آمریکا: برای توافق باید به حماس فشار وارد کنیم؛ حماس باید محکوم شود

نیویورک – ایرنا- معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل با تکرار اینکه یک پیشنهادی قوی روی میز برای توافق با اسرائیل وجود دارد، خواستار فشار بر حماس برای رسیدن به توافق و محکومیت این گروه در شورای امنیت سازمان ملل شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «رابرت وود» سفیر و معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه و سرزمین های اشغالی گفت: ایالات متحده به همکاری با مصر، قطر و اسرائیل ادامه می دهد. همانطور که آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا گفته است، یک پیشنهاد قوی روی میز وجود دارد.

این دیپلمات ارشد نمایندگی آمریکا در سازمان ملل تاکید کرد: همه ما باید به حماس فشار بیاوریم تا بدون تاخیر با این توافق موافقت کند.

معاون نمایندگی آمریکا به بیان دلایل رای ممتنع کشورش به قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه در شورای امنیت سازمان ملل پرداخت و از ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت به دلیل محکوم نکردن حملات حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ موسوم به عملیات طوفان الاقصی و ادعای خشونت جنسی علیه اسرای اسرائیلی بشدت انتقاد کرد.

وود تاکید کرد: هیچ بهانه ای برای ناکامی شورای امنیت در محکومیت تروریسم حماس وجود ندارد. این شورا باید حماس را محکوم کند.

معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت: در حالیکه آتش بسی که برای آن تلاش می کنیم بهترین و فوری ترین راه برای افزایش کمک های بشردوستانه خواهد بود، این تنها راه نیست.

او افزود: ما به هماهنگی تلاش‌های بین‌المللی برای ایجاد یک کریدور دریایی ادامه می‌دهیم و این شامل حمایت از ماموریت نظامی ایالات متحده برای ساخت یک اسکله موقت -به عنوان کانال اضافی برای کمک است. ما همچنین به ارسال کمک های هوایی به غزه ادامه می دهیم.

این مقام آمریکایی ادامه داد که ما همچنان به اسرائیل درباره عملیات زمینی بزرگ در رفح هشدار می کنیم.

رابرت وود افزود: «ما در هدف اسرائیل برای شکست دادن حماس که مسئول بدترین قتل عام یهودیان از زمان هولوکاست است، شریک هستیم و هدف ما تضمین امنیت بلندمدت اسرائیل است» .اما همانطور که گفتیم، عملیات زمینی نظامی بزرگ در رفح راه انجام آن نیست. این راه، خطر کشتن غیرنظامیان بیشتر و ایجاد ویرانی بیشتررا همراه دارد.

سرانجام پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با ۱۴ رای مثبت این شورا و نیز رای ممتنع آمریکا و عدم وتوی این کشور، با قطعنامه‌ ۲۷۲۸ را برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه موافقت کردند تا در ۱۵ روز باقیمانده در ماه مبارک رمضان آتش بس میان اسرائیل و حماس برقرار شود.

آمریکا پیش‌تر سه قطعنامه آتش‌بس را وتو کرده بود، اما این بار به این قطعنامه رای ممتنع داد و به این ترتیب، بدلیل عدم مخالفت اعضای دائم شورای امنیت و بدون هیچ مخالفتی این قطعنامه به تصویب رسید. این قطعنامه را ۱۰ عضو غیردائمی شورای امنیت تنطیم کرده بودند.
این قطعنامه خواستار اجرای آتش بس فوری در غزه در ماه رمضان شده و گفته است: آتش بس فوری در ماه رمضان توسط همه طرف ها رعایت شود که منجر به آتش بس پایدار می شود.

این قطعنامه  همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها و تضمین دسترسی بشردوستانه برای رفع نیازهای پزشکی و سایر نیازهای بشردوستانه آنها شده است و  از  طرفین می خواهد به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی در رابطه با تمام افراد بازداشتی، عمل کنند.

در پی تصویب این قطعنامه، دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اسرائیل در این باره اعلام کرد: سفر هیات اسرائیل به واشنگتن که قرار بود درباره عملیات در رفح رایزنی کند، لغو شد.

دفتر نتانیاهو در این بیانیه‌ اعلام کرد: آمریکا از مواضع قاطع خود عقب نشینی کرده است و هیات اسرائیلی به واشنگتن نخواهد رفت. این اقدام آمریکا به تلاش‌ها برای آزادی اسرا لطمه می‌زند؛ زیرا حامل پیامی برای حماس است که فشارهای بین‌المللی اجازه دستیابی به توافق آتش‌بس بدون آزادی اسرا را خواهد داد.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام  ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

با وجود تصویب قطعنامه برقراری آتش بس در غزه از سوی شورای امنیت سازمان ملل، جنگ اسرائیل در نوار غزه ادامه دارد و ارتش رژیم اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته ۸ کشتار علیه ساکنان نوار غزه انجام داد که منجر به شهادت ۸۱ فلسطینی و زخمی شدن ۹۳ نفر دیگر شده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین با گذشت ۱۷۲ روز از حملات مستمر ارتش اسرائیل علیه ساکنان غزه تاکنون، آمار شهدای فلسطینی به ۳۲ هزار و ۴۱۴ نفر افزایش یافته است.

وزارت بهداشت فلسطین در غزه افزود: همچنین طی این مدت، ۷۴ هزار و ۷۸۷ فلسطینی بر اثر حملات اسرائیل مجروح شده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha