به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، «تور ونسلند» هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه و سرزمین های اشغالی فلسطین گفت: ما اکنون به آتش بس نیاز داریم. ما اکنون به آزادی همه گروگان ها نیاز داریم. رنج باید پایان یابد.
او تصریح کرد: درگیری ویرانگر در غزه در کنار خشونت های روزانه در کرانه باختری اشغالی ادامه یافته است. نبرد به طور جدی بر بیمارستانهای فعال غزه تأثیر گذاشته است.
هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه ادامه داد: با افزایش ناامیدی، قانون و نظم به سرعت در غزه در حال فروپاشی است.
ونسلند در سخنان خود افزود: قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت (۲۰۱۶) از اسرائیل میخواهد که فورا و به طور کامل همه فعالیت شهرک سازی در اراضی اشغالی فلسطین از جمله بیت المقدس شرقی را متوقف کند و به طور کامل به تمام تعهدات قانونی خود در این زمینه احترام بگذارد.
هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه تاکید کرد: با این وجود، فعالیت های شهرک سازی ادامه یافته و تشدید شده است.
او گفت: در مجموع حدود ۴ هزار و ۷۸۰ واحد مسکونی در شهرک های منطقه C کرانه باختری و بیت المقدس شرقی تایید شده است.
ونسلند ادامه داد: قطعنامه ۲۳۳۴ (۲۰۱۶) شورای امنیت خواستار اقدامات فوری برای جلوگیری از همه اعمال خشونت آمیز علیه غیرنظامیان، از جمله اقدامات تروریستی، و همچنین تمام اقدامات تحریک آمیز و تخریبی شده است.
این مقام سازمان ملل اضافه کرد: متأسفانه، درگیری ویرانگر در غزه، در کنار خشونت های روزانه در کرانه باختری ادامه یافته است.
ونسلند گفت: طبق گفته وزارت بهداشت غزه (MOH)، از ۸ دسامبر تا ۱۸ مارس، حداقل ۱۴ هزار و ۵۴۹ فلسطینی از جمله ۴ عزار و ۲۰۰ زن و ۶ هزار کودک کشته شدند. حداقل ۲۷ هزار و ۷۷۹ مفر نیز مجروح شدند. به این ترتیب مجموع تلفات گزارش شده توسط وزارت بهداشت از ۷ اکتبر به بیش از ۳۱ هزار و ۷۹۰ فلسطینی می رسد که اکثریت آنها زن و کودک هستند.
او ادامه داد: به گفته منابع اسرائیلی، از ۲۵۰ گروگان، ۱۳۴ نفر آنها هنوز در اسارت هستند. منابع اسرائیلی همچنین از کشته شدن بیش از یک هزار و ۴۶۱ اسرائیلی و اتباع خارجی توسط حماس یا سایر گروه های مسلح فلسطینی شامل حداقل ۳۳۸ زن، ۳۷ کودک و ۶۳۳ نیروهای امنیتی، خبر داده اند.
هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه گفت: نزدیک به ۱.۷ میلیون نفر آواره شده اند که حدود ۱ میلیون نفر در رفح پناه گرفته اند. سطوح دسترسی بشردوستانه و ایمنی کارکنان بشردوستانه همچنان نگران کننده است. محدودیت های عملیاتی بر ارائه کمک ها ناثیر می گذارد.
او تاکید کرد: مخالفت های روزانه اسرائیل و تاخیر در حرکت هماهنگ از جمله بازداشت کارگران بشردوستانه و سازوکارهای ناکارآمد رفع تعارض و عدم تایید تجهیزات ارتباطی و وسایل نقلیه زرهی کار امدادرسانی را به شدت خطرناک می کند. کاروانهای کمکرسانی همچنان با حملات، جادههای آسیبدیده و بی نظمی در میان نبود امنیت مواجه هستند.
سرانجام پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با ۱۴ رای مثبت این شورا و نیز رای ممتنع آمریکا و عدم وتوی این کشور، با قطعنامهای برای برقراری آتشبس فوری در غزه موافقت کردند تا در ۱۵ روز باقیمانده در ماه مبارک رمضان آتش بس میان اسرائیل و حماس برقرار شود.
آمریکا پیشتر سه قطعنامه آتشبس را وتو کرده بود، اما این بار به این قطعنامه رای ممتنع داد و به این ترتیب، بدلیل عدم مخالفت اعضای دائم شورای امنیت و بدون هیچ مخالفتی این قطعنامه به تصویب رسید. این قطعنامه را ۱۰ عضو غیردائمی شورای امنیت تنطیم کرده بودند.
این قطعنامه خواستار اجرای آتش بس فوری در غزه در ماه رمضان شده و گفته است: آتش بس فوری در ماه رمضان توسط همه طرف ها رعایت شود که منجر به آتش بس پایدار می شود.
این قطعنامه همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها و تضمین دسترسی بشردوستانه برای رفع نیازهای پزشکی و سایر نیازهای بشردوستانه آنها شده است و از طرفین می خواهد به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی در رابطه با تمام افراد بازداشتی، عمل کنند.
در پی تصویب این قطعنامه، دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم اسرائیل در این باره اعلام کرد: سفر هیات اسرائیل به واشنگتن که قرار بود درباره عملیات در رفح رایزنی کند، لغو شد.
دفتر نتانیاهو در این بیانیه اعلام کرد: آمریکا از مواضع قاطع خود عقب نشینی کرده است و هیات اسرائیلی به واشنگتن نخواهد رفت. این اقدام آمریکا به تلاشها برای آزادی اسرا لطمه میزند؛ زیرا حامل پیامی برای حماس است که فشارهای بینالمللی اجازه دستیابی به توافق آتشبس بدون آزادی اسرا را خواهد داد.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
نظر شما