وزارت نفت مصوبه سفر دوم رئیس جمهور در کهگیلویه و بویراحمد را اجرایی می کند؟

یاسوج- ایرنا- کهگیلویه و بویراحمد دارای ذخایر مهم نفت و گاز است، به گونه ای که دومین تولید کننده نفت کشور پس از خوزستان است، با این وجود، این سرمایه خدادادی در زدودن محرومیت و رفع مشکلات مردم و بیکاری جوانان نقش اساسی نداشته اکنون مردم چشم انتظارند ببیند تعهد وزارت نفت در رابطه با قرار دادن مبلغی از محل مسئولیت اجتماعی در صندوق کارآفرینی انجام می شود.

به گزارش ایرنا، نقش مهم صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کهگیلویه و بویراحمد در راستای شکوفایی اقتصادی کشور، توسعه پایدار، توسعه صنایع پایین دستی، صادرات غیرنفتی، ایجاد ارزش افزوده و اشتغال آفرینی بر کسی پوشیده نیست اما آیا تاکنون وزارت نفت توانسته به خوبی مسئولیت های اجتماعی خود را در کهگیلویه و بویراحمد ایفا بکند.

وزارت نفت در زمینه مسئولیت‌ اجتماعی، مناطق‌ نفت‌خیز و گازخیز را در اولویت قرارداده است بنابراین می طلبد استان محرومی همچون کهگیلویه و بویراحمد که بیکاران آن زیاد است، مدارس سنگی و فرسوده جان دانش آموزان را به خطر می اندازد، کمبود بیمارستان و مراکز بهداشتی که سلامت این مردم را تهدید می کند ویژه تر دیده شود.

نرخ بالای بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد آن هم در شرایطی که ۲۵ درصد نفت و گاز، ۱۰ درصد آب‌های سطحی، ۲۰ درصد جنگل‌های حوزه زاگرس، بیش از ۳۰۰ جاذبه کم نظیر گردشگری در این استان قرار دارد انکار نشدنی است.

مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از مصوبات سفر دوم رئیس جمهور این بود که در راستای توسعه استان به منظور اشتغال و رفع مشکلات مردم از محل مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت مبلغی به استان کهگیلویه و بویراحمد تخصیص داده شود.

همت الله ناصری افزود: مصوبه گرفته شد و در نامه ای به وزارت نفت از طریق رئیس هیئت مدیره و معاون اجرایی رئیس جمهور (منصوری) ابلاغ شد.

وی تاکید کرد: طبق این نامه باید مبلغی از محل مسئولیت های اجتماعی در اختیار صندوق کارآفرینی امید در کهگیلویه و بویراحمد قرار دهند.

مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: این صندوق هم یک و نیم تا دو برابر این مبلغ قرار دهد تا بتوانیم هم افزایی انجام دهیم و به جامعه هدف مان تسهیلات پرداخت کنیم.

ناصری تاکید کرد: مکاتبات زیادی با شرکت نفت، کارخانه سیمان و دیگر شرکت‌های بزرگ سطح استان انجام دادیم، باوجوداینکه مصوبات در خصوص مسئولیت‌های اجتماعی وجود دارد اما شرکت نفت گچساران اهمیتی نداده و جوابی نداده‌اند.

امید است این مصوبه سفر رئیس جمهور پیگیری شود تا بتوانیم این حق استان را زنده کنیم و روی کاغذ نماند.

وی تصریح کرد: شرکت های تولیدی برخی استان های کشور خود پای کار هستند اما در این استان آنگونه که باید همکاری لازم صورت نمی پذیرد.

مدیر صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: شرکت های تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد به جای اینکه حتما شغل به متقاضان بدهند می توانند با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت از طریق این صندوق برای آن ها شغل ایجاد کنند.

ناصری ابراز کرد: شرکت های فولاد، سینره، بهنوش، کارخانه سیمان یاسوج و کارخانه سیمان مارگون جزو کارخانه های مهم استان هستند که می توانند از محل مسئولیت های اجتماعی مبلغی را به صورت امانی پیش صندوق بگذارند و صندوق هم ۲ برابر آن را قرار بدهد و از این طریق برای جوانان بیکاری که برای شغل مراجعه می کنند تسهیلاتی در نظر گرفته می شود تا بتوانند خود شغل ایجاد کنند.

وی تاکید کرد: مصوبه دوم سفر رئیس جمهور به استان برای صندوق کارآفرینی امید آن بوده است که به ۶ طرح بزرگ اقتصادی مبلغ ۴۲۰ میلیارد ریال در طی سه سال پرداخت کند.

کهگیلویه بویراحمد استانی بوده که همواره نرخ بیکاری در آن سوژه رسانه ها بوده و طی یک دهه گذشته میزان نرخ بیکاری در این استان به طورمیانگین از ۱۴ تا ۱۷ درصد در نوسان بوده است اما در دولت سیزدهم این نرخ روند کاهشی را تجربه کرده است.

ضعف زیرساخت‌های ارتباطی، توزیع نامتوازن جمعیت و افزایش روزانه جمعیت در شهرهای استان به ویژه یاسوج، بالا بودن مصارف نسبت به منابع بانکی، نبود سرمایه‌گذاری شرکت‌های مادر تخصصی در استان و غیرفعال بودن واحدهای صنعتی از چالش‌های پیش‌رو برای رشد اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد بشمار می رود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha