به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی ، گزارش استنادی نشریات علمی - پژوهشی مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ( ۲۰۲۲ – ۱۴۰۱ ) SID - JCR توسط این مرکز منتشر شد.
بر اساس بررسیهای انجام شده، بین میزان visit و Download مقالات در پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) و تعداد استنادات در میان نشریات فارسی، رابطه معنیداری وجود دارد که این امر نشان دهنده نقش پایگاههای اطلاعات علمی در عرصه ملی با رویکرد دسترسی آزاد است.
فاطمه عظیمزاده رییس مرکز اطلاعات علمی با اشاره به تحلیل نتایج ارزیابی نشریات مصوب پزشکی کشور براساس شاخصهای استنادی در سالهای متوالی، بیان کرد: با توجه به اینکه گزارش استنادی نشریات یک روش برای کیفیتسنجی انتشارات علمی است، فاکتورهای این گزارش در خصوص نشریات پزشکی داخلی از سایر گروههای تخصصی بالاتر است. این بدان معناست که میزان تعامل علمی نویسندگان پزشکی نشریات ایرانی بیش از سایر رشتهها است.
وی در تحلیل گزارش استنادی این مرکز افزود: بررسی میزان دانلود و بازدید مقالات در SID رابطه معناداری با تعداد استنادهای مقالات دارد. مقایسه میزان کلی مقالات منتشرشده در سال ۱۴۰۱ بیانگر این است که تعداد مقالات در این سال نسبت به سال ۱۴۰۰ تنها ۳% و نسبت به سال ۱۳۹۹ بیش از ۶۰% افزایش یافته است.
رییس مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) گفت: نشریاتی که به زبان انگلیسی منتشرشده و در نمایههای معتبر بینالمللی (PubMed، ISI و Scopus) حضور دارند، بهطور چشمگیری در رتبههای بالاتری قرار گرفته اند تا جایی که در میان ۱۰۰ نشریه اول فقط سه نشریه خارج از نمایههای مذکور وجود دارد.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۴۶۳ نشریه در فهرست نشریات مصوب وزارت بهداشت حضور دارد که از این تعداد تمامی نشریات دارای شاخص تأثیر غیرصفر (معادل ۱۰۰%) بوده و تعداد ۱۵۹ مجله دارای IF بالاتر از میانگین شاخص تأثیر (MIF) در این گروه تخصصی است. همچنین ۲۵۲ نشریه دارای شاخص آنی (معادل ۵۴%) است که این مهم نشان از رشد کیفی نشریات و توجه به انتشار بهروز شمارههای نشریات پزشکی کشور دارد.
نظر شما