به گزارش ایرنا، رقابتهای کشتی گزینشی المپیک در قاره آسیا از ۳۱ فروردین تا دوم اردیبهشت ماه در بیشکک قزاقستان پیگیری خواهد شد. برگزاری این رقابتها در حالی است که آزادکاران ایران برای رسیدن به ۶ سهمیه کامل المپیک باید در سه وزن ۵۷، ۷۴و ۹۷ کیلوگرم در این پیکارها حضور یابند و ناکامی احتمالی نمایندگان ایران در بیشکک، کار آنان را سخت و آزادکاران باید در استانبول به دنبال گرفتن سهمیه باشند.
همچنین گوششکستههای ایرانی در اوزان ۷۷ و ۸۷ کشتی فرنگی به سهمیه نرسیدند و برای کامل شدن ترکیب کشتی فرنگی ایران امین کاویانینژاد و علیرضا مهمدی به بیشکک اعزام شدند. احمد محمدنژادجوان، یونس امامی و امیرعلی آذرپیرا نیز ترکیب تیم ملی کشتی آزاد در انتخابی المپیک را تشکیل میدهند.
در وزن ۵۷ کیلوگرم احمد محمدنژاد جوان کار راحتی برای رسیدن به فینال این مسابقات ندارد زیرا شمار زیادی از مدعیان این وزن در بلگراد نتوانستند سهمیه المپیک را کسب کنند.
در مسابقات جهانی بلگراد و در وزن ۵۷ کیلوگرم استوان میچیچ، ری هیگوچی، زلیمخان آباکاروف، آرسن هاراتونیان و زائور اوگویف سهمیه کسب کردند. بررسی لیست نفرات برتر بلگراد نشان از آن دارد که تنها ری هیگوچی ژاپنی از آسیا موفق به کسب سهمیه شده و دیگر مدعیان باید در بیشکک برای ۲ سهمیه تلاش کنند.
در این وزن وانهان زو از چین، امان امان از هند، بکزت آلماز از قزاقستان، مونخ از مغولستان،چونگ سونگ هان از کرهشمالی، عبدالله اف از ازبکستان از جمله مدعیان اصلی به شمار میروند.
در مسابقات گزینشی المپیک آسیا باخت در هر مرحلهای به معنای از دست رفتن سهمیه در قرقیزستان است زیرا تنها نفرات فینالیست جواز حضور در المپیک را به دست خواهند آورد.
در مسابقات کشتی قهرمانی آسیا و در وزن ۵۷ کیلوگرم کنتو یومی یا از ژاپن به عنوان قهرمانی رسید و اودیت از هند مدال نقره را از آن خود کرد. میرامبک کارتابای از قزاقستان و کوم هیوک کیم از کره شمالی نیز در جایگاه سوم قرار گرفتند. ابراهیم خواری نماینده ایران نیز به عنوان بهتر از پنجم نرسید.
احمد محمدنژاد جوان در صورت کسب سهمیه المپیک در بیشکک نماینده ایران در المپیک خواهد بود اما اگر این کشتیگیر نتواند از سد رقبای قدرتمند خود عبور کند کادر فنی ممکن است علیرضا سرلک نایب قهرمان جهان را به رقابتهای استانبول برای کسب سهمیه اعزام کند.
در وزن ۷۴ کیلوگرم یونس امامی نماینده ایران باید با مدعیانی از ازبکستان، بحرین، مغولستان، چین و هند رقابت کند. امامی در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ بلگراد برابر زائوربک سیداکوف شکست خورد و در مرحله شانس مجدد نیز نتوانست از سد حریف صربستانی عبور کند. در جهانی بلگراد زائوربک سیداکوف از روسیه، کایل دایک از آمریکا، ختیگ تسابولوف از صربستان، دایچی تاکاتانی ژاپن و گئورگیس کوگیومتدیس از یونان موفق به کسب سهمیه شدند.
امامی در حالی گام به آوردگاه بیشکک میگذارد که در بین آسیاییها تنها یک مدعی ژاپنی موفق به کسب سهمیه شده است.
در این وزن آزادکاران هند، چین، قزاقستان، مغولستان و البته ماگومد رسول کشتیگیر روسیالاصل تیم بحرین و بکزاد عبدالرحمناف آزادکار کهنهکار ازبکستانی از شاخصترین حریفان امامی هستند.
حسین ابوذری نفر دوم وزن ۷۴ کیلوگرم در مسابقات قهرمانی آسیا به مدال برنز رسید و عملا از چرخه انتخابی خارج شد. در رقابتهای قهرمانی آسیا کوتا تاکاهاشی از ژاپن، ویکتور راسادین از تاجیکستان، حسین ابوذری و سانگهو هان از کرهجنوبی به عناوین اول تا سوم رسیدند.
انتخاب نماینده وزن ۹۷ کیلوگرم برای بازیهای المپیک پاریس در ایران شرایط متفاوتی دارد. در این وزن مجتبی گلیچ، محمدحسین محمدیان، امیرعلی آذرپیرا، علی شعبانی و کامران قاسمپور حضور داشتند که در نهایت آذرپیرا موفق به کسب عنوان قهرمانی کشور شد. گلیچ در دور اول رقابتهای ساری باخت و حذف شد، قاسمپور به خاطر مسائل ناشی از مصدومیت و با تایید فدراسیون کشتی در قهرمانی کشور حضور پیدا نکرد و محمدیان نیز در فینال به آذرپیرا باخت. علی شعبانی دیگر مدعی این وزن به فینال نرسید تا جایی در چرخه تیم ملی نداشته باشد.
با پایان مسابقات قهرمانی کشور، آذرپیرا و کامران به تورنمنت رنکینگدار زاگرب اعزام شدند اما قاسمپور نتوانست از سد کایل اسنایدر نامدار عبور کند. قاسمپور با باخت برابر این حریف عملا از حضور در وزن ۹۷ کیلوگرم کنار رفت و کادر فنی در نظر دارد او را وارد چرخه انتخابی وزن ۸۶ کیلوگرم کند.
اما آذرپیرا رویه متفاوتی داشت و حتی در فینال مسابقات زاگرب از سد اسنایدر عبور کرد تا نماینده ایران برای کسب سهمیه وزن ۹۷ کیلوگرم باشد. در این وزن و در بین مدعیان آسیایی تنها احمت تاجدیناف موفق به کسب سهمیه شده و برای رسیدن به فینال این وزن رقابت سختی با آرش یوشیدا ژاپنی، دپیک هندی، ابراگیموف ازبکستان و گنباتار مغول خواهد داشت.
در مسابقات قهرمانی آسیا محمدحسین محمدیان نماینده ایران بود که با شکست برابر کشتیگیر روسیالاصل بحرین به فینال رقابتها نرسید و به مدال برنز قناعت کرد.
در کشتی فرنگی نیز ایران ۲ نماینده برای کسب سهمیه دارد. در مسابقات بیشکک قرقیزستان امین کاویانینژاد در وزن ۷۷ و علیرضا مهمدی در وزن ۸۷ به روی تشک خواهند رفت. کار این ۲ نماینده به نسبت آزادکاران راحتتر است زیرا در وزن ۷۷ کیلوگرم آکژول محموداف از قرقیزستان با کسب عنوان قهرمانی بلگراد موفق به کسب سهمیه شد و نائو کوزاکا ژاپنی دیگر مدعی این وزن، سهمیه را برای کشورش گرفته است.
در وزن ۷۷ کیلوگرم روی لیو از چین، ویکاس هندی، ژدرایف قزاق نیز حضور دارند که میتوانند مدعی کسب سهمیه در این دوره از مسابقات باشند.
در وزن ۸۷ کیلوگرم نیز علیرضا مهمدی به عنوان نماینده ایران در این وزن حضور دارد. نورسلطان تیرسینوف از قزاقستان تنها مدعی آسیایی است که موفق به کسب سهمیه شده است. مهمدی برای رسیدن به المپیک باید با مدعیانی از چین، هند، کرهجنوبی و قرقیزستان رقابت کند.
لیست کامل شرکتکنندگان در مسابقات گزینشی المپیک آسیا به شرح زیر است؛
کشتی آزاد:
۵۷ کیلوگرم: وان هاو زو (چین)، امان امان (هندوستان)، احمد محمدنژاد جوان، خطاب العانی (عراق)، یراسیل مختارولی (قزاقستان)، بکزت آلماز (قرقیزستان)، سونگوون کیم (کرهجنوبی)، مونخ اردن (مغولستان)، محمد بلال (پاکستان)، چونگ سونگهان (کرهشمالی)، گایان کاتورانگانا (سریلانکا)، بلولیوبسکی (تاجیکستان) و غلامجون عبداللهاف (ازبکستان).
۷۴ کیلوگرم: ماگومد رسول (بحرین)، فنگ لو (چین)، جایدیپ (هندوستان)، یونس امامی، علی العبیدی (عراق)، نورکوژا کایپانوف (قزاقستان)، بیونگمین گونگ (کرهجنوبی)، سولدخو اولونبایار(مغولستان)، فیر افان و مادوشانکا لاکمال(سریلانکا)، ماگومت اولئو (تاجیکستان)، الف بگنجوف (ترکمنستان) و بکزاد عبدالرحمناف (ازبکستان).
۹۷ کیلوگرم: هابیلا (چین)، دیپک (هندوستان)، امیرعلی آذرپیرا، آرش یوشیدا (ژاپن)، علیشیر یرگالی (قزاقستان)، آندری آرونوف (قرقیزستان)، جوهوان سئو (کرهجنوبی)، گنباتار (مغولستان)، محمد اینام (پاکستان)، بادجه خطابا (سریلانکا)، شاتلیک (ترکمنستان) و ماگومد ایبراگیماف (ازبکستان).
کشتی فرنگی:
۷۷ کیلوگرم: روی لیو (چین)، ویکاس (هندوستان)، امین کاویانینژاد، علی آلابدا (عراق)، دمئو ژدرایف (قزاقستان)، دوون لی (کرهجنوبی)، حسن برناوی و گادیل میسو (سنگاپور) و بازرگلدی ازیموف (ترکمنستان).
۸۷ کیلوگرم: هایتائو کیان (چین)، سونیل کومار (هندوستان)، علیرضا مهمدی، سلطان عید (اردن)، سو ساکابه و یومتو آویاما (ژاپن)، آسان ژانیشوف (قزاقستان)، پارک سانگیوک (کرهجنوبی)، آریان بن ازمان (سنگاپور)، سوخروب عبدالخائف (تاجیکستان)، یلهاس عبدالرزاکوف (ترکمنستان) و جالگاسبای بردیموراتوف (ازبکستان).
نظر شما