عزم دولت سیزدهم برای دلشادکردن بیارجمندی‌ها

شاهرود - ایرنا - احداث شرکت سیمان بیارجمند شاهرود با بیش از ۳۸ هزار سهامدار شهریور سال ۱۳۸۵ کلید خورد و با وجود واردات ماشین‌آلات خارجی به ارزش حدود ۱۷ میلیون یورو، ۱۷ سال است که به سرمنزل مقصود نرسیده. دولت سیزدهم در نشست «حل مساله» در سفر به استان سمنان دورخیز بلندی برای حل مشکلات این شرکت سهامی دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیمان یکی از عناصر لازم صنعت و توسعه عمرانی بشمار می‌رود که در برخی مناطق کشور تولید و چرخه اقتصاد و اشتغال را به حرکت درمی آورد. راه اندازی کارخانه سیمان بیارجمند با گذشت سال‌های متمادی تنها در خبرها منعکس می‌شود و همچنان با وجود نظرات متفاوت، پیگیری‌ها تاکنون نتیجه ملموسی برای سهامداران نداشته و مردم چشم انتظار پایان مشکلات و آغاز فعالیت این واحد تولیدی به ویژه در سفر دولت سیزدهم هستند.

بیش از ۳۸ هزار سهامدار شرکت سیمان بیارجمند شاهرود در شهریور سال ۱۳۸۵ با هزاران امید و آرزو برای بهره‌برداری اقتصادی از سهامداری این شرکت بخش عظیمی از لوازم زندگی( طلا و جواهرات و حتی فرش ) خانواده را فروختند و به خرید سهام از این شرکت اختصاص دادند تا با ثمره آن زندگی خود را متحول کنند.

در همان سال‌های نخست احداث این کارخانه به عنوان طرح بزرگ اقتصادی ۲ هزار و ۸۰۰ تن انواع ماشین‌آلات خارجی به ارزش حدود ۱۷ میلیون یورو وارد کشور شد، اما به دلیل مشکلات گوناگون عملیات ساخت و بهره‌برداری این کارخانه چندسالی متوقف شد.

مشکلات کارخانه سیمان بیارجمند از منابع مالی تا راه دسترسی

این واحد تولیدی در شرق استان سمنان در بخش‌هایی مانند تامین مالی، مشکلات بانک مرجع به عنوان تامین‌کننده منابع مالی، تامین انرژی گاز و راه دسترسی، به مشکلاتی برخورد که روند تکمیل و فعالیت این واحد پس از ۱۷ سال همچنان به سرانجام نرسیده است.

روند راه‌اندازی این کارخانه در سفرهای مختلف مسئولان کشوری و استانی طی سال‌های گذشته به طور مستمر بررسی شد اما تاکنون تحقق وعده‌ها برای مردم و سهامداران نتیجه ملموسی در پی نداشته است.

رییس کل دادگستری وقت استان سمنان در گفت و گوی روز ۶ مهر ۱۴۰۲ با رسانه‌ها اظهار کرد: عزم جدی دستگاه قضایی، راه‌اندازی کارخانه سیمان بیارجمند را در مسیر ساماندهی قرار داده و رفع نارضایتی و مشکلات سهام‌داران این کارخانه در دستور کار است. کارخانه سیمان بیارجمند از سال ۱۳۸۵ ثبت شد و با پیشرفت‌ فیزیکی ۴۵ درصدی در تأمین تجهیزات، قطعات و انعقاد قرارداد با بانک‌های عامل همراه بوده است که در مسیر راه‌اندازی با مشکلاتی روبروشد و سرمایه‌گذاری ۳۸ هزار سهام‌دار آن تاکنون بلاتکلیف باقی مانده است.

دستور قضایی برای رفع مشکلات راه‌اندازی کارخانه سیمان بیارجمند

محمدجعفر عبداللهی به پیگیری‌های قانونی برای رفع نارضایتی سهام‌داران اشاره کرد و گفت: دستوری به دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه در استان سمنان در خصوص راه‌اندازی سریع و رفع مشکلات پیش روی این واحد تولیدی داده شد.

رییس کل وقت دادگستری استان سمنان تصریح کرد: پیگیری‌های دستگاه قضایی در نهایت نتیجه بخش بود و با تغییر در هیات مدیره، متشکل از افراد خبره و ورود قانونی سرمایه‌گذارِ مطمئن، علاوه بر اینکه زمینه‌های امید برای حفظ سرمایه، سهام‌داران فراهم شد، راه‌اندازی این واحد تولیدی در مرحله جدیدی قرار گرفت.

در اخبار ایرنا کشور نیز خبری با عنوان دومین نشست تعیین تکلیف سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی کارخانه سیمان بیارجمند به ریاست سیدصولت مرتضوی معاون اجرایی وقت رییس جمهور منتشر شد.

در این نشست که علاوه بر سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان و مدیرعامل کارخانه سیمان بیارجمند، نماینده مردم شاهرود در مجلس و نمایندگانی از وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت، سازمان تأمین اجتماعی، بانک‌های تجارت و صنعت و معدن و نیز مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی حضور داشتند، معاون اجرایی رییس جمهور توضیح داد: عملیات اجرایی کارخانه سیمان بیارجمند از ۱۷ سال گذشته کلید خورده و ۳۸ هزار نفر سهامدار دارد و طی این سال‌ها به لحاظ مالی با مشکلاتی مواجه و تعطیل شد و این کارخانه در حال مستهلک شدن است.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور در نهمین سفر استانی خود به سمنان در آبان سال ۱۴۰۰، معاون اجرایی رییس جمهور را مأمور بررسی وضعیت و مشکلات کارخانه سیمان بیارجمند شاهرود کرد.

قول پیگیری وزیر صمت در سفر اول دولت سیزدهم

تامین منابع مالی عمده مسأله این کارخانه است که پیش‌تر وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر استانی رییس جمهور به سمنان و در بازدید از این کارخانه گفته بود: با توجه به اینکه تکمیل این طرح نیازمند اعتبار قابل توجهی است، تلاش می‌کنیم یک سرمایه‌گذار برای پیوستن به طرح جذب شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت وقت در سفر آبان سال ۱۴۰۰ خود در جمع خبرنگاران شاهرود گفت: جمع‌بندی نهایی در خصوص راه حل مناسب برای تکمیل و راه‌اندازی کارخانه سیمان بیارجمند تا ۲ ماه آینده اعلام می‌شود.

سیدرضا فاطمی امین در حاشیه بازدید از چند واحد تولیدی در شهرک صنعتی شاهرود، به خبرنگاران اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت از ۲ هفته پیش پس از برگزاری نشست‌ با مدیران و سهامداران کارخانه در حال ساخت سیمان بیارجمند، پیگیری برای تکمیل و راه‌اندازی این کارخانه را در دستور کار قرار داده است.

وی با بیان اینکه دولت با آسان‌سازی برخی روندها مقدمات حل این مشکل را فراهم خواهد کرد، افزود: از سوی دیگر با توجه به اینکه تکمیل این طرح نیازمند اعتبار قابل توجهی است، تلاش می‌شود سرمایه‌گذار عمده برای پیوستن به طرح جذب شود.

به گفته وی، با بهره‌برداری از این طرح زمینه ایجاد ۱۵۰ شغل مستقیم و غیرمستقیم در شاهرود فراهم می‌شود.

فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان وزیر معین رییس جمهوری در جریان نخستین سفر دولت سیزدهم به استان سمنان، در شاهرود حضور یافته بود.

هدف طرح اشتغالزایی برای جلوگیری از مهاجرت جوانان بود

برخی سهامداران شرکت سیمان بیارجمند با بیان اینکه سال‌ها در انتظار بهره‌برداری این شرکت هستند تا از بیکاری جوانان منطقه و مهاجرت آنان به شهرهای مجاور جلوگیری شود، تاکید کردند: ۱۷ سال انتظار سهامداران این شرکت پایانی ندارد.

حسن احمدی به خبرنگار ایرنا افزود: سهام این شرکت با توجه به سابقه خوب در خرید سهام شرکت های فولاد، کنسانتره، سیمان سبزوار و از این دست سرمایه گذاری‌های مردم در گذشته نه چندان دور، باعث شد با علاقه این سهام را هم خریداری کنند.

وی تاکید کرد: تاخیر در عملیات اجرایی و طولانی شدن مسیر بهره‌برداری از این شرکت سهامداران را دلسرد کرده است.

سهامداران دلسرد از تکمیل کارخانه سیمان بیارجمند

معصومه باقری دیگر سهامدار این شرکت هم گفت: ما به امید اشتغال و رفع بیکاری جوانان و جلوگیری از مهاجرت به شهرها و استان‌های همجوار در این عرصه وارد شدیم.

وی افزود: با فقدان پیشرفت فیزیکی مناسب شرکت سیمان بیارجمند مردم اقساط سهام خود را پرداخت نمی‌کنند و منتظر یک رخداد خوب اجرایی از سوی مسئولان امر هستند.

یکی دیگر از سهامداران این شرکت به خبرنگار ایرنا گفت: مردم این منطقه با ایجاد شرکت سیمان شاهرود برای راه‌اندازی شرکت سیمان بیارجمند تشویق شدند اما این امر سال‌های طولانی به تعویق افتاده است.

مردم شهرستان شاهرود به ویژه بخش بیارجمند امیدوار هستند در دور دوم سفر رییس جمهور به استان سمنان راه‌اندازی و رفع مشکلات این کارخانه هر چه سریع‌تر در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی احداث کارخانه سیمان بیارجمند طرحی با هدف اشتغال‌زایی و با سرمایه اولیه ۱۴ میلیارد ریال از ۱۷ سال گذشته در زمینی به‌ مساحت هشت هکتار در منطقه کم برخوردار بخش بیارجمند شهرستان شاهرود کلید خورد. بخشی از سهامداران این کارخانه مردم بیارجمند هستند. به دلیل مشکلات گوناگون عملیات ساخت این کارخانه چندسالی دچار وقفه طولانی مدت شده است.

کارخانه سیمان بیارجمند در هشت کیلومتری شمال غربی این شهر و در ۱۲۰ کیلومتری شرق شاهرود در استان سمنان واقع است.

برنامه‌های دومین سفر دولت سیزدهم به استان سمنان

دومین سفر آیت الله رئیسی و دولت سیزدهم به استان سمنان روز پنجشنبه سی‌ام فروردین ۱۴۰۳ برنامه‌ریزی شده است.

با حضور رییس جمهور دیدارهای مردمی در مسجد امام(ره) سمنان و در استادیوم شاهرود، جشن احیای ۲۰۰ واحد راکد استان در دولت سیزدهم در یکی از کارخانه‌ها، افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی ، جشن واگذاری زمین در قالب طرح جوانی جمعیت، نشست «حل مساله» با محوریت تامین آب، فعالیت معادن و راه‌اندازی کارخانه‌های سهامی، و نشست شورای اداری، در سفر یکروزه دولت سیزدهم برگزار می‌شود.

وزیران دولت سیزدهم به هشت شهرستان استان سمنان برای افتتاح طرح‌هایی مانند مدارس، آبرسانی، مراکز بهداشت، تقاطع‌های غیرهمسطح سفر می‌کنند. دیدار با نخبگان و نشست‌های شورای اداری در شهرستان‌ها با حضور وزیران، دیگر برنامه‌های سفر دولت سیزدهم به استان سمنان است.

در دور اول سفر آیت‌الله رئیسی رییس جمهور به سمنان در آبان ۱۴۰۰ بیش از ۱۰۶ درصد اعتبارات طرح‌های عمرانی جذب شد که بیشترین جذب اعتبار در سفرهای دور اول رییس‌جمهور بوده است. دور اول سفر هیات دولت به سمنان ۱۴۵ مصوبه داشت که بالغ بر۳۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار به طرح‌های عمرانی اختصاص یافت. از ۱۳۷ طرح دور اول سفر ۲۶ مصوبه کامل اجرا شد، ۸۶ مصوبه در حال اجرا و ۲۵ مصوبه در دست پیگیری است.

۵۵۵ طرح نیمه تمام استان سمنان وجود دارد که اعتباری بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد ریال برای اتمام این طرح‌ها نیاز است.

در دور دوم سفر آیت الله رئیسی به سمنان طرح‌هایی با درصد پیشرفت بالا و با اعتبار ۹۲هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال پیشنهاد شد که ۷۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال در مصوبات اولیه گنجانده شد.

در سفر اول آیت‌الله رئیسی به استان سمنان ۴۶۷ ریزپروژه تخصیص اعتبار شد که از این تعداد ۲۱۱ طرح به بهره‌برداری رسید و ۲۵۶ طرح هم در دست اقدام است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha