به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، مطابق جدول پیشبینی فصلی این مرکز که هواشناسی مازندران آن را منتشر کرده است، میانگین کمترین میزان بارندگی در سه ماهه آینده با ۱۹ میلی متر مربوط به تیرماه سال ۱۴۰۳ و بیشترین میزان نیز با ۴۹ میلی متر مربوط به فروردین ماه جاری و برای اردیبهشت و خردادماه امسال نیز به ترتیب ۳۸ و ۲۴ میلی متر باران پیش بینی شده است.
مطابق این جدول، میانگین بیشترین میزان بارندگی در فروردین ماه جاری با ۸۰ میلی متر مربوط به سیاه بیشه است و پس از آن رامسر با ۷۳، نوشهر با ۶۵ و ساری با ۵۲ میلی متر به ترتیب شاهد بیشترین میزان بارندگی در ماه جاری خواهند بود و کمترین میزان بارندگی نیز در طی این ماه به ترتیب در کجور با ۲۸، بابلسر با ۴۰، بندرامیرآباد با ۴۱ و کیاسر با ۴۲ میلی متر خواهد بود.
در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ نیز میانگین بیشترین میزان بارندگی با ۵۹ میلی متر در سیاه بیشه اتفاق خواهد افتاد و رامسر با ۵۲، نوشهر با ۴۹، بلده با ۴۴ و ساری با ۴۱ میلی متر باران در جایگاه بعدی قرار دارند و کمترین میزان بارندگی نیز در طی این مدت در بندرامیرآباد با ۲۲، بابلسر با ۲۳، آمل با ۳۰ و گلوگاه با ۳۴ میلی متر پیشبینی شده است.
مطابق جدول پیشبینی فصلی مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، در خردادماه امسال نیز میانگین بیشترین میزان بارندگی با ۴۰ میلی متر در رامسر پیش بینی شده است و پس از آن به ترتیب نوشهر با ۳۶، آلاشت و پل سفید با ۳۳، ساری با ۲۴ و قراخیل با ۲۳ میلی متر شاهد بیشترین میزان بارش باران در این ماه خواهند بود و ییاه بیشه با ۲۰، گلوگاه و کجور با ۲۱، کیاسر با ۲۲ و بلده با ۲۳ میلی متر شاهد کمترین میزان بارندگی درطی این ماه خواهند بود.
در این جدول همچنین میانگین بیشترین میزان بارندگی در تیرماه سال ۱۴۰۳ با ۶۱ میلی متر در رامسر پیش بینی شده است و پس از آن نوشهر با ۵۶، آلاشت با ۴۰، بابلسر و قراخیل با ۳۷ و پل سفید با ۳۵ میلی متر شاهد بیشترین میزان بارندگی در طی این مدت خواهند بود و میانگین کمترین میزان بارندگی نیز در طی این ماه برای کیاسر با ۱۸، بندرامیرآباد با ۱۹، کجور و بلده با ۲۰، گلوگاه و دشت ناز با ۲۲ و آمل با ۲۶ میلی متر پیش بینی شده است.
براساس گزارش مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، میانگین بارش اسفند سال ۱۴۰۲ در مازندران ۵۷ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۵۵ میلی متر بوده حدود چهار درصد افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۲۳ میلی متر، بوده حدود ۱۴۷ درصد افزایش داشته است.
طبق این گزارش، میانگین بارش فصل زمستان سال ۱۴۰۲ در مازندران ۱۶۷ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۱۷۰ میلی متر، بوده حدود یک درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۰۱ میلی متر بوده حدود ۶۵ درصد افزایش داشته است.
براساس گزارش مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، میانگین بارش در ۶ ماهه سال زراعی جاری در مازندران منتهی به اسفند سال ۱۴۰۲ در مجموع ۳۸۹ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۳۹۲ میلی متر بوده حدود یک درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۲۳۷ میلیمتر بوده حدود ۶۴ درصد افزایش داشته است.
میانگین دمای هوای اسفند سال ۱۴۰۲ در مازندران نیز ۳.۷ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۲.۲ درجه سلسیوس بوده ۰.۵ درجه سلسیوس کاهش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۹.۰ درجه سلسیوس بوده ۴.۳ درجه سلسیوس کاهش داشته است.
میانگین دمای هوای فصل زمستان ۱۴۰۲ در مازندران ۵.۱ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۲.۹ درجه سلسیوس بوده، ۲.۲ درجه سلسیوس افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۴.۲ درجه سلسیوس بوده ۰.۸ درجه سلسیوس افزایش داشته است.
میانگین دمای هوای ۶ ماهه سال زراعی جاری در مازندران منتهی به اسفند ۱۴۰۳، ۸.۸ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۶.۲ درجه سلسیوس بوده، ۲.۶ درجه سلسیوس افزایش داشته است و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۸.۴ درجه سلسیوس بوده ۲ درجه سلسیوس افزایش نشان می دهد.
براساس خروجی های مدل اقلیمی پژوهشکده اقلیم شناسی سازمان هواشناسی کشور، میانگین بارش از فروردین تا نیمه اردیبهشت ۱۴۰۳ با گرایش به بیش از نرمال و از نیمه اردیبهشت تا نیمه تیر ۱۴۰۳ در محدوده نرمال پیش بینی می شود.
میانگین دمای هوای مازندران نیز از فروردین تا تیر ۱۴۰۳ گرایش به بیش از نرمال تا یک درجه بیش از نرمال پیش بینی می شود.
نظر شما