به گزارش صبح پنجشنبه ایرنا، پیکارهای گزینشی المپیک در رشته کشتی آزاد در بیشکک قرقیزستان به پایان رسید. در این مسابقات یونس امامی در وزن ۷۴ و امیرعلی آذرپیرا در وزن ۹۷ کیلوگرم موفق به کسب سهمیه المپیک شدند تا بنا به چرخه انتخابی تیم ملی مسافر پاریس شوند اما احمد محمدنژادجوان در وزن ۵۷ کیلوگرم نتوانست عملکرد درخشانی داشته باشد و با شکست ۱۴ بر ۴ برابر حریف مغولی از قطار پاریس جا ماند. باخت جوان برابر حریف مغولی موجب شد تا تعیین تکلیف این وزن برای ورزش ایران به رقابتهای گزینشی جهانی این رشته در استانبول کشیده شود.
اما چه کسی به استانبول اعزام میشود؟ بعد از باخت جوان نام نفراتی مانند ابراهیم خواری، میلاد والیزاده و علیرضا سرلک برای استانبول مطرح شد اما محسن کاوه، سرمربی تیم ملی کشتی آزاد شامگاه روز جمعه تکلیف این وزن را مشخص کرد تا حرف و حدیثها کمتر شود. کاوه با بیان اینکه پیشبینی احتمالات این وزن را داشتیم گفت: در وزن ۵۷ کیلوگرم چند جوان خوب حضور دارند اما علیرضا سرلک نایب قهرمان مسابقات جهانی ۲۰۲۱ اسلو به رقابتهای گزینشی کشتی در استانبول اعزام خواهد شد.
در گزینشی استانبول سه نفر برتر هر وزن جواز حضور در المپیک را کسب خواهند کرد.
اما این پایان داستان نبود زیرا کاوه در خلال صحبتهای خود واقعیت بزرگی را نمایان کرد و گفت که احمد محمدنژاد بار دیگر اشتباه مسابقات جوانان جهان در اسپانیا را تکرار کرد و نتوانست بعد از فن چهار امتیازی خود را جمع کند و با امتیاز عالی باخت در حالی که فاصله کشتی او با حریف اصلا ۱۰ امتیاز نبود. کشتیگیر باید خود را در مسابقات خارجی نشان دهد.
کاوه در ادامه تحلیل خود از نتایج آزادکاران در بیشکک گفت: احمد باید به فکر این باشد به یک وزن بالاتر برود.
کاوه در مصاحبه روز گذشته خود به سه نکته مهم اشاره کرد. یکی از این نکات جوانی احمد و عدم توانایی او در جمع کردن کشتی بود. شاگرد کاوه در مسابقات جوانان جهان اسپانیا نیز این داستان را تکرار کرده بود اما کاوه مربی با تجربه کشتی ایران همچنان تاکید بر اعزام او داشت. این در حالی است که سرمربی تیم ملی صراحتا اعلام کرد که کشتیگیر باید خود را در مسابقات بینالمللی نشان دهد.
اصرار کاوه و فدراسیون کشتی بر اعزام جوان به بیشکک در حالی بود که این کشتیگیر به پشتوانه برد خفیف چهار بر سه برابر سرلک در فینال کشتی قهرمانی کشور از اعزام به تورنمنتهای زاگرب و ترکیه معاف شد. این در حالی بود که دیگر قهرمانان ایران در مسابقات ساری در رقابتهای رنکینگدار اتحادیه جهانی شرکت کردند.
جوان در حالی از نبود رقیب سرسخت در سطح داخلی و خارجی مطمئن بود که در نخستین آزمون خود برابر حریف مغول حرفی برای گفتن نداشت. خارج کردن نام احمد محمدنژادجوان یا دیگر مدعیان وزن ۵۷ کیلوگرم از لیست اعزام تورنمنتهای خارجی شاید همان خطای راهبردی کادر فنی بود که موجب شد تا نقاط ضعف این وزن دیده نشود.
سومین و مهمترین نکته کاوه در این مصاحبه اشاره به تغییر وزن جوان بود. اشارهای که دیر هنگام بود و گره کور وزن ۵۷ کیلوگرم را به کلاف سردرگم تبدیل کرد. این در حالی است که سرمربی تیم ملی بیش از هر مربی دیگر با او کار کرده و به خوبی میداند که این کشتیگیر باید در یک وزن بالاتر حضور داشته باشد.
اینکه چرا کاوه بعد از سخت شدن کار سهمیه ایران در وزن ۵۷ کیلوگرم به این نتیجه رسید پرسشی است که خودش باید به آن پاسخ دهد.
نظر شما