موانع اجرای کلان پروژه پترو پالایشگاه گچساران رفع شد

یاسوج- ایرنا- استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: کلان پروژه پتروپالایشگاه گچساران که عملیات اجرایی آن قرار بود تیرماه پارسال شروع شود به دلیل برخی موانع و نبود مجوزهای لازم تاکنون به تاخیر افتاد که هم اینک موانع این طرح برطرف شده و در حال مراحل پایانی صدور مجوزها برای کلنگ زنی است.

سید علی احمدزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پروژه های بزرگ و تحول‌زائی در سطح استان احداث می شود، یکی از این پروژه ها پتروپالایشگاه گچساران است.

وی افزود: عملیات ساخت پتروپالایشگاه گچساران در زمان اجرا برای بیش از پنج هزار نفر اشتغال ایجاد می کند و با تکمیل آن برای هزار و ۵۰۰ نفر شغل ایجاد می شود و در شکوفایی اقتصاد استان و گچساران تاثیر مهمی برجا می گذارد. اجرای این طرح با سرمایه گذاری بخش خصوصی در قالب سه فاز و برآورد بیش از ۶ میلیارد دلار هزینه صورت می گیرد .

استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: این ابر پروژه اقتصادی در زمینی به مساحت ۲۱۵ هکتار در منطقه لیشتر روستای آب انجیر ساخته می شود که با راه اندازی آن ۲۲ محصول از جمله گازوئیل، بنزین و بنزن تولید خواهد کرد.ظرفیت پتروپالایشگاه گچساران ۱۴۰ هزار بشکه در سال بوده و مدت اجرا از سوی سرمایه گذار سه تا پنج سال اعلام شده است.

احمدزاده تاکید کرد: برای اینکه پتروپالایشگاه گچساران به نتیجه برسد باید یک تیم هماهنگ و منسجم هم در سطح استان و هم در سطح وزارت کشور تشکیل دهیم تا این پروژه ملی سریعتر به سرانجام برسد.

به گزارش ایرنا، در مجتمع‌های پتروپالایش نفت خام به عنوان خوراک به واحدهای فرایندی منتقل می‌شود تا ترکیبی از محصولات پایه پتروشیمی و سوختی تولید شود، توانایی تولید همزمان سوخت و سایر محصولات پتروشیمی نیازمند به کارگیری واحدهای فرایندی ویژه‌ای است.

مدت اجرای این طرح از سوی سرمایه گذار سه تا پنج سال خواهد بود، با توجه به اینکه این طرح از سوی بخش خصوصی اجرا و این بخش به دنبال سود دهی بالاست مدت اجرای این طرح در کمترین زمان ممکن است.

موقعیت ویژه کهگیلویه و بویراحمد، زمینه توسعه صنایع پتروشیمی را فراهم کرده به گونه ای که این استان دومین تولید کننده نفت کشور پس از خوزستان است و بالای ۹۰ درصد نفت کشور در خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر تولید می شود.

نقش مهم صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کهگیلویه و بویراحمد در راستای شکوفایی اقتصادی کشور، توسعه پایدار، توسعه صنایع پایین دستی، صادرات غیرنفتی، ایجاد ارزش افزوده و اشتغال آفرینی بر کسی پوشیده نیست و در دولت سیزدهم توسعه این صنایع شتاب چشمگیری یافته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha