هدف‌گذاری افزایش اعضای هیات علمی تا هزار نفر/تشکیل ۲ مرکز ملی تحقیقاتی+فیلم

تهران- ایرنا- رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران از تشکیل مرکز ملی سوخت پاک هیدروژن و مرکز ملی گرافین خبر داد و گفت: تلاش داریم تعداد اعضای هیات علمی سازمان را با هدف تسریع در طرح‌های تحقیقاتی به هزار نفر افزایش دهیم و طی ۲ سال گذشته ۱۶۷ نفر در این راستا جذب شدند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران از سال ۱۳۵۹ با هدف انجام پژوهش‌های کاربردی و با تصویب شورای انقلاب آغاز به کار کرد و به تدریج تکامل یافت. این سازمان امروز ۹ پژوهشکده به نام‌های پژوهشکده مکانیک، فناوری‌های شیمیایی، کشاورزی، مطالعات فناوری‌های نوین، برق و فناوری اطلاعات، زیست‌فناوری، شیمی‌دارویی، عناصر راهبردی، مواد پیشرفته و انرژی‌های نو و آزمایشگاه‌های مجهزی در اختیار دارد. پارک علم و فناوری سازمان پژوهش‌ها نیز محل استقرار بیش از ۱۴۱ شرکت است که از این تعداد بیش از ۹۰ شرکت دانش‌بنیان شده‌اند.

سازمان پژوهش‌ها متولی امور مختلفی؛ از جمله جشنواره‌های خوارزمی جشنواره بین‌المللی، جشنواره جوان و جشنواره فناوری و نوآوری خوارزمی است. این سازمان همچنین نماینده و همکار علمی سازمان‌های مختلف مانند انجمن کشورهای حاشیه اقیانوس هند (Indian Ocean Rim Association) است که به این شکل می‌تواند در دیپلماسی علمی نیز نقش مهمی ایفا کند.

همچنین تشکیل شبکه علمی کشور شامل ایجاد زیرساختی مناسب برای انجام تعاملات علمی میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و ارزیابی اختراعات با هدف یاری رسانی به فرایند ثبت نوآوری و صیانت از حقوق معنوی پژوهشگران از جمله وظایف این سازمان است.

حسن زمانیان درگفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا در مورد اقدامات انجام شده در سازمان پژوهش ها طی سال گذشته گفت: سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران امسال برای دومین بار بین ۵۳ سازمان و نهاد پژوهشی کشور رتبه اول را کشور کسب کرد و در بین پژوهشکده‌های فنی و مهندسی هم که ۲۰ پژوهشکده است، رتبه بندی اول را در رتبه‌بندی پایگاه استنادی جهان اسلام کسب کرده است.

وی افزود: همچنین سازمانی متناظر با سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در ترکیه به نام توبیتاک وجود دارد. در سفری که به این کشور برای دیدار با مسئولان این سازمان داشتم، متوجه شدم این سازمان ۶ هزار عضو هیات علمی دارد و به این نتیجه رسیدم باید اعضای هیات علمی را در سازمان پژوهش‌ها افزایش دهیم و جذب عضو هیات علمی را از بین جوانان فرهیخته کشور آغاز کردیم، بر این اساس سال گذشته ۶۷ نفر و امسال مجوز جذب ۱۰۰ نفر عضو هیات علمی گرفتیم و قصد داریم اعضای هیات علمی سازمان را به هزار نفر برسانیم.

هدف‌گذاری افزایش اعضای هیات علمی تا هزار نفر/تشکیل ۲ مرکز ملی تحقیقاتی+فیلم

تشکیل شورای حکیمان در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران

به جای تعریف و اجرای طرح‌های خترد طرح های کلان تعریف کردیم به این شکل که شورای حکیمان از بزرگان سازمان تشکیل دادیم و به عنوان اولین ماموریت از آنها خواستیم آینده پژوهشی جهان را تا سال ۲۰۵۰ بررسی و اعلام کنند کشورهای دیگر در این مدت روی کدام طرح‌های تحقیقاتی کار می‌کند. همچنین به دلیل ماموریت ملی این اقدام را دنبال کردیم و متوجه شدیم چند محور اساسی در تحقیقات دنیا وجود دارد؛ کوآنتوم، هوش مصنوعی، میکروالکترونیک، امنیت غذایی، بهداشت، متانو مینرال، آب و هوا، سوخت پاک هیدروژن و گرافن.

رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ادامه داد: بنابراین تحقیق روی برخی حوزه ها مانند گرافین را آغاز کردیم. گرافین اولین ماده دوبعدی است که بشر موفق به تولید آن شده است و ماده بسیار پرکاربردی در صنعت دنیا است، ابررسانای الکتریکی و ابررسانای حرارتی و بهترین ماده برای تسویه آب است و کاربرد زیادی برای پزشکی، حسگر کامپوزیت و به طور کلی صنعت دنیا در سال های آتی به‌شدت به آن وابسته می‌شود. بر همین اساس مرکز ملی گرافین را راه اندازی کردیم.

زمانیان گفت: اقدام دیگر انجام تحقیقات در زمینه سوخت پاک هیدروژن بود که سرمایه‌گذاری زیادی در کشورهای مختلف روی آن انجام شده است و جلوی آلودگی هوا را می گیرد. از آنجا که در کشور کار منسجمی انجام نشده است، فراخوان دادیم در دو مرحله تا همه استادان و دانشمندان کشور را دعوت کردیم تا در مرکز ملی سوخت پاک هیدروژن به ما بپیوندند که این مرکز را هم به تازگی تاسیس کردیم.

وی یادآور شد: همچنین دو پژوهشکده اساسی و مورد نیاز کشور را راه‌اندزای کردیم؛ از ابتدای تاسیس تا اکنون ۷ پژوهشکده داشتیم و در دو سال گذشته دو پژوهشکده اضافه کرده‌ایم. پژوهشکده شیمی دارویی را برای ساخت داروهای خاص مانند داروهای سرطان و داروهای بیماران پروانه‌ای و پژوهشکده اکتشاف و استحصال عناصر راهبردی را راه اندازی کردیم. برای این پژوهشکده هم عضو هیات علمی جذب شد.

معاون وزیر علوم تاکید کرد: ساختمان پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی را هم راه اندازی کردیم که به زودی با حضور مقامات افتتاح می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha