جواد عمارلو روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سال گذشته بدترین شرایط وضعیت هوای مرکز استان در شهریور و در این ماه تنها یک روز هوای پاک ثبت شد و بهترین وضعیت کیفیت هوا در این مدت مربوط به بهمن با ۱۲ روز هوای پاک بود.
کارشناس پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خاطرنشان کرد: افزایش غلظت آلایندگی ها و میزان گرد و غبار در آسمان استان سبب شد تا هوای مرکز استان در ۲ روز از شهریورماه پارسال به وضعیت خطرناک برسد.
عمارلو گفت: سال ۱۴۰۱ شهروندان مرکز استان در ۸۳ روز هوای پاک تنفس کردند همچنین در این مدت کیفیت هوای بجنورد در ۲۳۲ روز سالم و در ۴۵ روز برای گروه های حساس ناسالم گزارش شد و در چهار روز برای تمام گروه ها ناسالم و در یک روز خیلی ناسالم شد.
به گزارش ایرنا، در شاخص سنجش هوا وضعیت صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای تمام گروه های سنی، ۲۰۱ تا ۳۰۰ خیلی ناسالم و بیش از ۳۰۰ خطرناک و بحرانی است.
علت اصلی آلودگی هوای بجنورد، گردو غبار است و کارشناسان می گویند زمین های کشاورزی رها شده منشا این گرد و غبارها است، زمین هایی که سبزینگی خود را از دست داده و اکنون کانون گردو غبار شده است.
اطراف شهر بجنورد واحدهای آلاینده نظیر سنگ شکن ها و کارخانه آسفالت فعال است که باید به خارج از حریم شهر منتقل شوند البته علت مهم بروز این پدیده خشکسالی و کاهش پوشش گیاهی در مراتع است.
با توجه به کاسه ای بودن شهر بجنورد، در صورت بروز مشکل در آلودگی هوا برطرف کردن آن به سختی انجام می شود، از این رو باید اقدامات پیشگیرانه مورد توجه باشد.
آلودگی هوای مرکز خراسان شمالی تنها در یک نقطه از بجنورد قابل سنجش و اندازه گیری است و تنها ایستگاه سنجش آلودگی هوای مرکز استان در جوار اداره کل حفاظت محیط زیست مستقر است.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر در شمالشرق کشور واقع است.
نظر شما