به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، اولیانوف در این اظهارات خاطرنشان کرد: رویدادهای بسیار خطرناک کنونی در خاورمیانه یکی از نتایج تصمیم آمریکا و تروئیکای اروپایی است که مانع مذاکرات احیای برجام شدند. برای جلوگیری از این وضعیت فرصت وجود داشت.
تاس در ادامه افزود: ایران شامگاه ۱۳ آوریل (۲۶ فروردین)، حمله پهپادی و موشکی را از خاک خود علیه اسرائیل آغاز کرد و آن را پاسخی به جنایات بیشمار از جمله حمله هوایی به بخش کنسولی سفارت خود در دمشق دانست.
برجام که در سال ۲۰۱۵ به امضای پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان رسید، در سال ۲۰۱۸ توسط دونالد ترامپ رئیسجمهوری وقت آمریکا کنار زده شد و وی تصمیم به خروج ایالات متحده از این توافق گرفت. از سوی دیگر جو بایدن رئیس جمهور کنونی ایالات متحده که بارها از تمایلش برای احیای این پیمان هسته ای گفته، تاکنون هیچ اقدام عملی مناسبی برای احیای روند مذاکرات رفه تحریم های ایران انجام نداده است.
ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسوولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین های اشغالی را انجام داد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شنبه شب با صدور بیانیهای اعلام کرد که به منظور تنبیه متجاوز، با استفاده از توانمندیهای راهبردی اطلاعاتی، موشکی و پهپادی خود به اهداف نظامی مهم ارتش تروریستی صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی حمله و آنها را با موفقیت مورد اصابت قرار داد و منهدم کرد.
جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.
نظر شما