به گزارش ایرنا، ۱۶ روز از فروردین سال ۱۴۰۳ گذشت و موج اول و دوم تعطیلات نوروز به اتمام رسید، امسال هم آمارهای تکاندهندهای از شمار تلفات جادهای در کشور به گوش میرسد و براساس آمارها از ابتدای طرح ترافیکی نوروزی (۲۴ اسفند ماه) تا صبح ۱۴ فروردین، سوانح جادهای، جان ۷۶۹ نفر از هموطنان را در سراسر کشور گرفت و بیش از ۲۰ هزار و ۱۴ نفر را مصدوم کرد.
رعایتنکردن سرعت مطمئنه، توجهنکردن به جلو و خواب آلودگی، بیشترین علت سوانح رانندگی مرگبار بوده، همچنین ۱۹ درصد جانباختگان تصادفهای نوروزی زیر ۱۸ سال و ۳۲ درصد جانباختگان بین ۱۸ تا ۳۰ سال سن داشتند.
براساس آمارها، تلفات ناشی از تصادفات جادهای در کشورمان بالاست و میزان کشتهشدگان در تصادفات وسائل نقلیه در ایران تقریبا ۲ برابر و آمار مصدومان ناشی از سوانح ترافیکی حدود پنج برابر میانگین جهانی گزارش شده است.
از آنجا که گلستان نیز مقصد گردشگران و همچنین محور عبوری زائران حرم مطهر رضوی است همه ساله در ایام نوروز، تردد بالایی را به ثبت میرساند همین مساله موجب افزایش میزان سوانح رانندگی در این ایام نسبت به اوقات دیگر میشود.
گرچه حتی یک کشته ناشی از تصادفات جادهای هم زیاد است اما در سایه نظارت پلیس، تلاش مسوولان برای ایمنسازی راهها و همچنین اهتمام بیشتر مردم به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، آمار تصادفات و جانباختگان سوانح جادهای در طرح نوروزی ۱۴۰۳ کاهش ۶۳ درصدی داشته و تعداد فوتیها به ۱۲ نفر رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با ۱۷ نفر، کاهش یافته است.
عوامل متعددی در کاهش میزان تصادفات نقش دارند اما مدیریت جادهها و حضور پلیس در کنار ایمنسازی راهها در کاهش میزان تصادفات نقش پررنگی دارد از سویی دیگر پلیس با مدیریت حوادث ترافیکی علاوهبر انتقال حس امنیت به جامعه، میتواند کاهش حوادث ترافیکی را رقم بزند.
رییس پلیس راه گلستان از کاهش ۶۳ درصدی جانباختگان حوادث ترافیکی طی نوروز ۱۴۰۳ در راههای استان گلستان خبر داد و اظهار کرد: طرح نوروزی از ۲۸ اسفند ماه سال ۱۴۰۲ آغاز شد و تا ۱۴ فروردین ماه جاری ادامه داشت.
سرهنگ محمود شهرکی به خبرنگار ایرنا گفت: شدیدترین تصادف ایام نوروز در محور شمالی گلستان و در محور گنبدکاووس به داشلیبرون اتفاق افتاد که بر اثر برخورد یک دستگاه نیسان و خودروی پراید سه نفر در محل حادثه فوت شده و یکی از مجروحان این حادثه نیز طی روزهای گذشته جان باخته است.
وی از فوت ۱۲ نفر بر اثر حوادث ترافیکی در نوروز ۱۴۰۳ خبر داد و افزود: همه این جانباختگان گلستانی بودند و با وجود آشنایی به جادههای استان، دچار سانحه شدند، همچنین بیشتر جانباختگان سوانح جادهای در نوروز امسال مرد بودند.
به گفته رییس پلیس راه گلستان؛ در ایام نوروز سال گذشته ۳۱ نفر بر اثر سوانح جادهای در گلستان فوت کردند که این آمار امسال با کاهش همراه بود، در سال گذشته عامل بیشترین وقوع تصادفات و جانباختگان سوانح رانندگی، گلستانیها بودند.
شهرکی از کاهش پنج درصدی ترددهای نوروزی در گلستان خبر داد و یادآور شد: بیشترین مسافران نوروزی در گلستان از استانهای تهران، خراسان شمالی، خراسان رضوی و مازندران بودند که تهرانیها بیشترین حجم تردد و ماندگاری را در استان داشتند.
وی با اشاره به آمادگی پلیس برای موج بعدی تعطیلات در عید فطر افزود: به طور قطع در این دوره از تعطیلات نیز حجم ترافیکی در استان گلستان افزایش مییابد که پلیس تمهیدات لازم را اندیشیده و برای خدماتدهی به مسافران آماده است.
رییس پلیس راه گلستان گفت: با توجه به اتمام ماه رمضان و فرا رسیدن عید فطر رغبت مردم برای سفر بیشتر میشود و پیشبینیها نشان میدهد در موج بعدی تعطیلات نوروزی، بیشترین حجم ترددها در نقاط شمالی استان گلستان اتفاق بیفتد.
شهرکی با بیان اینکه برخی از جادههای نقاط شمالی استان وضعیت مطلوبی ندارند، گفت: جاده قدیم کردکوی- گرگان وضعیت خوبی نداشت اما در حال حاضر شرایط این جاده رو به بهبود است.
وی خاطرنشان کرد: مسیر کوهستانی شهرستان رامیان به سمت اولنگ و شاهرود براساس مصوبه جلسه کمیسیون ایمنی راههای استان به طور رسمی بسته شد، همچنین اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شاهرود نیز این مسیر را مسدود کرده است.
رییس پلیس راه گلستان با بیان اینکه جاده کوهستانی شهرستان رامیان به سمت اولنگ و شاهرود در بسیاری از بخشها بر اثر سیلاب به طور کامل تخریب شده و ایمنی لازم را ندارد، یادآور شد: پیشبینی حاکی از تداوم مسدودی این مسیر تا یک الی ۲ سال آینده است و رانندگان در این مدت میتوانند از مسیر خوشییلاق تردد کنند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان گلستان نیز در این باره در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ جلسات منظم کمیسیون ایمنی راههای استان و کمیسیون ترافیک و شورای راهبری تصادفات برگزار شد و موضوعات مختلف مانند راهها، تصادفات و خدمات دستگاههای خدمترسان و عضو کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پس از تعیین برنامههای مداخلهای دستگاههای اجرایی، مصوبات خوبی تعیین و اجرایی شده است.
عادل مصدقی به کاهش تلفات جادهای در طرح نوروزی ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: یک کشته هم زیاد است و امیدوارم شاهد سوانح جادهای و فوت ناشی از آن در استان نباشیم.
وی با بیان اینکه تمهیدات لازم برای موج سوم سفرها (عید سعید فطر) اندیشیده شد، افزود: ۹۵ نقطه پرتصادف در استان وجود داشت که تا نوروز ۱۴۰۳، ۴۷ نقطه اصلاح شد و تا پایان سال جاری نیز ۹۰ درصد نقاط حادثهخیز باقی مانده ایمنسازی خواهد شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان گلستان یادآور شد: ۸۸ درصد علل تصادفات در گلستان عامل انسانی بوده که میطلبد در حوزه فرهنگسازی و آموزش به کاربران جادهای و سرنشینان خودرو اقدامات بیشتری انجام شود.
مصدقی گفت: آمار سامانههای ترددشمار استان از ابتدای طرح نوروزی(۲۴ اسفند) تا پایان روز ۱۳ فروردین ۱۱ میلیون و ۵۴۳ هزار و ۳۲۵ تردد ورودی و خروجی استان را ثبت کردند.
وی به جابه جایی بیش از ۱۱۵ هزار مسافر در ایام نوروز امسال در گلستان اشاره کرد و افزود: از مجموع مسافران جابهجا شده نوروزی، حدود ۳۰ هزار مسافر بهوسیله اتوبوس، حدود ۶۰ هزار مسافر بهوسیله مینی بوس و ۲۶ هزار و ۳۳۱ مسافر توسط خودروهای سواری به نقاط مختلف استان و کشور سفر کردند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان گلستان با بیان اینکه حدود ۴۴ هزار مسافر از استان خارج و بیش از ۴۵ هزار مسافر وارد استان گلستان شدند، خاطرنشان کرد: در ایام نوروز ۷۱۶ هزار و ۶۴۱ تردد ورودی و ۷۰۴ هزار و ۵۹۴ تردد خروجی در گلستان به ثبت رسیده است.
مصدقی، ۳۳ درصد از ترددها را غیربومی اعلام کرد و با اشاره به موج سوم تعطیلات(عید فطر)، از مسافران خواست قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند.
نظر شما