به گزارش خبرنگار ایرنا حسن فرهادی راهنمای نمایندگان سازمان یونسکو روز شنبه در بازدید این افراد از کاروانسرای شاه عباسی شهرستان نیر اظهار کرد: در استان اردبیل ۲ سایت جهانی یونسکو وجود دارد که یکی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی و دیگری کاروانسرای شاه عباسی است.
وی افزود: کاروانسرای شاه عباسی نیر از آثار تاریخی دوران صفویه است و در ۱۲ کیلومتری مرکز شهرستان نیر در جاده قدیم این شهرستان به سراب واقع شده که سال گذشته به همراه ۵۳ کاروانسرای دیگر در قالب کاروانسراهای مطرح ایران، در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو ثبت شد.
وی به اهمیت نیر از حیث جاذبههای گردشگری اشاره و تصریح کرد: شهرستان نیر به دلیل جاذبههای متعدد تاریخی، گردشگری و فرهنگی میتواند قطب مهمی برای حضور گردشگران خارجی باشد و جا دارد مسئولان استانی و شهرستانی به قابلیتهای این منطقه توجه جدی و اساسی داشته باشند.
محمد صلحی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیر هم در جریان این بازدید با اشاره به ۸۶ اثر ثبت ملی این شهرستان گفت: استان اردبیل ۳۷ منطقه نمونه گردشگری دارد که هفت مورد از آنها در شهرستان نیر واقع شده است.
پل تاریخی قرمز (قرمیزی کورپی) بر روی رودخانه آغلاغان یا نیرچائی مربوط به دوره صفوی در بافت مرکزی شهر، بقعه کورائیم در روستای کورائیم متعلق به قرن هفتم هجری، کاروانسرای شاه عباسی یا رباط سنگی در کنار جاده قدیم نیر - سراب ، دهکدههای صخرهای اباذر و گلستان با فضاهای معماری خاص، غار فرهاد یا فرهاد کهلی و آیی قالاسی از جمله آثار تاریخی شهرستان نیر است.
شهرستان نیر در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی مرکز استان و در مسیر جاده ترانزیتی اردبیل - سراب واقع شده است.
نظر شما