اسحاق خسروپناه روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: این شهرستان در سال های اخیر خشکسالی و کمآبی را به خود دیده که با بارندگی های چند روز گذشته، سد بارزو جانی دوباره به خود گرفت.
وی افزود: از ابتدای مهرماه تا پایان اسفندماه، ۱۲۰ میلی متر بارندگی در سطح شهرستان بوده که نسبت به دوره آماری بلند مدت ۱۲ درصد افزایش داشته است.
مدیر امور منابع آب شهرستان های شیروان و فاروج گفت: تا قبل از بارندگی های امسال، میزان ذخیره آب این سد ۲ میلیون متر مکعب بود که حجم ورودی این سد نسبت به بلند مدت ۸۷ درصد کاهش داشت.
خسروپناه یادآور شد: سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعب آب برای کشت پاییزه پنج هزار هکتار از زمین های بخش زراعت شیروان به کشاورزان تحویل داده شد.
وی با اشاره به کاهش بارندگی و خشکسالی در این شهرستان، افزود: هم افزایی دستگاه های متوالی در پیشگیری از حفر چاه های غیرمجاز در حوضه آبریز سد و برخورد جدی با متخلفان این حوزه انجام خواهد شد.
سد بارزو شیروان در یکی از سرشاخههای رودخانه اترک واقع شده، این حوزه ۴۸۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و از ۲ رودخانه اصلی به نام های محلی کورکانلو و قوردانلو منابع آبی آن از بالا دست سرریز می شود و در پشت سد ذخیره و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
شاخه کورکانلو شاخه اصلی است که با آورد متوسط ۱۵۰ تا ۲۰۰ لیتر در ثانیه و شاخه قوردانلو شاخه فرعی است.
سد بارزو شیروان، پس از شیرین دره مانه و سملقان، دومین سد بزرگ خراسان شمالی به شمار می آید که توان ذخیره سازی مخزن آن ۹۲ میلیون مترمکعب است و حجم تراز و ایمنی پایدار این سد ۸.۵ میلیون متر مکعب است.
این سد در سال ۱۳۸۱ با هدف مهار و کنترل سیلاب های فصلی و تامین قسمتی از آب صنعت، آشامیدن شهر شیروان و کشاورزی اراضی پایاب به بهره برداری رسید.
سد بارزو در ۴۰ کیلومتری شمال شهر شیروان قرار دارد.
نظر شما