به گزارش دریافتی ایرنا، مهرداد حسن زاده عصر دوشنبه با اعلام این خبر افزود: این سامانه ناپایدار موجب رگبار باران و رعد و برق، گاهی تندباد لحظه ای با احتمال تگرگ، احتمال آبگرفتگی معابر عمومی، طغیان رودخانه های فصلی و بالا آمدن آب رودخانه ها می شود.
وی مناطق تحت تاثیر این سامانه بارشی را سواحل غربی استان و ارتفاعات دانست و اظهار کرد: مناطق تحت تاثیر این سامانه شهرهای بستک، پارسیان، کیش، لاوان، حاجی آباد، سیری، سواحل غربی استان و ارتفاعات خواهد بود.
به گفته این مسئول، سامانه مذکور همچنین مناطق اطراف خلیج فارس و نیز دور از ساحل غرب تنگه هرمز را دربر خواهد گرفت که بر اثر فعالیت این سامانه، شاهد سیلابی شدن رودخانههای فصلی، آبگرفتگی معابر عمومی و جاری شدن روانآب، احتمال خسارت در اثر تندباد لحظه ای و نیز خسارت به محصولات کشاورزی خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه مردم از از تردد و اسکان در حاشیه رودخانه خودداری کنند، تصریح کرد: مردم همچنین از تردد و اسکان در حاشیه رودخانه ها، از صعود به ارتفاعات و چرای دام در مناطق مرتفع بپرهیزند و همچنین اطمینان از سازه های سبک ،احتیاط در ترددهای جاده ای و حفاظت از محصولات کشاورزی را در این روزها فراموش نکنند.
حسن زاده، همچنین از صدور هشدار سطح نارنجی دریایی خبرداد و اظهار کرد: بر اثر این سامانه از روز سه شنبه تا اواخر پنجشنبه جاری، شاهد وزش باد شدید و مواج شدن دریا خواهیم بود.
وی ادامه داد: از اواخر روز سه شنبه تا اواخر چهارشنبه وزش باد شدید، شمال غربی در محدوده ۴۰ کیلومتر بر ساعت (۲۴ نات) همراه با رگبار بهنسبت شدید باران و رعد و برق گاهی با تند باد لحظه ای، افزایش ارتفاع موج تا نزدیک ۱۸۰سانتیمتر نزدیک (۶پا) در خلیج فارس و فراساحل غرب تنگه هرمز را شاهد خواهیم بود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان، ارتفاع موج و شدت باد در روز پنجشنبه در خلیج فارس و تنگه هرمز را بیشتر دانست و افزود: در روز پنجشنبه وزش باد شدید شمال غربی تا جنوب غربی در محدوده ۵۰ کیلومتر بر ساعت (٢٨ نات) همراه با رگبار نسبتا شدید باران و رعد و برق گاهی با تند باد لحظه ای ، همچنین افزایش ارتفاع موج تا نزدیک ۲۰۰ سانتیمتر نزدیک (۷پا) در خلیج فارس و غرب تنگه هرمز خواهیم داشت.
حسن زاده به خسارات احتمالی در این مخاطره نیز اشاره داشت و تاکید کرد: اثر مخاطره، احتمال خسارت در اثر تندباد لحظه ای و رگبار بهنسبت شدید باران، اختلال در ترددهای دریایی قایق های صیادی و فعالیت های تفریحی، اختلال در تردد شناورهای مسافربری در بنادر استان، اختلال در تردد کشتی های تجاری، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس های پرورش ماهی است.
وی تصریح کرد: دستگاههای اجرایی و امدادی به ویژه در سواحل مرکزی و شرقی استان و تنگه هرمز، پاک سازی دهانه پل ها، لایروبی کانال ها را در دستور کار قرار دهند و مردم نیز از توقف در بستر و حاشیه رودخانهها پرهیز و در عبور از سیلها احتیاط کنند؛ در این مدت فعالیتهای کوه نوردی باید ممنوع شود و کشاورزان از محصولات کشاورزی خود محافظت کنند.
حسن زاده توصیه کرد آمادگی دستگاه های امداد رسان در مناطق دریایی استان حفظ و تمهیدات لازم در مناطق دریایی استان و مناطق ساحلی به منظور جلوگیری از خسارت احتمالی اندیشیده و نیز از تردد شناورهای سبک و فعالیت تفریحی خودداری شود؛ همچنین تمدیدات لازم برای تردد ایمن شناورهای مسافربری و کشتی های تجاری در خلیج فارس و نیمه غربی تنگه هرمز انجام گیرد.
نظر شما