به گزارش ایرنا، اصغر احمدی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه شهرکرد با اشاره به نگاه استانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری افزود: افزون بر این یکهزار هکتار از زمینهای ملی این استان نیز در قالب در جهش تولید مسکن به دستگاههای مسوول واگذار شده است.
وی اظهار داشت: زیرساختها و خاستگاه توسعه در بخش کشاورزی، مسکن، صنعت، مجتمعهای دامداری، دامپروری، گلخانهها در اراضی ملی رقم میخورد بر این اساس تلاش شده هر طرح توسعهای که موجب اقتصاد پایدار میشود معطل نماند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به انجام اقدامات آبخیزداری مهم در این استان گفت: امروز با توجه به گامهای برداشته شده، اقدامات آبخیزداری به خصوص در بخش کشاورزی به یک مطالبهگری جدی تبدیل شده است.
احمدی یادآور شد: با توجه به شرایط توپوگرافی جغرافیایی چهارمحال و بختیاری که به صورت شیب است اگر آبهای فصلی روان حفظ نشود به هدر میرود به همین دلیل تلاش شده با انجام اقدامهای آبخیزداری از جمله احداث سازههای سنگی ملاتی آبهای فصلی در بالادست حفظ و به این صورت از این آب در آبخوانها در بخش کشاورزی استفاده شود.
وی اظهار داشت: انجام طرحهای آبخیزداری موجب تقویت آبهای زیرزمینی، پیشگیری از فرسایش خاک، حفظ پوشش گیاهی، مانع از هدر رفت آبهای شیرین استان میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اجرای طرح مهم حدنگار (کاداستر) گفت: در زمان حاضر در ۹۸ درصد زمینهای ملی این استان کاداستر اجرا شده است.
وی یکی از راهبردهای مهم اجرای طرح حدنگاری را جلوگیری از هرگونه زمینخواری و سوء استفاده برخی از افراد سودجو از زمینهای ملی عنوان کرد.
احمدی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و کاشت سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال را از دیگر برنامههای مهم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری عنوان کرد و گفت: سهم چهارمحال و بختیاری از این طرح کاشت ۱۰ میلیون اصله نهال است که تاکنون ۲ میلیون اصله نهال برای اجرای این طرح در نهالستانهای دولتی و خصوصی استان تولید شده است.
وی یکی از رویشگاههای مهم جنگلی کشور را رویشگاه زاگرسی عنوان کرد و افزود: این رویشگاه با توجه به وسعت قابل توجهی که دارد به عنوان تنفسگاه کشور به شمار میرود و یکی از اصلیترین پایههای ایجاد هوای سالم در رویشگاه زاگرس است.
احمدی با اشاره به وسعت ۳۴۵ هزار هکتاری عرصههای جنگلی در چهارمحال و بختیاری گفت: حفاظت و غنیسازی جنگلی از راهبردهای مهم این اداره کل است.
وی با بیان اینکه توسعه و غنیسازی جنگلی امروز باید از فرهنگ عمومی به مهارت عمومی تبدیل شود اضافه کرد: درختان رویشگاه زاگرسی هرچند ارزش اقتصادی و تجاری ندارند اما از ارزش زیست محیطی مهمی برخوردار هستند.
بیشتر بخوانید:
به گزارش ایرنا، ۸۲ درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری را عرصههای منابع طبیعی تشکیل داده است که از این میزان ۲۰ درصد مساحت استان جنگل و ۶۲ درصد آن مراتع است.
همچنین ۳۲۰ هزار هکتار از جنگلهای زاگرس در این استان واقع شده که گونه غالب این جنگلها، بلوط است.
نظر شما