هفته سعدی باید فرصتی برای معرفی اندیشه‌های این شاعر بزرگ باشد

شیراز-ایرنا- رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران گفت: امیدواریم هفته بزرگداشت سعدی فرصتی برای معرفی اندیشه‌های این شاعر بزرگ باشد. 

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود شالویی شامگاه جمعه در آیین بزرگداشت سعدی شیراز اظهار کرد: گلستان و بوستان سعدی بیانگر آن است که سعدی آن چه را که می‌دید بیان می‌کرد و اگر در بیانات خود اغراق داشت و به اغراق خود اعتراف می‌کرد.

مشاور وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی ادامه داد: همه می‌دانند زبان بلاغت سعدی شیرازی آن چنان فصیح است که در بیان مطالب اغراق‌آمیز هم بالاترین اغراق‌ها را به کار می‌برد.

رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران اضافه کرد: سعدی خود را در سلسله عرفا نمی‌گنجاند اما به یقین در هر جا که می‌خواهد از یک مسئله معرفتی و عرفان پرده بردارد و سخن بگوید نکته‌های خود را بسیار با ظرافت بیان می‌کند.

وی افزود: سعدی نه به عنوان سخن‌سرای فارسی بلکه به عنوان گنجینه‌ای از معارف ایران اسلامی باید شناخته شود؛ همه ایرانیان و حتی همه جهانیان، سعدی را از آن جهت که پیام‌آوری برای صلح و دوستی و برای ارتباط و مصالحه و دوری از جنگ است، می‌شناسند.

او گفت: این شاعر می‌خواهد تمام اقوام و قبایل را به یکدیگر پیوند بدهد و میان انسان‌ها دوستی و محبت برقرار کند.

شالویی گفت: امیدواریم این هفته که برای گرامیداشت سعدی است فرصتی برای معرفی اندیشه‌های این شاعر بزرگ باشد.

وی در ادامه خطاب به مدیریت شهری شیراز گفت: شیراز موزه و گنجینه‌ای از مشاهیر است که باید آنها را بهتر دریابیم و امیدواریم با اهتمام ویژه‌ای که شهرداری شیراز نسبت به بازسازی مقابر دارد برای مقابر روزبهان شیرازی، میر سید شریف جرجانی، سیبویه و سایر بزرگان که در مهجوریت هستند، اقداماتی انجام شود.

امیدواریم با اهتمام ویژه‌ای که شهرداری شیراز نسبت به بازسازی مقابر دارد برای مقابر روزبهان شیرازی، میر سید شریف جرجانی، سیبویه و سایر بزرگان که در مهجوریت هستند، اقداماتی انجام شود.

به گفته رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران این انجمن که بیش از یکصد سال از عمر آن می‌گذرد، ۳۸ بنای تاریخی را احداث کرده است.

۱۷ طرح بازسازی و ساخت مقابر بزرگان در دست اجراست

شالویی ادامه داد: برای آنکه انجمن باز هم به ساخت و ساز درباره بزرگان این مملکت اهتمام ورزد دولت مردمی تمام تلاش خود را به کار گرفته تا ۱۷ طرح را برای ساختمان و بازسازی مشاهیر و ایجاد آرامگاه‌ها و مقابر بزرگان داشته باشد.

او اضافه کرد: اولین بنا که با همکاری شهرداری در یکی از استان‌ها احداث شده در مردادماه به بهره‌برداری می‌رسد.

وی گفت: ضروری است برای مفاخر گذشته و مشاهیر امروزی آرامگاهی در شأن و منزلت آن‌ها ساخته شده و برای معرفی آن‌ها تلاش شود.

شالویی معتقد است انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و سایر دست‌اندرکاران نباید تمام وقت خود را برای معرفی گذشتگان صرف کنند بلکه باید برای معرفی مشاهیر امروز و معاصر نیز اهتمام بورزند.

رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران اظهار کرد: نزدیک به ۳۰۰ آیین بزرگداشت توسط انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد و جمعی از نخبگان و فرزانگان که از سال گذشته تا به امروز تعداد آنها ۱۰ نفر است، معرفی شدند.

وی ابراز امیدواری کرد با هم‌افزایی بیشتر مسئولان، نوسازی بناها و ساخت و سازها در دستور کار باشد و بر معرفی برنامه‌ها و رویدادهای فرهنگی نه تنها برای یک روز بلکه به صورت جهانی و طی مدت یک هفته برگزار شود، تلاش بیشتری شود.

سعدی شیرازی هنوز هم در میان مردم زنده است

دریا اورس رئیس مؤسسه عالی فرهنگ، زبان و تاریخ و سفیر سابق جمهوری ترکیه هم ضمن تبریک به مناسبت روز بزرگداشت سعدی شیرازی گفت: در قرن هفتم و هشتم ۳ ستاره تابان از شهر شیراز در آسمان ادب فارسی مانند آفتاب درخشیدند و شهرت جهانی یافتند.

وی ادامه داد: با اینکه حافظ شیرازی نامدارترین غزلسرای فارسی در نزد اهل ادب است و از جایگاه و محبوبیت خاصی برخوردار است، قدر و منزلت ادبی سعدی در غزل و قصیده سرایی و تالیف آثار منظوم و منثور او به هیچ وجه کمتر از حافظ شیرین سخن نیست، به ویژه کتاب گلستان سعدی که به تمام زبان‌های زنده جهان ترجمه شده و شرح‌های مختصر و مفصلی بر آن نوشته شده است.

دریا اورس اضافه کرد: به جرات می‌توان گفت پس از هشت قرن از درگذشت وی سعدی شیرازی هنوز هم در میان مردم زنده است.

استاد ادبیات فارسی و عضو افتخاری فرهنگستان ادب فارسی در مورد تاثیر سعدی در ادبیات ترکیه گفت: در زمان عثمانی و جمهوریت یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین آثار ادب فارسی، همین کتاب گلستان بوده که توسط ادیبان ترک ترجمه شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha