۲ هزار و ۸۰۰ تن گندم تضمینی از کشاورزان تربت‌حیدریه خریداری شد+فیلم

تربت‌حیدریه- ایرنا- سرپرست اداره تعاون روستایی شهرستان تربت‌حیدریه گفت: ۲ هزار و ۸۰۰ تن گندم و ۲۵ تن کلزا در راستای سیاست‌های حمایتی دولت از کشاورزان این شهرستان خریداری شد.

حمیدرضا رضایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برنامه‌های حمایتی اداره تعاون روستایی شهرستان تربت‌حیدریه اظهار کرد: یکی از فعالیت‌ها توزیع آرد خام "خانه‌پزی روستایی" است، بر این اساس امسال برای ۱۲ هزار خانوار روستایی بیش از هزار و ۸۰۰ تن و برای نانوایی‌‎های روستایی نیز، سه هزار و ۲۶۴ تن آرد توزیع شد.

وی به اقدامات حوزه تنظیم بازار هم اشاره و بیان کرد: در این مدت ۴۱ تن برنج، ۱۶۳ تن شکر، ۲۵ تن مرغ و یک تن خرما نیز توزیع شده است.

سرپرست اداره تعاون روستایی شهرستان تربت‌حیدریه افزود: به تازگی با یک کارخانه تولید قند محلی قراردادی منعقد و بر این اساس در قبال شکر تحویلی، قند دریافت می‌شود، یعنی به ازای هر کیسه پنج کیلویی قند، معادل ۳۵۰ ریال ارزانتر از شکر به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

وی ادامه داد: از آنجا که محور فعالیت‌های این اداره بر اقتصاد مبتنی بر تعاونی استوار است، ۲ شرکت تعاونی دامداران و گاوداران و یک تعاونی کشاورزی مرغداران در حوزه جمع‌آوری شیر، توزیع نهاده‌های دامی، امور مربوط به اصلاح نژاد و توضیح علوفه فعالیت دارند که امسال سه هزار و ۴۰۰ تن جو، ۲ هزار و ۵۰۰ تن خوراک دام، ۴۵۰ تن ذرت، صد تن سویا و ۲ هزار تن هم سبوس در قالب خرید و فروش توافقی توزیع کردند.

رضایی به موضوع توزیع کود شیمیایی نیز اشاره کرد و گفت: از آنجا که خرید و توزیع نهاده‌های کشاورزی از جمله کود کشاورزی بر عهده این اداره است، با محوریت اتحادیه تعاونی روستایی و اتحادیه تعاونی تولید روستایی از ابتدای امسال تاکنون ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن کود شیمیایی خریداری و توسط شرکت‌های تعاونی توزیع شد.

وی گفت: کود ازت ۸۴ درصد، کود فسفات ۷۷ درصد و کود پتاسیم ۱۰۰ درصد سهمیه جذب شده و در تلاشیم در روزهای باقی مانده سال بقیه سهمیه شهرستان را جذب و توزیع کنیم.

رضایی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که سازمان تعاون روستایی و وزارت جهاد کشاورزی پیگیر آن هستند، «کشت قراردادی» است و برای نخستین بار امسال در گستره ۶۰۰ هکتار برای کشت گندم با کشاورزان منعقد شد.

وی ادامه داد: کشت قراردادی ابتدا به ساکن در راستای سیاست دولت مبنی بر تحقق خودکفایی گندم بوده و در این راستا کشاورز مراحل سه گانه کاشت، داشت و برداشت محصول خود را با برنامه‌های فنی وزارت جهاد همسو کرده و در مقابل تعاون روستایی نیز در تامین نهاده‌های کشاورزی، وی را زیر چتر حمایتی خود قرار می‌دهد.

سرپرست اداره تعاون روستایی شهرستان تربت‌حیدریه افزود: بعد از برداشت محصول، کشاورز صاحب اختیار است گندم خود را در برنامه خرید تضمینی به دولت یا با قیمت گرانتر به بازار عرضه کند که البته موضوع کشت قراردادی محدود به گندم نیست.

رضایی در ادامه گفت: محور فعالیت‌های سال آینده ما روی چهار برنامه راهبردی، ایجاد زنجیره‌های تخصصی در حوزه کاری نظیر زعفران، ابریشم و دامپزشکی، ارزیابی و بروز رسانی برنامه‌های گذشته، پیگیری رقابت اقتصاد بخش تعاونی با بخش خصوصی و به تبع آن توانمندسازی بعد بازرگانی شبکه‌های تعاون روستایی و در نهایت ایجاد سامانه یکپارچه اطلاعات متمرکز است.

به گفته وی، اکنون در این شهرستان ۲۳ شرکت‌ تعاونی روستایی در بخش‌های کشاورزی، دامداری، خدماتی و تولید روستایی با ۴۰ هزار نفر عضو فعالیت دارند.

شهرستان ۲۲۴ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب‌ مشهد قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha