به گزارش خبرنگار ایرنا، ماه مبارک رمضان ماه نزول قرآن، ماه بهار قرآن و ماه شناخت و بهرهبرداری فکری و عملی از این کتاب آسمانی است.
ماه مبارک رمضان هر ساله با رونق فعالیتهای قرآنی همراه است و در کنار موسسات قرآنی و نقش گروههای مردمی در برپایی محافل انس با قرآن نهادها و سازمانهای مختلفی اقدام به برگزاری برنامههای قرآنی میکنند و امسال ماه بهار قرآن با نوروز همزمان شده است اما تعطیلات مانعی برای اجرای برنامههای قرآنی نشده است و برگزاری محافل و مجالس قرآنی همچون سالهای گذشته و حتی با رونق بیشتری در حال برگزاری است.
استقبال مردم از طرح قرآنی مسطورا
طرح مسطورا طرح ابتکاری امسال سازمان تبلیغات برای ترویج بیش از پیش آموزههای قرآنی در بین مردم است. این طرح در افق چند ساله و با عنوان زندگی با آیهها مطرح شده است و دغدغه اصلی این طرح اینست که با تبیین آموزههای انسانساز قرآن بتوان به نیازهای جدی امروز جامعه پاسخ داده شود که این نیاز میتواند در بُعد زندگی فردی، اجتماعی، سبک زندگی و ریشههای فکری باشد.
رییس اداره قرآنی ادارهکل تبلیغات چهارمحال و بختیاری در همین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: استقبال مردم استان از طرح مسطورا مطلوب بوده و جزو استانهای اول در اجرای اهداف این طرح بودهایم.
حجتالاسلام ابوذر کارگر افزود: در طرح قرآنی مسطورا با هدف رساندن پیام قرآن به گوش مردم، آیههای کوتاهی از قرآن به صورت روزانه در قالب پویانمایی، کلیپ، نقاشی و تولیدات رسانهای برای مردم تبیین و تفسیر میشود و در پایان هر روز مسابقهای از این آیات برگزار و هدایایی به شرکتکنندگان اهدا میشود.
وی تصریح کرد: هدفگذاری انجام شده برای جمعیت تحت پوشش این طرح در ابتدا ۴۰۰ هزار نفر از مردم استان بود که این مهم در روزهای گذشته به خوبی محقق شده و در ارزیابیها و سنجشهای انجام شده جزو استانهای برتر کشور بودهایم.
رییس اداره قرآنی ادارهکل تبلیغات چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان ۳۰ آیه از قرآن کریم برای مردم تبیین میشود، اظهار داشت: در پایان مرحله اول این طرح که همزمان با پایان ماه مبارک رمضان است تجمع و همایشی با حضور حافظان طرح برگزار و ۲ هزار نفر از این افراد به عنوان مربیان و کنشگران در مرحله دوم طرح که در تابستان اجرا میشود، به کارگیری میشوند.
کارگر ادامه داد: علاوهبر طرح مسطورا، جلسات جزءخوانی و قرائت قرآن در مساجد، مجالس خانگی و موسسات قرآن نیز در حال برگزار است و در ایام تعطیل نوروز نیز این مجالس برقرار بود و وقفهای در برنامهها شکل نگرفت.
ویژهبرنامه جزءخوانی در امامزادگان استان
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری نیز به ویژه برنامههای قرآنی این نهاد در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: امسال مراسم جزءخوانی قرآن کریم در ۳۰ بقعه متبرکه استان در حال برگزاری است.
حجتالاسلام حسن امیری افزود: امسال برنامه آرامش بهاری با طرح ضیافت الهی در بقاع متبرکه استان در حال برگزاری است و با اعزام مبلغین به امامزادگان و بقاع متبرکه استان برگزاری برنامههای قرآنی از رونق خاصی برخوردار شده است.
وی تصریح کرد: مراسم سال تحویل امسال نیز در ۵۰ بقعه متبرکه استان و با حضور ۳۰ هزار زائر برگزار شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه امسال برای نخستین بار مراسم جزءخوانی قرآن کریم در امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون ویژه خواهران در حال برگزاری است بطوریکه قاریان نیز از قشر بانوان هستند.
امیری یادآور شد: اقامه نماز اول وقت به جماعت، پاسخگویی به مسائل شرعی و برپایی خیمههای معرفت، اسکان مسافران و گردشگران در ۱۰۰ زائرسرای در جوار امامزادگان و مجالس تفسیر قرآن از دیگر برنامههایی است که در قالب طرح آرامش بهاری و ضیافت الهی در بقاع متبرکه استان در حال برگزاری است.
برگزاری روزانه جلسات تفسیر و جزخوانی در موسسات قرآن
در چهارمحال و بختیاری در حدود ۲۰۰ موسسه قرآنی فعالیت دارد که از سوی مردم اداره میشود و در ماه مبارک رمضان نیز این موسسات نقش مهمی در برگزاری مجالس قرآنی دارند.
سیده فاطمه بنیهاشمی مدیر خانه قرآنی حضرت امیرالمومنین(ع) شهر بروجن در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: از نخستین روز ماه مبارک رمضان تاکنون هر روزه جلسات تفسیر و جزءخوانی در خانه قرآن و یا در منازل اهالی محله در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: روزانه از ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح برنامه تفسیر قرآن در قالب طرح مسطورا و از ساعت ۱۱ تا قبل از اذان ظهر مراسم جزءخوانی برگزار میشود.
مدیر مرکز قرآنی حضرت امیرالمومنین(ع) استقبال اعضای موسسه از برگزاری جلسات قرآنی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: از ۱۴ فروردین نیز کلاسهای دارالقرآن از سر گرفته میشود.
جدای از برگزاری مراسمهایی که به صورت فیزیکی در مساجد، موسسات قرآنی و محافل خانگی برگزار میشود، در بستر شبکههای اجتماعی نیز برنامههای قرآنی در حال برگزاری است.
مدیر موسسه قرآنی الراسخون فیالعلم روستای کران شهرستان فارسان نیز در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای اینکه در تعطیلات عید نوروز وقفهای در برگزاری برنامههای قرآنی موسسه شکل نگیرد مطالب قرآنی را در بستر فضای مجازی ارائه دادیم.
مریم قاسمی افزود: مراسم جزءخوانی قرآن کریم، تفسیر آیههای قرآن و ارسال نکات انسانساز و ترجمه دعای روزانه ماه مبارک رمضان از مواردی است که به صورت مجازی و در شبکههای اجتماعی در اختیار اعضای موسسه قرار داده میشود.
به گزارش ایرنا، ماه مبارک رمضان ماه نزول قرآن است و بنا بر روایات فضیلت قرائت قرآن در این بیش از ایام دیگر سال است.
نظر شما