به گزارش ایرنا، صنعت در کنار معدن از ارکان مهم توسعه دیار کریمان محسوب می شود و در میان این صنایع، واحدهای خرد و متوسط مستقر در شهرک های صنعتی استان با ۳۵ هزار نفر اشتغالزایی بیشترین بار اشتغال را برعهده دارند.
پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم حدود ۲۰۱ واحد صنعتی استان کرمان غیرفعال بودند، سرمایهگذاری هایی که بر زمین مانده بود تا نمودار بیکاری استان در مقطعی صعودی شود و سهم استان در تولید ناخالص داخلی کاهش یابد.
حجم مسائل و مشکلات اقتصادی دوره های گذشته به میزانی رسید که چرخ ۲۰۱ واحد از مجموع بیش از ۲ هزار و پانصد واحد صنعتی دیار کریمان راکد شد اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم در سال نخست فعالیت این دولت ۴۵ واحد و در سال دوم ۴۳ واحد صنعتی فعال شد تا کارگران بیکار شده به محل کار خود بازگردند.
به گفته مسئولان مجموع این اقدامات نرخ بیکاری استان را از ۱۱.۴ درصد به ۷.۴ درصد و سهم استان از تولید ناخالص داخلی کشور که شاخص مهمی است و بهسختی تغییر میکند، از ۳.۱ درصد به چهار درصد رسانده است.
همه این دستاوردها با همدلی و هم افزایی دستگاه های دولتی و بخش خصوصی کشور و استان کرمان اتفاق افتاده و در دیار کریمان شرکت شهرک های صنعتی استان به عنوان متولی صنایع خرد و کوچک و بخشی از وزارت صنعت، معدن و تجارت کانون این اتفاقات بوده است.
هم افزایی تیم اقتصادی دولت و بخش خصوصی در استان کرمان همچنین سبب بهبود فزاینده رتبه کسب و کار از آخرین رتبه کشور به رتبه چهارم نیز شده است.
به همین منظور با متولی شهرک های صنعتی استان کرمان به گفت و گو پرداختیم تا روند دستیابی به این دستاوردها در شرایط فعلی و باوجود تمامی مشکلات اقتصادی به یادگار مانده از گذشته در این عرصه تشریح شود.
واحدهای تولیدی کرمان چگونه فعال شدند؟
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان کرمان میگوید: در مجموع ۲۰۱ واحد راکد در استان کرمان داشتیم که در این دولت ۸۸ واحد راکد را به چرخه تولید بازگرداندیم که اتفاق بسیار خوبی برای تولید و اشتغال استان بوده است.
حسین میجانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عمده ترین مشکلات واحدهای تولیدی کوچک و متوسط استان کرمان وصول مطالبات حدود ۷۰ تا ۷۵ روزه این واحدها و این موضوع در حالیست که واحد تولیدی بایستی بهسرعت مواد اولیه خود را تهیه و برای این کار تسهیلات مورد نیاز خود را تامین کند.
جزییات ابتکار کرمان که به کشور تعمیم یافت
وی با تاکید بر اینکه مسائل مالی بر ۸۰ درصد واحدهای تولیدی مشکلدار استان کرمان تاثیر گذار بوده است تصریح کرد: سال گذشته با محوریت استان میزان ۸۰ میلیارد ریال از محل منابع شرکت شهرکهای صنعتی استان را در بانک توسعه و تعاون قرار دادیم و این بانک در مقابل پنج برابر این مبلغ را تسهیلات پرداخت کرد و در این زمینه ۴۰۰ میلیارد ریال سرمایه در گردش به ۲۰ تا ۲۳ واحد تولیدی پرداخت شد.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان کرمان با بیان اینکه برخی واحدهای تولیدی با دریافت این تسهیلات مواد اولیه خریداری کردند و این موضوع باعث فعال سازی این واحدها شد عنوان کرد: پرداخت این تسهیلات به فعالیت تعداد قابل توجهی از صنایع و واحدهای تولیدی راکد استان کرمان کمک کرد.
۸۰ میلیارد ریال از محل منابع شرکت شهرکهای صنعتی استان را در بانک توسعه و تعاون قرار دادیم و این بانک در مقابل پنج برابر این مبلغ را تسهیلات پرداخت کرد و در این زمینه ۴۰۰ میلیارد ریال سرمایه در گردش به ۲۰ تا ۲۳ واحد تولیدی پرداخت شدوی گفت: همچنین این طرح به فعالسازی و تکمیل ظرفیت تولید تعدادی از واحدهای نیمه فعال استان کرمان نیز کمک کرد؛ در این زمینه ظرفیت ۸۵ واحد تولیدی نیمه فعال استان کرمان را در دولت سیزدهم به راندمان اصلی تولید رساندیم.
میجانی اضافه کرد: اختیارات لازم برای اجرای این طرح از سوی سازمان صنایع کوچک به شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمان واگذار شد لذا این طرح از این استان برای نخستین بار در کشور آغاز و در ادامه به عنوان تجربه ای موفق و به الگوی کشوری تبدیل شد.
وی در ادامه با اشاره به وجود ۲ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی در استان کرمان تصریح کرد: در دولت سیزدهم به تعداد واحدهای قفل و راکد استان اضافه نشده اما کاهش ظرفیت را تعدادی از واحدها داشتیم لذا چالش ۸۰ درصد واحدهای تولیدی مشکل دار استان، مسایل مالی بوده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمان در پاسخ به اینکه مشکل پرداخت تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی چیست؟ افزود: سیاست بانک ها مقداری انقباضی است و بایستی انبساطی تر شود؛ ورودی و خروجی منابع واحدهای تولیدی مشخص است، آنها نمیخواهند اعتبارات را به بازارهای کاذب وارد کنند و بانک ها باید در نظر داشته باشند که رشد تولید تورم را کنترل می کند و رکود را از بین میبرد.
شهرک های صنعتی استان کرمان با ۲ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی خرد و متوسط بیش از ۳۵ هزار شغل در استان کرمان ایجاد کرده است.
نظر شما