به گزارش خبرنگار ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ارسال کمک های زمینی به غزه هزینه کمتری دارد و برای ورود کمک های بیشتر به غزه نیاز به ورودی های بیشتر است.
سخنگوی سازمان ملل با تاکید برنیاز به مبادی ورودی و کمک های بیشتر به مردم غزه تصریح کرد: همه راه ها برای ارسال کمک های بیشتر به غزه "خوب" است اما تمرکز بین المللی باید بر افزایش توزیع کمک به غزه در مقیاس وسیع و ورود آن از طریق زمینی باشد.
همزمان دفتر امور هماهنگی های بشردوستانه سازمان ملل موسوم به اوچا گزارش داد که اسرائیل مانع کمک رسانی به مردم نوار غزه شده است و در ماه فوریه (ماه گذشته میلادی) از ۲۴ بسته کمکی که سازمان ملل و نهادهای شریک آن به شمال غزه ارسال کردهاند تنها مجوز دسترسی به ۶ بسته از سوی اسرائیل صادر شده است.
بر اساس گزارش این نهاد سازمان ملل، حمله نیروی دریایی اسرائیل به یک کاروان کمکرسانی در پنجم فوریه باعث اختلال در ارسال کمکها به شمال غزه شده است.
دفتر امور هماهنگی های بشردوستانه سازمان ملل تصریح کرد حملات اسرائیل باعث کشته و زخمی شدن نیروهای امدادرسان نیز شده است.
در پی وخامت اوضاع مردم نوار غزه بر اثر حملات رژیم اسرائیل با حمایت های همه جانبه آمریکا، رسانه های آمریکایی به نقل ازمقامات این کشور ادعا کردند جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به ارتش دستور داده است بندری در ساحل مدیترانه غزه برای رساندن کمک به فلسطینیها ایجاد کند.
به گزارش ایرنا، یک مقام ارشد دولت آمریکا که نامش فاش نشده است، روز پنجشنبه به وقت محلی به رسانه های آمریکایی اعلام کرد که بایدن از ارتش آمریکا خواسته است یک بندر دریایی اضطراری برای ارسال حجم بسیار بالاتری از کمک های بشردوستانه به غزه ایجاد کند.
یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت: «بایدن به ارتش آمریکا دستور خواهد داد تا با همکاری کشورهای همفکر و شرکای بشردوستانه، یک مأموریت اضطراری برای ایجاد بندری در غزه انجام دهد.»
این مقام آمریکایی در عین حال تصریح کرد که چنین تصمیمی به معنای استقرار نیروهای آمریکایی در این منطقه نیست.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد: «آمریکا متعهد به انجام تمام اقدامات ممکن برای ارسال کمکهای بیشتر به کسانی که در غزه به شدت به آن نیاز دارند، است.»
رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: « ما بیکار نخواهیم نشست. ما تسلیم نمیشویم.»
در پی فشارهای جهانی به دولت بایدن برای حمایت از رژیم اسرائیل و استفاده تل آویو از گرسنگی مردم غزه بعنوان اهرم فشار، سرانجام آمریکا برغم حمایت هایش از این رژیم، در نمایشی تبلیغاتی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در این کشور، هواپیماهای باری ارتش خود را برای انتقال هوایی مواد غذایی و سایر تجهیزات به داخل غزه به عنوان راه حلی برای مخالفت های اسرائیل با ورود کمکها به نوار غزه و رسیدن این کمک ها به نیازمندان ارسال کرده است.
اعضای سازمانهای امدادی بینالمللی این اقدام آمریکا را ناکارآمد و صرفاً یک اقدام تبلیغاتی می دانند.
آمریکا همچنان فشار قابل توجهی به اسرائیل وارد نمی کند و دولت بایدن تاکنون گزینه هایی مانند تحریم اسرائیل یا شرطی کردن میلیاردها دلار کمک نظامی به اسرائیل را بررسی نکرده است.
وزارت بهداشت غزه در یکصد و پنجاه و سومین روز از جنگ اسرائیل در غزه اعلام کرد شمار شهدای تجاوزات رژیم اسرائیل به نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ آبان ۱۴۰۲) تاکنون به ۳۰ هزار و ۸۰۰ نفر و تعداد مجروحان به ۷۲ هزار و ۲۹۸ نفر رسیده است.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه، یکر شماری از شهدای فلسطینی در زیر آوار مانده و برخی دیگر نیز در کنار جادهها رها شده است و به دلیل حملات مستمر رژیم اسرائیل، نهادهای امداد رسان قادر به انتقال آنها نیستند.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
نظر شما