به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام و المسلمین احمد واعظی شامگاه پنجشنبه در این آیین که با حضور و ابراز همدردی مسلمانان از جمهوری اسلامی ایران، عراق، افغانستان و جمهوری آذربایجان با مردم مظلوم فلسطین همراه بود، از شکست هیمنه پوشالی توان امنیتی و نظامی اسرائیل، خلل در سیاست اقدام پیشدستانه رژیم صهیونیستی و توقف فرایند عادیسازی روابط برخی کشورهای اسلامی با این رژیم به عنوان سه رهاورد بزرگ حرکت جهادی حماس یاد کرد.
ابهت پوشالی امنیتی و نظامی اسرائیل فرو ریخت
وی یادآور شد: رژیم صهیونیستی در هفت دهه گذشته وانمود کرده بود که از نظر اطلاعاتی و نظامی، برتری تام در منطقه دارد و یکی از علت تلاش کشورهای مرتجع اسلامی برای پیوند خوردن با اسرائیل بهره مندی از توان امنیتی و نظامی اسرائیل بود؛ حماس هیمنه این ابهت ظاهری امنیتی و نظامی را فروریخت.
این خطیب دینی یادآور شد: اگر اسرائیل در غزه، بمب انداخت و ساختمان و برج هفت طبقه را فرو ریخت، حماس برج هفتاد ساله ابهت نظامی و امنیتی اسرائیل را فروریخت.
شکست سیاست عملیات پیشدستانه
وی انجام عملیات گسترده و غافلگیرانه حماس در شرایط عدم اطلاع سرویسهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را نشانه دیگری بر شکست رژیم تلآویو عنوان کرد.
نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان اروپا با اشاره به جایگاه اقدام پیشدستانه در راهبرد امنیتی نظامی رژیم صهیونیستی در دهههای گذشته، به نمونه تاریخی این سیاست تلآویو در مقابله با تدارک لشکرهای سوریه و مصر در صحرای سینا برای حمله به رژیم صهیونیستی اشاره کرد.
وی ادامه داد: بنا بر این راهبرد، تلآویو معتقد است که جنگهای آنها باید بیرون مرزهای آنها باشد، کار بزرگ حماس، این بود که جنگ را به داخل فلسطین کشاند و و اجازه اقدام پیشدستانه را نداد. یعنی استراتژی کلان آنها را برای اولین بار مخدوش کرد.
عادی سازی روابط به محاق رفت
حجت الاسلام و المسلمین واعظی در ادامه سخنان خود از به محاق بردن سیاست عادیسازی روابط برخی کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی به عنوان دستاورد سوم حرکت هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حماس یاد کرد.
وی با اشاره به گرایشات برخی کشورهای منطقه برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، گفت: با توجه به تأثیرگذاری برخی کشورها در حوزه عربی، ممکن بود که برای همیشه، آرمان هفت میلیون نفر فلسطینی از یاد رود و آنها به آرمان خود مبنی بر تشکیل دولت فلسطینی بود، دست نمییافتند.
وی خاطرنشان کرد: کار بزرگ حماس، بر هم زدن روند عادی سازی بود؛ امروز افکار عمومی جهان عرب ملتهب شده و شرایط به گونهای نیست که این کشورها به سمت عادی سازی حرکت کنند.
اسرائیل به دنبال پاکسازی قومی است
نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان اروپا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاریخ شکلگیری رژیم صهیونیستی در فلسطین، گفت: در مقطع کنونی، سناریوی اصلی اسرائیل، پاکسازی قومی است و برنامه این رژیم، بنا به اذعان برخی سران کشورهای منطقه، کوچ اجباری اهل غزه به رفح و مصر است و اینکه جمعیت ۲ میلیون نفری ساکن نوار غزه را تخلیه کند و در گام بعدی، دو میلیون فلسطین ساکن در کرانه باختری را به سمت اردن کوچ دهند و سرزمین فلسطین را خالی از شهروند فلسطینی کند.
خشونتها برای اجرای این سناریو است
حجت الاسلام و المسلمین واعظی در ادامه ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی از جمله بمباران بیمارستان و مدرسه در نوار غزه، از سکوت کشورهای غربی در قبال این جنایات و حمایت آنها از رژیم اشغالگر قدس انتقاد و خاطرنشان کرد: وحشیانه ترین خشونتهایی که اسرائیل انجام میدهد برای این است که سناریوی پاکسازی قومی را انجام دهد.
وی با اشاره به شعارهای غرب درباره حقوق بشر، آزادی و دموکراسی گفت: کشورهای غربی در حدود دو هفته اخیر، این شعارهای خود را زیرپا گذاشتند و نشان دادند که بشر به انحطاط اخلاقی رسیده است و مدعیان حقوق بشر، اینگونه در کنار ظالم میایستند.
سفیر ایران در روسیه: کشورهای اسلامی، مواضع قاطعانه بگیرند
سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز در سخنانی در این آیین با بیان اینکه مسأله فلسطین امروز به مسأله بشریت تبدیل شده است، ابراز امیدواری کرد که برخی کشورهای اسلامی که تاکنون مواضع جدی در قبال جنایات رژیم صهیونیستی اتخاذ نکردهاند، مواضع قاطعی در قبال به شهادت رساندن مردم بیگناه غزه و هتک حرمت مساجد و مقدسات اسلامی اتخاذ کنند.
کاظم جلالی با بیان اینکه روزهای اخیر، نه تنها روزهای غم مردم بیپناه غزه و کل فلسطین محسوب میشود، گفت: در قلبهای ما این غصه وجود دارد و این غم بزرگ برای انسانیت است که چگونه می شود در جامعه بشری روز به روز ارزش های انسانی مسخ شوند و بشریت به سمتی می رود که در مقابل این حجم از جنایت، بی تفاوت میماند.
وی ادامه داد: امروز برخی رهبران جهان، یا این جنایت را تأیید میکنند و یا اگر تأیید نمیکنند به صدور یک بیانیه بسنده میکنند، در حالی که امروز مردم بیپناه غزه در سرزمین کوچکی با تراکم بالای جمعیتی، حداقلهای زندگی مانند آب، نان، دارو و درمان را ندارند.
سفیر ایران در روسیه تصریح کرد:ضمن اینکه بدترین سلاحها، بمبها و موشکها بر سر مردم غزه ریخته میشود، این مردم مظلوم از حداقلها برخوردار نیستند.
وی با اشاره به ابراز موضع برخی کشورها در قبال برخی افراد و موضوعات جزئی و سکوت آنها در قبال کشتار مردم در غزه گفت: این سکوت مصداق بروز شقاوت در بخشی از جامعه بشری است که در مقابل این حجم از جنایت، سکوت میکند و بیتفاوت است.
جلالی با اشاره به موقعیت جغرافیایی کشورهای اسلامی و در اختیار قرار داشتن مناطق راهبردی در جهان مانند کانال سوئز، خلیج فارس، دریای سرخ، منابع نفت، گاز و انرژی، گفت: مسلمانان جهان با اتکا به قدرت و ظرفیتهای خود امروز باید در دنیا سروری و آقایی کنند نه اینکه اینگونه تهدید شوند و زنان و فرزندان آنها در آماج گلولهها و توپ و موشک و انواع و اقسام سلاحها قرار گیرند.
وی وضعیت کنونی جهان اسلام را متأثر از ضعف حکومتهای اسلامی دانست و گفت: مشکل اصلی اینجاست که کشورهای اسلامی در موضوعات مهم مانند فلسطین، در کنار هم قرار نمیگیرند.
سفیر ایران در روسیه با تأکید بر اینکه راه رهایی از شر رژیم صهیونیستی، مقاومت است، اظهار داشت: گذشت زمان، درستی موضع جمهوری اسلامی ایران را به خوبی نشان داد و اینکه موضع ایران در قبال موضوع فلسطین، بر اساس احساسات نبوده است.
وی با اشاره به فرمایشهای امام خمینی و رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی به دنبال صلح نیست و رژیمی جنگطلب است، بر حمایت از مردم مظلوم فلسطین در دستیابی به حقوق از دست رفته آنها در حدود هفت دهه گذشته تأکید کرد.
جنایت اسرائیل یادآور جنایات داعش بود
حجت الاسلام موصلی نماینده آیت الله سیستانی مرجع عالی شیعیان در مسکو نیز با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در بمباران بیمارستان المعمدانی و بمباران مدرسه در نوار غزه، گفت: این رخدادها به عنوان جنایتی هولناک در تاریخ نوشته شد.
وی خاطرنشان کرد: این جنایات، یادآور جنایت داعش در عراق و سوریه و مصداق نسلکشی بود.
نماینده آیت الله سیستانی در مسکو با بیان اینکه جنایات اسرائیل در غزه، تصادفی نبوده است، ریشه این جنایات و ریختن خون انسانهای بیگناه را در حمایت آمریکا از این رژیم دانست.
وی گفت: پایان دادن به مصیبت مردم شریف فلسطین که هفت دهه است ادامه دارد، با به دست آوردن حقوق مشروع و رفع تصرف از اراضی غصب شده محقق خواهد شد و این راهکار، تنها راه ایجاد امنیت و صلح در منطقه است.
در این آیین همچنین یکی از دانشجویان فلسطینی که از نوار غزه برای تحصیل در دانشگاههای روسیه در مسکو زندگی میکند، به تشریح ابعادی از وخامت اوضاع در این منطقه پرداخت و از حمایت مسلمانان جهان از جمله ایران از مردم فلسطین قدردانی کرد.
این آیین با قرائت فرازهایی از دعای کمیل و دعا برای مردم مظلوم فلسطین همراه بود.
پیش از این، جمعی از مسلمانان، علمای شیعه و سنی و سفیران کشورهای اسلامی در روسیه روز چهارشنبه با شرکت در آیین نمازجماعت در مسجد جامع مسکو، برای پایان آلام مردم مظلوم فلسطین دست به دعا برداشتند و جنایت شامگاه سه شنبه رژیم صهیونیستی در حمله به بیمارستانی در غزه را محکوم کردند.
سفیران جمهوری اسلامی ایران، فلسطین، سوریه، عراق، ترکیه، پاکستان، یمن و افغانستان در این آیین، جنایت رژیم صهیونیستی در حمله به بیمارستان المعمدانی و به شهادت رساندن غیرنظامیان را غیرقابل توجیه و بر خلاف اصول و ارزش های اخلاقی و انسانی مورد ادعای غرب و حامیان این رژیم دانستند.
به گزارش ایرنا، نیروهای مقاومت فلسطین از ۱۵مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳ عملیات همه جانبه و بینظیری با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی آغاز کردهاند.
رژیم صهیونیستی که در میدان نبرد با مقاومت فلسطین غافلگیر شده و شکست مفتضحانهای را طی چند روز گذشته متحمل شده با اقدامی غیرانسانی تمام گذرگاههای غزه را بسته تا مقاومت فلسطین را ناگزیر به توقف عملیات دلاورانه «طوفان الاقصی» کند.
اشغالگران صهیونیست سهشنبه در اقدامی جنایتکارانه با بمباران بیمارستان المعمدانی غزه یکهزار فلسطینی را به شهادت رساندند.
نظر شما