به گزارش ایرنا، برخی از کارشناسان روز یکشنبه به گلوبال تایمز گفتند که انتخاب ایران برای استفاده از پهپادها برای حمله این مزیت را داشت که رهگیری آن برای دشمن دشوار است و فشار قابل توجهی بر سیستمهای دفاع هوایی اسرائیل وارد آورد.
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت که بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد از ایران به سمت اسرائیل پرتاب شده و تعداد نامعلومی از موشکها اهدافی را مورد اصابت قرار داد.
یک کارشناس به روزنامه چینی گلوبال تایمز گفت: ایران قصد داشت با حمله تلافی جویانه پاسخ دهد تا هشداری برای اسرائیل باشد که بی پروا عمل نکند.
وی دونگسو، سردبیر یک برنامه نظامی به گلوبال تایمز گفت که پهپادهای انتحاری ایران برد بسیار زیادی دارند و به صدها یا حتی هزاران کیلومتر میرسند.
وی گفت: اگرچه فناوری و ساختار هواپیماهای بدون سرنشین نسبتاً ساده است، اما مزایای خاص خود را دارند. پهپادها در مناطق کم ارتفاع پرواز میکنند و از تاکتیکهای گروهی برای غلبه بر سیستم دفاع هوایی دشمن استفاده میکنند و امکان «حملات اشباع» به اهداف در منطقه را فراهم مینمایند.
این کارشناس نظامی تاکید کرد: برای اسرائیل، حتی اگر سامانه دفاعی «گنبد آهنین» آن بتواند پهپادهای انتحاری را رهگیری کند، در صورت وجود تعداد زیادی پهپاد در مدت کوتاهی، سامانه پدافند هوایی اسرائیل با فشار قابل توجهی مواجه خواهد شد.
وی گفت: علاوه بر این، ایران همچنین توانایی تامین پهپادهای انتحاری برای گروههای مسلح طرفدار خود در خاورمیانه را دارد که به آنها اجازه میدهد پرتابگرها در نزدیکی اسرائیل برای انجام حملات هماهنگ استفاده کنند.
او خاطرنشان کرد: ایران به موشک های بالستیک با برد حدود ۲ هزار کیلومتر و موشکهای کروز با برد بیش از یکهزار کیلومتر مجهز است. قدرت آتش تهران میتواند بیشتر منطقه خاورمیانه را پوشش دهد، که نشان دهنده یک ابزار تلافی جویانه شدید و دقیق است.
وی دونگسو تاکید کرد: در مواجهه با یک حمله موشکی و پهپادی در مقیاس بزرگ ایران، سامانههای پدافند هوایی و دفاع موشکی اسرائیل قادر به دفاع کامل از حملات اشباع توسط موشکهای بالستیک و پهپادهای انتحاری نیستند. هنگامی که پایگاههای نیروی هوایی اسرائیل مورد حمله قرار گیرد، توانایی ضدحمله ارتش اسرائیل نیز تضعیف خواهد شد.
وی همچنین گفت: وضعیت کنونی خاورمیانه پیچیده است. اقدام تلافی جویانه ایران در وهله اول در پاسخ به ندای مردم خود و در عین حال نشان دادن قدرت و قاطعیت در شرایط آشفته فعلی منطقهای است. با این حال، ایران نمیخواهد وارد یک درگیری یا جنگ در مقیاس بزرگ شود.
نظر شما