منصور الوند فر روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: یکهزارو ۱۰۰ کیلومتر راه عشایری در شهرستان گچساران وجود دارد که ۸۰ درصد آن معادل۸۸۰ کیلومتر در بارندگی های ۲روز گذشته دچار خسارات شده که عبور و مرور به سختی انجام میگیرد و نیاز به بازگشایی دارند.
وی تصریح کرد: این راهها در مناطق دریلا، باباکلان، آبگندی، چهار تنگ، هلیگان، کوه گود گل، خشاب، کمر زرد، تنگ دالین، گچ عوض، گچ ترابعلی و سدخاکی واقع شده بودند.
الوند اظهار کرد: بر اثر بارندگی سیل آسای چند روز گذشته ۵۰ درصد از ابنیه های پل ها و فنی مناطق عشایری و خطوط لوله انتقال آب در مناطق عشایری این شهرستان دچار خسارت شدند.
وی گفت: ترمیم و باز گشایی یکهزارو ۲۰۰ کیلومتر جاده خاکی عشایری این شهرستان که در بارندگی های تابستانه مسدود شده بود سال گذشته انجام، که متاسفانه بر اثر بارندگی چند روز گذشته قسمتی از آنها دچار خسارت شد.
رئیس اداره امور عشایر گچساران با اشاره به اینکه برای بازگشایی این میزان راه عشایری بیش از ۷۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است گفت: انتظار می رود بنیاد مسکن و شرکت نفت برای بازگشایی جاده های عشایری همکاری لازم را با این اداره داشته باشند.
الوند ابراز کرد: ۲ هزار خانوار عشایری با جمعیتی بیش از ۱۲ هزار نفر در مناطق عشایری این شهرستان از جمله دریلا، باباکلان، هلیگان کمر زرد، تنگ دالین، گچ عوض، گچ ترابعلی و سدخاکی سکونت دارند.
وی ادامه داد: سالانه در فصل بارندگی بیش از ۸۰ درصد از جاده های عشایری این شهرستان مسدود می شود که نیازمند بیش از ۶۰ میلیارد ریال برای بازگشایی این جاده ها هستم.
مناطق قشلاقی شهرستان گچساران سالانه محل استقرار و سکونت حدود دو هزار خانوار عشایر کوچرو از مناطق سردسیری استانهای فارس، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان است.
عشایر گچساران ۴۰۰ هزار راس دام را پرورش می دهند.
عشایر این شهرستان شامل طوایف بویراحمد علیا و سفلی، ترک های قشقایی و دره شوری در مناطقی مانند دریلا، آبگندی و کلاغ نشین سکونت دارند.
این قشر مولد سالانه ۲ هزار و ۷۰۰ تن گوشت قرمز ، ۶ هزار و ۴۸۰ تن انواع فرآوردههای لبنی، ۱۵۰ تن پشم و ۲۵ تن گوشت سفید تولید میکنند
نظر شما