فرماندار: صندوق‌های شورای زکات کرمانشاه آماده دریافت فطریه است

کرمانشاه - ایرنا- فرماندار کرمانشاه با اعلام اینکه صندوق‌های شورای زکات فطریه شهرستان آماده دریافت زکات فطریه مردم است، گفت: کمیته‌ امداد امام خمینی (ره) شهرستان کرمانشاه به عنوان هماهنگ کننده شورای زکات متولی جمع‌آوری زکات فطریه است و تمهیدات لازم در این زمینه همچون سنوات قبل باید اندیشیده شود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «محمدرضا آمویی» در جلسه شورای زکات فطریه سال جاری در فرمانداری ضمن تبریک فرا رسیدن عیدسعید فطر، با بیان اینکه طبق برنامه‌ریزی مقرر شده مکان اصلی اقامه نماز عیدفطر در مسجد جامع است، بیان کرد: سایر مساجد سطح شهر نیز میزبان نمازگزاران عیدفطر خواهند بود.

وی ادامه داد: در خصوص جمع‌آوری زکات فطریه، کمیته امداد، بهزیستی و موسسات خیریه در قالب شورای زکات اقدام به جمع آوری وجوه فطریه به صورت یکپارچه اقدام خواهند کرد.

آمویی با اشاره به اینکه اطلاع رسانی میزان فطریه از سوی دفتر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) صورت گرفته است، افزود: مردم می‌توانند از طریق صندوق‌های مشخص شده و درگاه‌های الکترونیکی فطریه خود را پرداخت کنند، در ضمن برای اولین بار در کشور، همشهریان می‌توانند از طریق دستگاه‌های خودپرداز نانوایی‌ها اقدام به پرداخت زکات فطریه خود نمایند.

مدیرکل کمیته امداد امام (ره) استان کرمانشاه نیز در این جلسه با اشاره به افراد زیر پوشش که از خدمات این نهاد بهره‌مند می‌شوند، گفت: زنان سرپرست خانوار و دانش آموزان ایتام نیز مشمول خدمات حمایتی کمیته امداد هستند و از طرفی مددجویان زیر پوشش بهزیستی و سایر موسسات خیریه را داریم، که در بحث زکات همه آنان بر اساس جوانب شرعی بابت امور جاری و ضروری خانواده‌های نیازمند حمایت می‌شوند.

«رضا طاهری» افزود: نماینده ولی فقیه در استان‌ها به عنوان رئیس شورای زکات، استانداران نائب رئیس شورا و مجموعه کمیته امداد نیز دبیر شورای زکات فطریه هستند و در شهرستان‌ها نیز این مراتب تعریف شده است و به عنوان دبیرخانه ضمن ایفای نقش خود، وظیفه داریم همراهی و همدلی حداکثری مردم را در بحث پرداخت وجوهات زکات، هزینه کرد بهینه این وجوهات و جذب اعتماد عمومی و پیشگیری از هر سواستفاده احتمالی را در نظر بگیریم.

وی گفت: تمهیدات لازم برای استقرار پایگاه‌های جمع‌آوری زکات فطره در شهرستان کرمانشاه باتوجه به تعداد نمازگزاران متدین پیش بینی شده و با حمایت فرماندار کرمانشاه این استقرار پایگاه‌ها به موقع در ساعات اولیه صبح روز عید فطر انجام خواهد شد.

استان کرمانشاه بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و هم اکنون ۸۰ هزار و ۱۱۴ خانوار با بیش از ۱۶۹ هزار نفر جمعیت در استان کرمانشاه زیر پوشش چتر حمایتی کمیته امداد و ۱۸۰ هزار نفر نیز زیرپوشش سازمان بهزیستی هستند.

میزان فطریه امسال چقدر است؟

زکات فطریه ماه رمضان از سوی دفتر رهبر معظم انقلاب از ۶۵ تا ۱۸۰ هزار تومان اعلام شده است.

بر اساس اعلام دفتر حضرت آیت الله خامنه ای میزان فطریه قیمت گندم برای هر نفر ۶۵ هزار تومان و قیمت برنج برای هر نفر ۱۸۰ هزار تومان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا از دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه‌ای، مسائل مربوط به مقدار و مبلغ فطریه، قوت غالب در فطریه، زکات فطریه میهمان و زمان کنار گذاشتن فطریه از معظم له سوال شده که استفتائات موردنظر به شرح زیر است:

مقدار و مبلغ فطریه

سوال: مقدار فطریه برای هر نفر چه مقدار است و چه چیزی باید به عنوان فطریه پرداخت شود؟

پاسخ: مکلف باید برای خودش و کسانی که نان‌خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند این‌ها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از این‌ها را هم بدهد کافی است.

سوال: کسی که در طول سال، بیشتر برنج استفاده می‌کند تا نان، آیا باید سه کیلو برنج یا مبلغ آن را برای فطریه بدهد؟

پاسخ: فطریه اگر از گندم، جو، خرما، برنج و مانند اینها یا پول هر کدام داده شود، کفایت می‌کند و منحصر به قوت غالب شخص نیست.

قوت غالب در فطریه

سوال: کسی که در کل سال بیشتر برنج استفاده می کند، آیا باید برنج یا مبلغ سه کیلو برنج را برای فطریه محاسبه کند؟

پاسخ: فطریه اگر از گندم، جو، خرما، برنج و مانند اینها یا پول هر کدام داده شود، کفایت می کند و منحصر به قوت غالب شخص نیست.

زکات فطریه میهمان

سوال: آیا پرداخت فطریه مهمان به عهده میزبان است؟

پاسخ: فطریه‌ میهمان یک شبه، به عهده میزبان نیست؛ در وجوب فطریه میهمانی که پیش از غروب آفتاب بر میزبان وارد می‌شود، شرط است که جزء افراد نان‌خور و تحت عنوان عائله‌ میزبان محسوب شود، مانند خدمتکار یا بعض افراد فامیل که هر از چند گاه چند روزی در منزل شخص بسر می‌برند.

سوال: زمان کنار گذاشتن فطریه و پرداخت آن، چه موقع است؟

پاسخ: از غروب شب عید فطر می‌تواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلف باید فطریه را پیش از نماز عید بپردازد ولی اگر نماز عید نمی‌خواند، می‌تواند دادن فطریه را تا ظهر به تأخیر بیاندازد و در صورتی که آن را از مال خود جدا کرده و کنار گذاشته، تأخیر در پرداخت چنانچه برای غرض عقلایی باشد و سهل انگاری محسوب نشود، اشکال ندارد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنابر احتیاط واجب ساقط نمی‌شود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.

سوال: پدری که زکات فطره نمی‌ دهد، تکلیف فطریه زن و فرزند او چه می‌ شود؟

پاسخ: تکلیفی ندارند و لازم نیست زکات فطره بدهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha