باز اجتماعی شدن زندانیان و اشتغال ۹۱۴ زندانی در کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج- ایرنا- مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۹۱۴ نفر از زندانیان واجد شرایط این استان در بخش های مختلف کارگاهی ، نشسته در اندرزگاه ها و اعزام به برخی شرکت های تولیدی ظرف یک سال گذشته مشغول به کار شدند.

منصور بیژنی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج، اظهار کرد: اشتغال یکی از ضرورت‌های اجتماعی کردن افراد زندانی است،بیکاری از عمده‌ترین دلایل وقوع جرم در جامعه است که با توسعه فعالیت‌های حمایتی به ویژه در بخش اشتغال برای زندانیان و خانواده‌های آنان نقش بسزایی در توسعه سلامت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم ایفا می‌کند.

وی تصریح کرد: توسعه واحدهای اشتغال جزو دستورکار مراکز اشتغال زندانیان استان قرار دارد لذا داشتن مهارت سبب ارتقای شخصیت و جایگاه زندانیان شده و در مراحل بعدی زندگی می‎توانند منبع درآمدی برای خود و خانواده فرد زندانی باشد.

بیژنی تصریح کرد: مصمم هستیم تا در موضوع اشتغال زندانیان در بخشهای مختلف در مسیر باز اجتماعی کردن آنان اهتمام جدی داشته باشیم.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: هم اکنون کارگاههای پرورش قارچ خوراکی، تولید ظروف یک بار مصرف با مشارکت بخش خصوصی و اشتغال نشسته برای تولیدات آثار صنایع دستی ، اشتغال زندانیان در صنایع غذایی و کارگاههای بیرون از زندان موجب فراهم شدن زمینه اشتغال زندانیان شده است.

وی ابراز کرد: توسعه فعالیت اشتغال در سال گذشته ۱۰۰درصد برش های تعیین شده از سوی سازمان زندانهای کشور را در مراکز ندامتگاهی استان محقق کرده است.

بازاجتماعی شدن زندانیان با چاشنی اشتغال

موضوع اشتغال زندانیان از همان زمان پیش از انقلاب و بر اساس مصوبه ای که سال ۱۳۲۹ تصویب شد مورد تاکید بوده است و در نظام اسلامی و از سال ۱۳۹۰ بر اساس مصوبه ای مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان و از سال ۹۱ تا ۹۵ هم هر سال مبلغ یک هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان با هدف توسعه اشتغال زندانیان برای ۳۰ هزار زندانی به بنیاد تعاون زندانیان تسهیلات اعطا شود.

اگر چه تاکنون همکاری بانک ها در یان زمینه رضایت بخش نبوده و گلایه های زیادی در این راستا وجود دارد اما این مهم و موضوع اشتغال می تواند بهترین و مناسب ترین راهکار برای بازگشت و بازاجتماعی شدن زندانیان را در جامعه و در جمع خانواده هایشان فراهم کند.

البته طبق اعلام معاون اجرایی رییس جمهور با بیان اینکه آزادی زندانیان یعنی حل مساله مردم و گره گشایی از کار مردم، جنس دولت آیت الله رییسی همین است، یعنی سفر برای سفر و تنها دیدن مردم نیست زیرا اصل موضوع گره گشایی از کار مردم، نوکری مردم و حل مساله مردم است.

این مهم نشان می دهد که دولت سیزدهم به آزادی زندانیان توجه ویژه ای دارد و بدون تردید طرح هایی که گرد محرومیت را از چهره این زندانی ها بزداید را اجرایی خواهد کرد.

نگاه جامعه به زندانی و خانواده آن ها باید تغییر کند

یک کارشناس حوزه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: یک زندانی که با تحمل سختی ها دوره محکومیت خود را در زندان گذرانده است و نادم و اصلاح شده و اکنون هنوز دچار سرخوردگی و خود کمتر بینی در جامعه شده و همین امر زمینه بروز آسیب ها را برای خانواده فراهم می آورد.

میرمحمدی افزود: نگاه و رویکرد جامعه به زندانی و بویژه خانواده های آنان که هیچ نقشی در بروز جرم آن شخص زندانی نداشته اند باید تغییر کند.

وی تاکید کرد: مشکلات اقتصادی خانواده های زندانیان آسیب زا است. تعداد زیادی از زندانیان در کهگیلویه و بویراحمد مرتکب جرایم غیر عمد شده اند، خانواده آنها دچار مشکلات اقتصادی زیادی هستند.

کارشناس حوزه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: خانواده ها و کودکان معصومی که کمترین و حتی هیچ گونه نقشی در ارتکاب جرم نداشته اند باید با تمام توان مورد توجه و کمک از سوی متولیان امر قرار گیرند.

زندان یاسوج جزو شلوغ ترین زندان هاست و با توجه به بافت عشیره ای موجود در استان، زندانیان ما متفاوت هستند و نگاه جامعه باید به زندانیان تغییر کند.

اشتغال جایگزین برخوردهای قهری

سید علی ملک حسینی دادستان عمومی و انقلاب یاسوج هم پیش تر از نبود فرصت های شغلی پایدار در استان و سرمایه گذاری در کسب و کارهایی که طبق تعریف اشتغال محسوب نمی شوند سخن گفته بود.

دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: برخورد آخرین تیری است که باید از کمان خارج شود و نگاه ها به مسائل فرهنگی باید عمیق تر باشد.

ملک حسینی گفت: چنانچه زندانی حمایت نشود و برای اشتغال و مهارت آموزی آن کاری صورت نگیرد قطعا بد تر از گذشته اش در جامعه ظاهر خواهد شد.

یادگیری و کسب مهارت و آموختن چگونگی تحمل و مقابله با بحران ها و آسیب های اجتماعی هنری است که کمتر در جامعه نهادینه شده است.خانواده زندانی که بواسطه زندانی شدن یکی از اعضای خود در معرض بسیاری از تهدیدها، معضلات و مشکلات قرار گرفته باید آموزش های مناسب و خود آگاهی لازم را برای مقابله با این آسیبها کسب کند.

به نظر می رسد بازگشت خانواده ها به زندگی و زندانیان به جامعه مستلزم کمک جامعه است و در گام نخست نگاه به خانواده زندانیان باید اصلاح شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha