مهدی توکلیان روز یکشنبه درگفت وگو با ایرنا افزود: این کتابخانهها از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸:۳۰ الی ۱۴ و پنجشنبه از ساعت ۹ الی ۱۳ فعال است.
وی اظهار داشت: کتابخانه مرکزی قم نیز از ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲ الی ۱۳ فروردینماه سالجاری، همه روزه از ساعت هشت الی ۱۵ و در روزهای غیر تعطیل نیز از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۸:۳۰ دقیقه به ارائه خدمت به علاقهمندان کتاب و کتابخوانی میپردازد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به میزبانی اداره کتابخانههای عمومی قم محفل قرآن در قرآن به عنوان" بهار در بهار" و پویش "کتاب قدیمی تو، دوست جدید من" در این استان به اجرا درآمدهاست.
توکلیان افزود: در قالب این طرح، عموم مردم میتوانند کتابهای خوانده شده خود را با توجه به آیین "خانهتکانی" آخر سال برای دیگران به اشتراک بگذارنند و آنان را در لذت خواندن کتاب سهیم کنند.
وی افزود: از هیاتها، مساجد و حسینیهها دعوت میشود تا ضمن اطلاعرسانی این پویش به عموم مردم در شبهای ماه مبارک رمضان، کتابهای اهدا شده از سوی آنان را از طریق تماس با شماره تلفن ۰۲۵۳۷۷۵۸۷۵۸ به کتابخانههای عمومی استان اهدا نمایند.
توکلیان به یکی دیگر از اقدامات کتابخانههای عمومی قم اشاره کرد و افزود: با اهدای یکهزار و ۸۰۰ جلد کتاب از سوی اداره کل کتابخانههای عمومی به جمعیت هلالاحمر استان، طرح " هر پایگاه امدادی، یک کتابخانه عمومی" اجرایی میشود.
وی بیان کرد: این تعداد کتاب در ۱۳ عنوان بوده و به زودی در ۱۳ پایگاه امداد و نجات جمعیت هلالاحمر استان قم جهت ارائه به زائران شهر مقدس قم قرار خواهد گرفت.
موزههای قم در ایام نوروز فعال است
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم نیز با اشاره به فعالیت نوروزی این ادارهکل گفت: موزههای استان از جمله موزه مراجع، مردمشناسی در خانه تاریخی زند، مقابر گنبد سبز و خانه تاریخی ملاصدرا در شهر کهک در ایام عید نوروز از ساعت ۱۰ تا ۱۴ پذیرای زائران و مسافران میباشد.
علیرضا ارجمندی درباره موزه مراجع اظهار داشت: گنجینه آثار مراجع تقلید، در مجموعه فرهنگی تاریخی منزل امام خمینی(ره) واقع در بلوار معلم شهر قم، روایتگر سیره و زندگینامه ۱۲ نفر از مراجع و فقهای برجسته شیعه مانند آیات حاج شیخ عبدالکریم حائری، کوه کمرهای، سید محمدتقی خوانساری، بروجردی، امام خمینی(ره) و محمدتقی بهجت فومنی است.
وی گفت: زندگینامه و آثار مکتوب مراجع دینی به همراه عکسهایی از ایشان در فضایی بیش از ۲۸۰ مترمربع به نمایش درآمدهاست.
وی گفت: موزه مردمشناسی قم در خانه تاریخی زند شهر قم به نشانی خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، کوچه ۱۷ واقع شده است و در این موزه فرهنگ، آداب و رسوم، اعتقادات، نوع پوشش و بینش اجتماعی حاکم بر جامعه در دوران گذشته قم به نمایش گذاشته شده است.
ارجمندی خاطرنشان کرد: مقابر گنبد سبز واقع در مجموعهای تاریخی و فرهنگی به همین نام قرار دارد که بنا بر اعلام تاریخشناسان مدفن سه نفر از بزرگان اعراب اشعری و احیاءکنندگان قم در دوره اسلامی است.
وی افزود: مجموعه مقابر گنبد سبز مربوط به قرن هشتم هجری قمری در خیابان شهید روحانی، جنب گلزار شهدای قم قرار دارد و در ۱۵ دی سال ۱۳۱۰ هجری خورشیدی با شماره ۱۲۹ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شدهاست.
وی گفت: خانه تاریخی ملاصدرا نیز در شهر کهک در حدود ۳۰ کیلومتری شهر قم، یادگاری ارزشمند از اقامت این دانشمند در قم است. این خانه از خشت خام، مَلات گِل و سقف با تیرهای چوبی ساخته شده و دارای فضایی گیرا و قدیمی با سقفی بلند و پوشش گنبدی با دیوارهای سیاه و اندود گل و تزیینات گچبُری ساده با کاربندیهای زیبا در سقف است که چهار طرف آن دارای فضاهایی چهارگوش مسقف میباشد.
وی با بیان این که خانه تاریخی ملاصدرا در پنجم دی سال ۱۳۷۵ هجری خورشیدی با شماره ثبت ۱۸۲۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، گفت: محمد ابن ابراهیم قوامی شیرازی ملقب به صدرالمتألهین یا ملاصدرا از بزرگان فلسفه اسلامی و از دانشمندان برجسته جهان است.
نظر شما