به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد قناعت عصر دوشنبه در نشست هم اندیشی «نقش آموزش عالی در سال جهش تولید با مشارکت مردم» که به میزبانی دانشگاه بیرجند برگزار شد اظهار کرد: مقام معظم رهبری دانشجویان را موذن جامعه معرفی فرمودند لذا اساتید دانشگاه امام جماعت فکری جامعه هستند.
وی افزود: بر همین اساس برای اینکه جامعه ای به رشد، بالندگی، پویایی، نشاط و پیشرفت دست یابد امام جامعه باید نگاه آینده نگر داشته باشد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به بیان ظرفیتها و چالشهای مطرح شده از سوی روسای دانشگاهها ادامه داد: در این خصوص دغدغه مقدسی بین جامعه دانشگاهی وجود دارد که باید با جدیت، عالمانه و واقع بینانه به آن بپردازیم.
وی یادآور شد: از جمع فرهیخته دانشگاه انتظار میرود که حرف نو و جدید بیان کنند لذا موضوعات کلان تر مطرح شود تا در کارگروههای تخصصی برش استانی زده شده و بتوان بومی سازی کرد.
قناعت گفت: نبود برخی زیرساختهای لازم، اطلاع رسانی ناکافی و مسایل فرهنگی بر بخش اقتصادی اثرگذار بود و باید این مسایل به عنوان دغدغه از سوی جامعه دانشگاهی مطالبه گری شود.
وی اظهار کرد: مرز یک ظرفیت بزرگ در استان خراسان جنوبی است که باید جامعه دانشگاهی پیشنهاداتی برای بهره بری بیشتر از آن مطرح کنند.
استاندار خراسان جنوبی معدن را از دیگر ظرفیتهای مهم استان برشمرد و ادامه داد: خام فروشی از مهم ترین مشکلات این بخش بوده که البته در حال حاضر برخی هلدینگهای بزرگ وارد گود شده اند اما کافی نیست و انتظار می رود دانشگاهیان در این زمینه اظهار نظر کنند.
وی گفت:از دیدگاه مقام معظم رهبری سه وظیفه اصلی دانشگاه تربیت عالم، تولید علم وجهت گیری مطابق ارزش های نظام است لذا در بخش سوم بیش از گذشته باید تلاش کرد.
قناعت ادامه داد: خودشیفتگی و رواج ناامیدی از روشهای غلط بوده که باید اصلاح شود پس باید جهت دهی بر اساس سیاستهای کلی نظام در دانشگاهها دنبال شود تا بتوان موضع مشترک ایجاد کرد.
وی افزود: وظیفه مهمی که مقام معظم رهبری برای محافل دانشجویی در نظر گرفته اند این است که شاخص های اسلامی در نظام مدیریتی به کار گرفته شود تا مدل اجرایی برای آن بتوان پیدا کرد.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: سخت ترین کار مدیریت جنگ بود که با مبانی دینی پیش رفت و اقتدار کشور را در دوران دفاع مقدس نشان دادیم اما در حوزه اقتصاد مشکلاتی داریم که بنا به فرموده مقام معظم رهبری از اشکالات جدی است.
وی با تاکید بر اینکه نگاه نقادانه باید داشته باشیم اما نگاه سرافرازانه را هم از دست ندهیم گفت:در حوزههای مختلف رشدهایی داشته ایم اما در بخش اقتصاد داخلی ضعفهایی وجود دارد که باید به آن بیشتر توجه شود.
قناعت عنوان کرد: مدیریت دانشگاهی استان باید در شناسایی ظرفیتهای داخلی کمک کنند تا بتوانیم برای بخشهای مختلف از ظرفیتهای دانش بنیان استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در بخش صادرات ظرفیتهای داریم که باید راهکارهای فعال شدن آن ارایه شود تا رتبه استان در کشور ارتقا پیدا کند.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: اقدامات زیرساختی خوبی در دولت سیزدهم برای استان خراسان جنوبی انجام شده که باید به گفتمان غالب تبدیل شود تا مردم از آن آگاه شوند.
وی ادامه داد: جاذبههای گردشگری در استان خراسان جنوبی مغفول مانده که در این خصوص باید ایده هایی از سوی جامعه دانشگاهی ارایه شود تا در زمانهای مختلف از جمله تعطیلات نوروز بتوان روی آن تمرکز کرد.
قناعت بیان کرد: نوروز امسال کاهش تصادفات در استان را شاهد بودیم که حاصل ایده ارایه شده برای برپایی سیاه چادرها بود.
وی با اشاره به انتقادی در خصوص کارگیری نشدن بانوان در مدیریت دانشگاهها گفت:این انتقاد به جا بوده و حداقل در حوزه معاونان دانشگاه باید از ظرفیت بانوان استفاده کرد.
دانشگاه ها میزبان کرسی های آزاد اندیشی با مسایل روز
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی هم گفت: کمیسیون های دانشجویی با حضور روسای دانشگاهها یا معاونان در سال گذشته برگزار شده که کمبود فضاهای آموزشی و خوابگاهها از مهمترین موضوعات بوده است.
سید محمدرضا طالبی با اشاره به رفع مشکلات ایاب و ذهاب دانشجویان ادامه داد: برگزاری مراسمهای ویژه دانشجویان و اردوهای راهیان نور از دیگر موارد مورد بحث در کمیسیونها بوده است.
وی گفت: پیگیری برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی با موضوع مسایل روز و برنامه ریزی حضور حداکثری دانشجویان و کارکنان برای روز انتخابات از دیگر مواردی است که در کمیسیونها بحث شده است.
معاون استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: فراهم کردن زمینه حضور نامزدهای انتخاباتی در دانشگاه ها بر اساس ساز وکارهای مشخص و پیگیری مسائل مربوط به عفاف و حجاب نیز در دانشگاه ها دنبال شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته هیچگونه کشف حجابی در دانشگاهها مشاهده نشد یادآور شد: انتظار میرود در ترم پیش روی دانشگاهها هم اقدامات فرهنگی برای جلوگیری از معضل و چالش کشف حجاب دنبال شود.
طالبی با اشاره به حضور افراد شاخص در دانشگاهها ادامه داد: موضوع پیگیری کمبود امکانات و زیرساخت ها در سفرهای رئیس جمهور هم پیگیری شده است.
وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت علمی و پژوهشی دانشگاهها در تدوین طرحهای مطالعاتی دنبال شده است گفت: رصد وضعیت علمی پژوهشی دانشگاه ها و ارتقای این وضعیت، جذب دانشجویان بین المللی و کمبود اقلام خوراکی از دیگر موارد پیگیری شده در دانشگاههای استان بوده است.
معاون استاندار افزود: جلسات اختصاصی برای دانشگاهها سال گذشته برگزار شده که ثمرات خوبی در رفع مشکلات و ایجاد همدلی داشته است.
بین المللی کردن دانشگاه بیرجند سیاست راهبردی در خراسان جنوبی
رئیس دانشگاه بیرجند هم گفت: بورسیه صنعتی اولین بار در سطح دانشگاههای استان سال گذشته راه اندازی شد که دانشگاه بیرجند و بنیاد نبخگان در این عرصه پیشگام بودند.
احمد لامعی گیو ادامه داد: در حوزه پژوهشی اولین بار سال گذشته ۱۴ عنوان در عرصههای بین المللی کسب کردیم و حدود ۱۰ شرکت دانش بنیان در دانشگاه بیرجند فعال هستند.
وی با اشاره به حمایتهای انجام شده درخصوص پروژههای عمرانی دانشگاه ادامه داد: در حوزه برنامه و بودجه دانشگاه تا سال ۱۴۰۰ جزو ردیفهای آخر بودیم که در سایه تعامل سال گذشته در اولین ردیف قرار گرفتیم.
رئیس دانشگاه بیرجند عنوان کرد ۲۴۰ میلیارد ریال در سفر اول رئیس جمهور به دانشگاه بیرجند اختصاص یافت که با پیگیری های انجام شده این رقم به ۲ برابر رسید و در سفر دوم رئیس جمهور نیز دانشگاه بیرجند حدود ۲ هزار میلیارد ریال مصوبه داشت.
وی بیان کرد: یکی از سیاستهای راهبردی بین المللی کردن دانشگاه بیرجند است و بهمن سال ۱۴۰۰ آمار دانشجویان بین المللی ۱۸۰ نفر بود که این آمار به ۶۰۰ نفر رسیده و برای سال آینده هم ۱۰ نفر دیگر بورسیه شده اند.
نگاه جدید به موضوع تولید، حمایت از مراکز نوآوری و کارآفرینی در دانشگاه ها، توجه به زیرساخت های پذیرش دانشجو، لزوم تربیت نیروی انسانی برای حوزه تولید و بازار کار، اختصاص تسهیلات ویژه به فارغ التحصیلان دانشگاهی و ایجاد رشتههای کاربردی از مهمترین موضوعات مطرح شده در نشست دانشگاهیان با نماینده عالی دولت در استان بود.
نظر شما