حمید سلامتی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این تعداد، ۶۴۸ پرونده برای تجاوز به ۶۴۶ هکتار از عرصههای منابع طبیعی مانند مرتع، جنگل و اراضی ساحلی است که بیشترین پرونده به حوزه مرتع با ۳۸۱ فقره در سطح ۴۴۷ هکتار تعلق دارد.
وی ادامه داد: تشکیل ۲۶۱ پرونده تجاوز به ۱۷۲ هکتار عرصه جنگلی و ۶ پرونده با سطح ۲۷ هکتار در اراضی ساحلی، رتبههای بعدی تخلفات عرصههای منابع طبیعی گلستان را تشکیل میدهد.
سلامتی قاچاق چوب را دیگر تخلف قاچاقچیان در عرصههای منابع طبیعی استان برشمرد و گفت: حمل چوب، هیزم و زغال درختان جنگلی بدون دریافت پروانه حمل ممنوع است که در این راستا امسال ۴۵۸ پرونده تشکیل شد.
وی خاطرنشان کرد: این پروندههای قاچاق شامل سه هزار و ۷۲۷ اصله چوب، ۴۲۲ استر ( هر استر معادل کمتر از یک مترمکعب)، ۹ هزار و ۱۸۹ کیلوگرم زغال چوب جنگلی. محصولات فرعی از جمله هزار و ۸۴۷ کیلوگرم قارچ ترافل و ۶۳۰ کیلوگرم خاک جنگلی بوده است.
وی یادآور شد: نیروهای این اداره کل برای حفاظت از عرصههای منابع طبیعی از وجود قاچاقچیان چوب و محصولات فرعی آن و ممانعت از دست درازی افراد سودجو به این عرصهها، به صورت شبانهروزی در آماده باش هستند و هم استانیها در صورت مشاهده تخلف میتوانند موارد را به شماره ۱۵۰۴ با ۱۳۹ امداد جنگل و مرتع برای رسیدگی گزارش کنند.
طبق آخرین گزارش روابط عمومی دادگستری گلستان، از ابتدای سال تا آخر آبان ماه ۲۸۰ هکتار عرصههای منابع طبیعی استان شامل ۲۰۵ هکتار مرتع، ۵۳ هکتار جنگل و ۲۲ هکتار اراضی ساحلی در این استان که تصرف شده بود با حکم قضایی از دست متصرفان خارج شده است.
استان گلستان با مساحتی حدود ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانهای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هکتار عرصههای منابع طبیعی مشتمل بر ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هکتار مرتع و ۲۱ هزار هکتار اراضی ساحلی است.
نظر شما