به گزارش خبرنگار ایرنا، علیاکبر بنیعامری یکم تیر ۱۳۴۶ در روستای خیج از توابع شهرستان شاهرود در خانوادهای متدین چشم به جهان گشود.
شهید والامقام بنیعامری پس از گذراندن دوره راهنمایی، دورههای مقدماتی طلبگی را فرا گرفت و مشتاقانه به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت.
وی به عنوان مُبلغ دینی در جبهههای حق علیه باطل فعالیت داشت و در بیست و پنجم اسفند ۱۳۶۳ در شرق رود دجله عراق به شهادت رسید. پیکر مطهر این شهید والامقام در گلزار شهدای زادگاهش روستای خیج به خاک سپرده شد.
بخشی از وصیتنامه شهید والامقام بنی عامری که ۹ روز قبل از شهادتش نوشته بدین شرح است:«چند پیام به رهبر: ای رهبر! بدان که تا آخرین جان در مقابل ایادی استعمار ایستادم و ادای تکلیف کردم و جانم را که خداوند باری تعالی به ما امانت داده در راهش دادم.»
«اماما! ما مانند اهل کوفه نبودیم و انشاء الله نخواهیم بود. ما تا آخرین قطره خونی که در رگهایمان جاری است میجنگیم و خودمان را در گرو ایادی استعمار و بعثیون و صهیونیست قرار نمیدهیم و شکر میکنیم از این که خداوند باری تعالی چنین نعمت بزرگ رهبری را به ما عطا کرد.»
«چند سخنی با مردم: ای مردم! بدانید که اینجا سرای هستی نیست، بروید به آن سرا، زیرا آنجا جاودان و همیشگی است. امام را دعا کنید ایشان بود که ما را از آلودگیها به اینجا کشانید. این امام بود که بعد از ۱۵۰۰ سال دین اسلام را در دست شما نهاد.»
«ای مردم! جلوی توطئه منافقان را بگیرید و نگذارید که آنها در شما رخنه ایجاد کنند و باعث شوند که به اسلام لطمهای وارد شود. از تفرقه بپرهیزید، غیبت نکنید، تهمت نزنید، در روستا نماز جماعت تشکیل بدهید، زیرا در هر نماز جماعتی که صلواتی گفته شود به پیروزی نزدیک میشوید. به خانوادههای شهدا سر بزنید، به مجروحین برسید، به دیدار خانوادههای اسراء و مفقودان و شهدا بروید. به پدر و مادرشان دلداری دهید. نگذارید که دل آنها تنگ شوند.»
«چند سخن دارم با پدرم: ای پدر! میدانم که ۱۷ سال برای من زحمت کشیدی تا شاید در آینده برای شما خدمتی کنم و شما را شاد گردانم اما بدان که امانتی بودم در نزد شما و هم اکنون که خداوند بخشنده مرا از شما گرفته است از خودش بودم و به سوی او رفتم.»
«پدرم! شما باید پیش مردم چه از نظر اخلاقی و چه از نظر سیاسی الگو باشید و همچنین باید به مانند ابا عبدالله و علی(ع) که پسران خود را از دست دادند و صبوری کنید. من که به جبهه آمدم آگاهانه بوده نه از کسی تقلید کردم و نه برای چیزی، فقط برای رضای خدا و ادای به تکلیف بوده و غیر از این نیست.»
«چند سخن با مادرم: مادر! تو مادری مثل حضرت فاطمه زهرا (س) بودی و چنان مرا پروراندی که خدا میخواست بلکه مثل مادری بزرگوار و عظیم و به مانند دبیری که به من درس میآموختی. مادر جان! صبر تو باید مثل صبر زینب کبری(س) باشد. اگر در این مدت ۱۷ سال شما را رنجاندم مرا عفو کنید خداوند همیشه پشتیبان اسلام خواهد بود، در آخرت زیارتتان میکنم.»
«چند سخنی با برادرانم: برادر یحیی، ولی، رضا، حبیب؛ امیدوارم که با یاری به اسلام، دنبالهرو راه شهدا باشید. همگی شما باید نمونه و الگو از نظر اخلاق و فصاحت و مردانگی باشید و با درس خواندنتان انقلاب را به جهانیان برسانید.»
«سخنی با خواهرانم: فاطمه و زهرا! شما باید با حجاب خودتان مرا خوشحال کنید و برادرتان را عفو نمایید. از تمام فامیلها میخواهم که راه شهدا را ادامه دهند.»
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.
نظر شما