مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی روز چهارشنبه اظهار داشت: شمار زیادی از قارچهای خودروی طبیعی می توانند سمی باشند و تشخیص قارچهای سمی از غیرسمی تنها در آزمایشگاه امکانپذیر است.
مهندس محمدعلی شریکیان افزود: هیچ فردی با مشاهده ظاهر قارچ، توانایی تشخیص انواع سمی از غیرسمی آن را ندارد.
وی گفت: به همین دلیل ممکن است قارچهای سمی به ویژه در فصل بهار و حتی پاییز، مورد استفاده خوراکی قرار گرفته و منجر به بروز مسمومیت در افراد شده و عوارضی جدی و حتی مرگ آنان را در پی داشته باشد.
شریکیان با اشاره به افزایش نزولات آسمانی، رشد انواع قارچها در طبیعت و استفاده ناآگاهانه خانوادهها از قارچهای وحشی، اظهار داشت: از طریق ویژگیهای ظاهری، بو و رنگ قارچ نمیتوان به طور قطعی در خصوص سمی و غیرسمی بودن آن نظر داد و کوچکترین اشتباهی در تشخیص ممکن است به قیمت جان فرد و یا آسیبهای جدی به اعضای بدن بینجامد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ۴۸ واحد تولیدی پرورش قارچ خوراکی با ظرفیت تولید سالانه ۵۵۰ تن در استان فعالیت دارند که از این تعداد ۴ واحد صنعتی و مابقی خانگی هستند.
پارسال یک خانواده چهار نفره در روستای عزیزآباد شهرستان مانه و سملقان بر اثر خوردن قارچ وحشی دچار مسمومیت شدید شده و در بیمارستان این شهرستان بستری شده بودند.
نظر شما