمن اعمال تحریم‌ها بر روسیه، سلاح و مهمات در اختیار اوکراین قرار می‌دهند.

ناوالنی به مرگ طبیعی درگذشت
رئیس سرویس اطلاعات خارجی فدراسیون روسیه با رد گمانه‌زنی‌ها درباره دست‌داشتن عوامل خارجی در مرگ الکسی ناوالنی (منتقد زندانی در روسیه) گفت: وی به مرگ طبیعی درگذشت.
ناریشکین در پاسخ به سوال مجری روس در این مصاحبه زنده تصویری مبنی بر اینکه آیا نیروهایی در غرب در مرگ ناوالنی دست داشته اند یا خیر؟، گفت: من فکر نمی کنم مرگ ناوالنی با یک نوع برنامه خاص باشد؛ متأسفانه، مردم یک ویژگی دارند: دیر یا زود زندگی به پایان می رسد، آنها می میرند. ناوالنی هم به دلایل طبیعی درگذشت، بله.
وی ادامه داد: انتظار می‌رود که در غرب، «رقص‌های شیطانی» اطراف تابوت ناوالنی که غیراخلاقی و ناپسند است را کنار بگذارند.
ناوالنی منتقد سرشناس دولت روسیه که در حال طی کردن دوران محکومیت خود در زندانی در منطقه یامالو-نِنِتس روسیه بود، ۲۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ جان خود را از دست داد. خبرگزاری «ریانووستی» گزارش داد که او بعد از یک پیاده‌روی احساس ناخوشایندی کرد و بی‌درنگ هوشیاری خود را از دست داد. مراسم تشییع جنازه وی روز جمعه ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ در گورستان بوریسوف در مسکو برگزار شد.

واکنش به اقدام بایدن
رئیس سرویس اطلاعات خارجی فدراسیون روسیه در این مصاحبه همچنین با اشاره به دیدار همسر ناوالنی با رئیس جمهوری آمریکا گفت:‌ جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده، زن الکسی ناوالنی را به عنوان رهبر مخالفان روسیه "منصوب" کرد.
وی در ادامه گفت: یولیا ناوالنایا (همسر ناوالنی) دیر یا زود همراه با رهبر سابق مخالفان ونزوئلا خوان گوایدو و نامزد سابق ریاست جمهوری بلاروس سوتلانا تیخانوفسکایا به "باشگاه کلاهبرداران" می پیوندد.
ناریشکین افزود که در این مورد هم، ایالات متحده مانند گوایدو و تیخانوفسکایا مرتکب "شکست استراتژیک بزرگ" شد.
پیش از این، بایدن در سانفرانسیسکو (کالیفرنیا آمریکا) با همسر و دختر الکسی ناوالنی ملاقات کرد.

مشارکت آمریکا در بازآموزی افسران اطلاعات اوکراین
رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه زنده تلویزیونی گفت:‌ آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها در آموزش نیروهای عملیات ویژه و افسران اطلاعاتی اوکراین برای انجام کارهای خرابکارانه علیه روسیه مشارکت داشته‌اند.
ناریشکین در ادامه اظهار داشت: واکنش آمریکا به حمله نیروهای مسلح اوکراین به هواپیمای ایل-۷۶ که حامل اسیران اوکراین برای تبادل بود، را بسیار منفی ارزیابی می‌کنیم.
وی ادامه داد: امیدوار هستم که آمریکایی‌ها از روش‌های خام کار، خشن‌ترین روش‌های کار سرویس اطلاعات خارجی و اطلاعات نظامی اوکراین تا حدودی منزجر شده باشند.
منابع خبری روس روز چهارشنبه چهارم بهمن ۱۴۰۲ گزارش دادند: اوکراین یک هواپیمای ترابری نظامی ایلیوشین ۷۶ را بر فراز استان بلگورود که حامل ۶۵ اسیر اوکراینی برای تبادل بود، سرنگون کرد. همه اسیران داخل هواپیما و همچنین ۶ خدمه و سه نفر همراه - در مجموع ۷۴ نفر جان خود را از دست دادند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha