جلیل علوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این آموزش ها در بخش های زراعی، باغی، خاک شناسی، جنگل و مرتع، امور دام، گیاه پزشکی است که مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان هر ساله به کشاورزان ارایه می دهد.
وی بر آموزش و ترویج در بخش کشاورزی تاکید کرد و افزود: با توجه به خشکسالیهای اخیر و تغییر اقلیم نیازمند تغییر الگو در کشت و همچنین استفاده از علم و دانش در مزارع هستیم تا امنیت غذایی به خطر نیفتد.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: همچنین کمبود منابع آبی، افزایش هزینه های تولید، افزایش جمعیت و نیاز به غذای بیشتر باعث می شود که دیگر کشاورزی سنتی پاسخگو نباشد که باید دانش کشاورزان را در این زمینه افزایش داد.
وی بیان کرد: کارکنان سازمان جهاد کشاورزی نیز پنج هزار نفر روز از آموزش ها بهره مند شدند.
علوی یادآور شد: با توجه به اینکه بیشتر کشاورزان از سن بالایی برخوردار هستند باید فرزندان آنان را نیز تشویق به فعالیت در این حوزه کنیم که در این زمینه سربازان علاقه مند در حوزه فعالیت کشاورزی زیر پوشش برنامه های آموزشی قرار گرفتند که ۶ هزار و ۳۰۰ نفر روز پارسال از آموزش بهره مند شدند.
به گزارش ایرنا، سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.
سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.
حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند، این استان بیشترین درصد شاغل در بخش کشاورزی را دارد.
نظر شما