به گزارش ایرنا؛ سال ۱۳۸۷ بود که در زمینی به وسعت ۴۸ هکتار از بهترین نقطه شهر ملایر مجموعهای خارقالعاده و منحصر به فرد سر برآورد تا شگفتیساز عرصه گردشگری در ایران و خاورمیانه باشد، جهان شهری که امروز نام و آوازهاش به آن سوی مرزها رسیده است.
این تحول عظیم برگرفته از پیشینه تاریخی، فرهنگی و ظرفیتها، استعدادهای خدادادی و قدمت هزاران ساله این شهر است که از آباء و اجداد مردمان این دیار به یادگار مانده، شهر مادها، شهر نوشیجان تنها بنای خشتی جهان، شهر جهانی انگور، شهر جهانی مبلمان و منبت، تنها شهر خاورمیانه با ۲ عنوان جهانی و دهها اثر تاریخی و جاذبه طبیعی در ایران، دفتر جدیدی از اطلس تمامنمای گردشگری را به روی علاقه مندان به سیر و سفر گشوده است.
و امروز در نوروز ۱۴۰۳ دیگر مجموعه تفریحی، توریستی و گردشگری «مینیوُرلد» به عنوان مجموعه ای منحصر به فرد در ایران و خاورمیانه، در کنار باغ تاریخی سیفیه، موزه لطفعلیان، ارگ باستانی نوشیجان، شهر زیرزمینی سامن، بازار سنتی ملایر و دهها جاذبه تاریخی و طبیعی دیگر، مهیای حضور گردشگران است تا مانند همیشه قابی زیبا و ماندگار در دفتر سفرهای نوروزی هر ایرانی ثبت کند.
مینیوُرلد تجربهای بینظیر برای یک سفر ارزان نوروزی است و دور دنیا را میتوان در ۸۰ دقیقه به پایتخت مبل و منبت ایران زمین طی کرد، گزافه نیست اگر بگوییم ملایر عروس شهرهای استان همدان است و به واسطه جاذبههای بیبدیلش، دروازههای گردشگری خود را به روی گردشگران گشوده تا از این منظر، تکمیل کننده پازل گردشگری پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین باشد و برای اولینهای این حوزه یکّهتاز است.
ملایر همپای سه کشور جهان در اجرای مینیوُرلد/ از اهرام ثلاثه تا برج ایفل
مدیران شهری ملایر چه خوب تدبیر کردند برای پیشتازی این شهر در عرصه گردشگری؛ آنجا که تدبیر بر آن شد تا ۱۳۸ اثر شاخص ایران و جهان در مجموعه مینیوُرلد بنا شود، از تخت جمشید تاریخ کهن ایران در زمان هخامنشیان گرفته تا سی و سه پل اصفهان،دروازه قرآن شیراز و از برج ایفل فرانسه تا برج کج پیزا در ایتالیا، دروازه براندنبورگ آلمان، آکروپولیس یونان و اهرام ثلاثه مصر وتاج محل هند همه و همه شکوه تاریخ را در چهار گوشه جهان در این مجموعه بینظیر نشان میدهد.
و چه زیبا مهندسان و طراحان ایرانی «برج ایفل» را با عظمتی خاص در مینیوُرلد بنا نهادند و در کنار «گوستاو ایفل» ایستادند که سالهای دور برجی فلزی در میدان «شان دو مارس» و در کنار رود سن واقع در شهر پاریس خلق کرد، برجی که زمانی بلندترین سازه جهان شناخته میشد و امروزه به عنوان نماد فرانسه شناخته میشود و یکی از شناختهشدهترین بناها در جهان است که همه دوست دارند آنرا ببینند و در کنارش عکس سلفی بگیرند.
اما «اهرام ثلاثه مصر» که مربوط به در دوران مصر باستان است و در محدوده شهر باستانی جیزه و در حاشیه شمالی شهر قاهره کنونی واقع شده و تنها بازمانده عجایب هفتگانه جهان بهشمار میآید، اینکه تاریخ ساخت اهرام ثلاثه مصر به بیش از ۱۲ هزار سال پیش است، بیانگر تاریخ کُهنی است که مینیوُرلد بخشی از این تاریخ را به این گوشه از ایران آورده و به نپایش گذاشته است.
پای «تاج محل» هم اما به مینیوُرلد باز شد، یکی از پرآوازهترین بناهای جهان و آرامگاهی در نزدیکی شهر آگرا و در ۲۰۰ کیلومتری جنوب دهلی پایتخت هندوستان که یکی از عجایب هفتگانه جدید دنیا بهشمار میرود و معماری این ساختمان ترکیبی از معماری ایرانی و معماری گورکانی است و امروز هنرمندان ملایری اثری زیبا از تاج محل در این مجموعه خلق کردهاند.
دور دنیا در ۸۰ دقیقه با سفر به مینیوُرلد
از آکروپولیس یونان هم نمیتوان گذشت؛ بنایی فاخر و باشکوه در شمال شرقی پارتنون در آتن، پایتخت یونان که برای مردم یونان یک نماد ملی است و با همان دقت و ظرافت بسیار دقیق هندسی و ریاضی، در مجموعه مینیوُرلد بنا شده و بیانگر گوشهای از تاریخ کهن یونان است.
نیمتنههای شیلی(موآی) نیز به مینیوُرلد رسیدند، پیکرههای انسانی تکسنگی که بین سالهای ۱۲۵۰ و ۱۵۰۰ میلادی بهدست مردم راپانوئی در راپانوئی واقع در پلینزی شرقی کندهکاری شد و جلوی مسافران و گردشگران صف کشیدهاند، «دیوار بزرگ چین» هم طولانیترین و بزرگترین سازه مهندسی دفاعی و نظامی از دید زمانِ ساخت در جهان است، مجموعه مینیوُرلد را محصور خود کرده و به صلابت و شکوه جهان کوچک افزده است.
از تاریخ کهن جهان که بگذریم، ایرانِ زیبا در صف کهنترین کشورها و تمدن ها قرار دارد، اایرانیان تاکنون این تاریخ کهن و آثار به جای مانده از نیاکان خود را از دالانهای تو در توی تاریخ عبور دادهاند تا به امروز رسیده و به جرات میتوان گفت جهان شهر ملایر در اقدامی بیبدیل و ماندگار، چهارمین شهر جهان است که در کنار کشورهای ژاپن، بلژیک و چین، مینیوُرلد یا جهان کوچک را به زیبایی اجرا کرده، نخستین طرح از مینیوُرلد(mini world) در خاورمیانه، در ایران و در شهر ملایر احداث شده که چهارمین مجموعه از این دست پارکها است و به عنوان پنجرهای به سوی جهان از آن یاد شده است.
با این توضیح در کنار آثار تاریخی جهان، آثار شاخص و تاریخی ایران نیز در مجموعه تفریحی و توریستی مینیوُرلد بنا شده، نمونه بارز آن «تخت جمشید» در دوران هخامنشیان است که در بهترین و بالاترین نقطه این مجموعه خودنمایی میکند و تاریخ و تمدن ایران باستان را به تصویر میکشد و در شهر باستانی پارسه یکی از شهرهای باستانی ایران قرار داشته که طی سالیان، پیوسته پایتخت تشریفاتی امپراتوری هخامنشیان بوده است.
مینیوُرلد؛ در صف نخست گردشگری
«پل وِرِسک» هم زیبایی خاص خود را در این مجموعه دارد و یکی از بزرگترین پلهای راهآهن سراسری ایران و یکی از شاهکارهای مهندسی به حساب میآید، «کاخ خورشید» اما بنایی مربوط به سده هفت تا ۱۳ ه.ق است که در کلات خراسان رضوی واقع شده و با زیبایی هر چه تمام در مینیوُرلد جا خوش کرده و «قلعه فلکالافلاک» شکوه تاریخ لرستان که چشمگیرترین اثر گردشگری این استان مربوط به دوره ساسانیان به شمار می رود نیز از دیگر بناهای موجود در این مجموعه تفریحی منحصر به فرد است.
«دروازه قرآن» نیز به عنوان یکی از دروازههای به جای مانده از دورههای قدیم در شیراز، با ایده جالب طراحان مینیوُرلد، به عنوان یکی از دروازههای ورودی جهان کوچک در نظر گرفته شده، سی و سه پل اصفهان، آرامگاه حافظ و خیام، آرامگاه بوعلی سینا، برج قابوس، باغ دولتآباد یزد(ساختمان و بادگیر)، باغ مشاهیر و سردیسهای مشاهیر ایران و جهان، به نوبت در مینیوُرلد جای گرفتند و با معماری زیبای ایرانی، تکمیل کننده پازل گردشگری جهان کوچک در ایران شدند.
این طرح جهانی که به سرعت توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر ملایر در حال تکمیل است، در طول سال پذیرای مسافران و گردشگران بسیاری است و در صف نخست بالاترین آمار گردشگران قرار گرفته و متولیان آن بزرگترین آبنمای موزیکال را در این مجموعه اجرا کردند که در نوع خود بینظیر است.
در صورت تکمیل، جهان کوچک یکی از جاذبههای بسیار خوب گردشگری است و میتواند الگو برای کشورهای دیگر یکی از قطبهای صنعت گردشگری ایران شود.
هزینهکرد یکهزار میلیارد ریالی برای ساخت مینیوُرلد
آنطور که مدیر شهری ملایر گفته؛ در مجموع این اَبَرپروژه گردشگری حدود ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با افتتاح بخش عظیمی از این مجموعه، فصل جدیدی در حوزه گردشگری استان همدان و منطقه رقم خواهد خورد.
سال گذشته با همت و پیگیری نمایندگان و مسوولان مرتبط جهان شهر ملایر ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع ملی در بودجه امسال برای این پروژه مصوب شد، در عین حال که تاکنون بیش از یکهزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این پروژه گردشگری هزینه شده و برای تکمیل نیز به این میزان اعتبار نیاز دارد.
تکمیل بخش عظیمی از مجموعه تفریحی و توریستی مینیوُرلد یکی از اولویتهای شهرداری و شورای اسلامی شهر است که از ۱۳۸ اثر از آثار شاخص تاریخی، مذهبی و گردشگری ایران و کشورهای جهان در این مجموعه، تاکنون ۹۰ اثر شاخص ایران و جهان در مینیوُرلد ساخته و نصب شده است.
۳۵ پیمانکار برای سرعت بخشیدن به روند اجرایی، در حال کار در مجموعه توریستی مینیوُرلد هستند.
به گزارش ایرنا؛ شهرستان ملایر با جمعیتی بیش از ۳۰۰ هزار نفر در ۷۵ کیلومتری شهر همدان واقع شده و دارای بیش از ۳۴۰ اثر تاریخی و جاذبه طبیعی است.
نظر شما